- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -

Diana Majhen

Ujedinite se!

2011_03_11_ujedinite_seZbivanja na, uvjetno rečeno, hrvatskoj desnoj političkoj sceni skoro svakoga dana donose nešto novo. Osnivaju se nove stranke, daju se izjave za tisak, pokušava se koalirati. Unatoč čestim osudama, u tome u biti nema ničeg lošeg. Dapače, to bi mogao biti pozitivan znak da se hrvatska desnica konačno probudila iz dugogodišnjeg zimskog sna i odlučila se pokrenuti.

Kako je odavno već i vrapcima na grani jasno da HDZ više ni u snu ne može proći ne samo pod desnu, nego čak ni pod stranku centra, obzirom da su joj stavovi i djelovanja skoro identični onima u SDP-u, potrebno je oformiti opoziciju. Jer, mi opozicije u Hrvatskoj nemamo. HDZ i SDP jedan drugome nikako ne mogu biti opozicija, niti vjerujem da im je to uopće cilj. Prisjetimo se malo predsjedničkih izbora. Daleko od toga da je Bandić bio idealan kandidat, ali nasuprot njemu imali smo samo Yugosipovića u drugom krugu, a Bandić, kakav god bio, bar nas ne bi pokušao uvesti u novu Jugoslaviju, za razliku od sadašnjeg precednika. I, što se dogodilo? HDZ, koji već godinama obnaša vlast plašeći narod tamo nekim crvenim, ