- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -

Ivica Grgić

Zlocinacka organizacija UDBA i KOS – 1. dio

U vremenu kada policija (koja ima pridjev “hrvatska”) protuzakonito zatvara  hrvatske branitelje,generale, aktiviste I organizatore prosvjeda te osobe koji na javnim mjestima isticu hrvatsku zastavu a sve pod pokroviteljstvom HDZ-a I crvene koalicije koji zajedno rade na stvaranju nekog novog poredka I unistavanju hrvatske nacionalne svijesti kako bi stvorili neku novu drzavnu tvorevinu u kojoj nema mjesta za hrvatski nacionalizam I domoljublje, ne preostaje nam nista drugo nego poceti objavljivati imena I djelatnosti koji sacinjavaju tu slozenu I dobro organiziranu zlocinacku organizaciju koju su nekad (a neki jos I danas) nazivali UDBA I KOS.

U posjedu sam cetiri izvjesca djelatnika MUP-a I SIS-a u kojima se navode imena trenutnih I bivsih djelatnika KOS-a I UDBE a koji trenutno obavljaju vazne funkcije u drzavnim sluzbama. Trenutno se nalazim na proputovanju kroz Australiju pa nemam na raspolaganju potrebno vrijeme za kompletnu obradu za objavu sadrzaja tih izvjesca. Zato cu pripremati I objavljivati te informacije koliko budem stigao I koliko mi vrijeme dopusta. Nadam se da cu uspjeti do izbora objaviti “najsocnije” dijelove koje se odnose na aktivne politicare .

Pocet cu sa objavom najkraceg dijela izvjesca koje se odnosi na  djelatnike KOS-a uglavnom Splitsko-dalmatinske zupanije.Kompletno izvjesce posjeduje jedan samozvani novinar istrazitelj koji se sluzi ovim informacijama kako bi izgradio svoju karijeru I profitirao na osnovu toga iskoristavajuci samo ono sto moze nastetiti hrvatskim interesima dodavajuci sulude fantazije u te svoje “clanke”. Ima jednostavan recept: jedna tocna informacija I tisucu dodanih lazi. I tako godinama……..

Kontaktirao sam autora tog uradka ali nije bio raspolozen za suradnju. Evo dijela njegovog reagiranja na najavu objave tih informacija:

 …………..U nijednom momentu dugogodišnje službe niti jedan službeni dokument nisam dao neovlaštenoj osobi niti dostavio nenadležnoj instituciji a isto tako nikad nisam obavljao glasnogovrničke poslove ili poslove za odnose s javnošću pa tako i nisam bio ovlašten davati bilo kakve informacije ili podatke do kojih sam došao za vrijeme ili povodom obavljanja službe i nije mi jasno na koji način i kako ste došli do navedenog uratka kako ste ga nazvali, a najvjerojatnije se radi o službenom dokumentu koji bi trebao na sebi imat oznake tajnosti………….”

Ili

“…Poštovani,

ako ste pomno pročitali taj službeni dokument zaključit ćete da je sačinjen samo u interesu službe, države hrvatske i njene sigurnosti jer su u istome demaskirani – prokazani oni koji su spriječavali zakoniti rad policijskih službenika i to na vrlo vrlo odgovorim problematika. kao što je i navedeno radi se o poslovima, posebnog sigurnosnog interesa, ratnog zločina i terorizma te organiziranog kriminaliteta što znači u kaznenim djelima s navjećom društvenom opasnošću.

isto tako ćete utvrditi da je napisan i u svrhu spriječavanja daljnog progona policijskih službenika pa tako i mene koji smo svojim danonoćnim, dugogodišnjim, revnim radom razotkrili – demaskirali krim-petokolonaške snage koje su djelovale u kritično vrijeme na području RH kroz sustav MUP-a i drugih istitucija. također čete utvrditi da je predmetni dokumenat sačinjen i dostavljen samo nadležnima u sustavu MUP-a i drugim nadležnim institucijama na daljnje postupanje i za ništa drugo. Dakle ne novinarima, ne medima, ne neovlaštenim osobama.

Posjećam vas na činjenicu da je svaki policijski službenik obavezan po zakonu čuvati službenu i drugi podatak, do kojeg je došao povodom obavljanja službe i obavljanja službenih zadaća i to ne samo za vrijeme obavljanja službe već i za vrijeme određeno vrijeme poslje obavljanja službe. prema tome davanje službenih podataka neovlaštenim osobama je kažnjivo jer može objava takvih dokumenata, takvih podataka ugroziti rad službe odnosno postupke koji su u tijeku na nekim drugim razinama za koje ja ili bilo koji drugi skipter nemožemo znat da su u tijeku iako radimo u sustavu MUP-a a kamo li oni koji su iza sustava…..”

Sva imena koja su opisana u ovim izvjescima bice objavljena bez izuzetka osim imena djelatnika MUP-a ili SIS-a koji nisu dio te zlocinacke organizacije.

30.10.2011.

Brisbane,Australija

Ivica Grgic

KOS- izvjesce

prvi dio

Na osnovu zaplijenjenih dokumenata KOS-a iz Vojne bolnice Split proizilazi da je  Ante Vrlika uposlenik u HPT suradnik KOS-a I to kao resident KOS-a imao svoju mrezu u HPT-u zajedno sa izvjesnim Bilicem. Njih je drzao na vezi ,takodje KOS-ovac, Vladimir Mulatovic nekadasnji nacelnik SIS-a centar Split.

Izvesten je tadasnji pomocnik zapovednika policijske postaje Split I nista nije ucinjeno………….

Evidentirane osobe I bivsi suradnici KOS-a I SDS-a su “preko noci” zaposleni u sluzbe RH (policija,SZUP,SIS,..) bez obzira na to sto su neki od njih bili pocinitelji krivicnih dijela ili imali homoseksualne skolonosti.

U SIS centar Split je zaposlen Stipe Soldic zvan “Sojka” ciji je brat djelatnik KOS-a u Boki Kotarskoj, zatim izvjesni Milosevic  iz Sinja,Zlatko Cabo iz Jabuke kod Trilja, Jure Celan u PU,Ivan Boljat I Zoran Gaspar u Sabor,Milan Gaspar u PU SD u ured za sigurnost RH,Stipe Cacija u MUP, izvjesni doctor zvani “Doca” u sanitet hrvatske vojske I specijalne policije.

Dalje se navodi da su u novopopunjene ili novoformirane hrvatske obavjestajno-sigurnosne sluzbe ukljucene osobe iz narko miljea od kojih se spominju Nenad Bare Teklic,Dragan Jurisic zvani Jenki, Miro Lozina,Matko Vukusic,Vlado Radin I druge osobe.

Povezanost sa djelatnicima KOS-a se navode Ante Martinac I Ante Dvornik.

Suradnik KOS-a Boris Ercegovic se povezuje sa poslovima osiguranja Atletskog prvenstva kao I sa sportskom dobrovoljackom grupom. Bio je u direktnoj vezi sa nacelnikom KOS-a VPO Ljubisom Bearom. Redovito su se sastajali u jednom stanu (tajni stan KOS-a) u Splitu u Skalicama.Vise puta su se sastajali I u café baru “Club 3” na Mertojaku a ciji je suvlasnik bio djelatnik PU Borislav Cuk,sinovac Jovice Cuka,nekadasnjeg podsekretara RSUP-a. On je bio u direktnoj vezi sa nacelnikom Zeljkom Gulusijom. Zajedno su radili na Kosovu. Poslije toga on je Gulisiju postavio za zapovjednika Prometne policije a poslije za nacelnika odjela operativnih poslova. Boro Cuk je bio jedan od vodecih obavjestajaca u posrnuloj “SAO Krajini”

U kafic “Club 3” su uglavnom zalazili djelatnici I suradnici KOS-a kao I predstavnici stranih diplomatsko-konzularnih tijela,odnosno osobe koje su radile u tim predstavnistvima.

Spomenuti Boro Ercegovic je bio (preko veza KOS-a) ubacen I da bude stalna fizicka zastita predsjednika opcinskog vijeca pok. Gorana Pavlova a nacelniku ureda obrane Mladena Bujasa koji je kasnije na neutvrdjen nacin usao I u pricuvu policijske specijalne jedinice.

Pokusao je dobiti stalni radni odnos u PU ali u to vrijeme nije uspio. Zavrsio je specijalne skole ex JNA,bio pricuvni podoficir ex JNA, a do 1990-1991.god bio pripadnik antiteroristicke jedinice u sastavu TO Split koja je bila pod ingerencijom KOS-a. Toj jedinici je pripadao I Zdeslav Perkovic.

Perkovic je radio u hrvatskom uredu s promatracima iz Europske misije a poslije je bio predstojnik dr Franje Tudjmana.

Pojedini pripadnici specijalne policije su tvrdili da Ercegovic nije sudjelovao u akcijama nego je uvijek nosio kameru I  foto aparat I uvijek nesto po polozajima I terenu snimao. Prije pocetka akcija  bi napustio teren pod izgovorom da ima neke neodgodive obaveze.

Jedan od glavnih zadataka koje je dobio od nacelnika KOS-a Ljubise Beare je bilo da prikuplja podatke oruzju tj naoruzavanju Zbora Narodne Garde I MUP-a I sl.  Cim je saznao da nece biti primljen u Specijalnu jedinicu , na sumnjiv nacin se pojavio kao instruktor u Kamp za obuku ZNG,MUP-a I HVO-a kod Omisa. Cesto je odlazio na podrucje BIH gdje je vidjan sa kontorverznim pripadnicima I zapovjednicima HVO-a. Na neutvrdjen nacin je presao u  73. bojnu VP gdje je ucestalo prelistavao sluzbene podatke koje se nalaze u informativnom sustavu 73 bojne I Ministarstva obrane, sto su neupuceni oko njega registrirali I pricali kako se Boro voli igrati na kompjutor I sl.Odmah poslije prvih slobodnih izbora 1990 osnovao je agenciju zvanu “GBBG”  a koji naziv cine inicijali njega I njegovih prijatelja Goran Bajic,Boro Ercegovic,Boran Martic,Goran Kliskic. Koristio se njihovim hrvatstvom kao paravan za svoje obavjestajne poslove,zasto je nagradjen tako sto mu je KOS predao nadzor I zastitu nad svim poker automatima u Splitu,Zadru,Sibeniku I Makarskoj koje su inace drzali ljudi iz KOS-a.

U sklopu svoje agencije organizira takmicenja u straljestvu,dobija poslove po splitu za pruzanje zastitarskih usluga,a poslije mijenja naziv agencije u “INT-SECURITY”. Ta agencija mu je posluzila da u te poslove uvede ljude koji imaju svoje ime I ugled u Splitu u odnosu na aktualnu ratnu situaciju. Takodjer se bavi utjerivanjem dugova tj reketom. Poslije se govorilo da je preko nekih veza iz kriminalnog miljea ukljucen u medjunarodni criminal,da je bio ukljucen u krijumcarenje oruzja tj kradjom strojnica “ERO” iz skladista HV-a u Plocama I prodajom istih u Njemackoj.

……………………………………….

Boro Ercegovic je 1989 godine usao u tekwando club Kacunar u kojem su se nalazili I braca Primorac koji su zajedno sa ocem pruzali zastitu politicarima iz HDZ-a,HDS-a prije prvih izbora.

Interesantno je kako je Boro Ercegovic usao u svecanu lozu za vrijeme A90 osiguranja predsjednika I drugih sticenih osoba I uzvanika na A90. U svecanoj lozi osiguranja je ubacena I kontra grupa koja je bila okupljena oko predsjednika izvrsnog vijeca grada Splita pok. Gorana Pavlova. Tu grupu su cinili Tomislav I Davor Lasic,Vedran Poljak,Jure Celan,Mladen Boric,Marko DZaja I Damir Egzeta. Svi navedeni su bili preporuceni od Izvrsnog vijeca za potrebe osiguranja osoba,objekata I trase kretanja sticenih osoba sa jos oko 300 dragovoljaca iz Sinja,Kastela,Solina,Splita,itd.

Kao suradnik tajne sluzbe ex-JNA navodi se Damir Jovanovic,tumac-prevoditelj za strane jezike a koji je poslije stradao u homoseksualnom obracunu navodno po nalogu tajnih sluzbi.

Sef glavnog protokola opcine Split I zupanije Damir Salov,za kojeg su bivsi pribjegli pripadnici ex-JNA Zeljko Sucic, kojeg je prije na vezi drzao Mato Ravlic,oficir KOS-a,u razgovoru tvrdili (za Salova ) oficiri JNA po zavrsenim pregovorima sa nasim predstavnicima govorili kako je on njihov covjek,KOS-ovac.

Na osnovu mojih saznanja,djelatnici UDBE I KOS-a su zadrzali kontinuitet u svojim vezama za koje mi je poznato da su prije prvih slobodnih izbora radili na svim strankama koji su u sebi imali hrvatski drzavotvorni program tj.  ubacivali svoje ljude u takve stranke. Poslije toga su se prikrivali na razne nacine,kao sto su spaljivanje I unistavanje postojecih dokumentacija tih sluzbi ili reduciranje tih materijala I spisa. Ostavljali bi dijelove koje bi im isle u prilog,ili kako bi mogli jos I dalje manipulirati sa nekim ljudima,zataskavajuci sve relevantne podatke,onemogucavajuci bilo kakvo pravovremeno postupanje,izgradjujuci svoj propagandni sustav.

nastavak slijedi

Još sličnih članaka

Odgovori

Back to top button

- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -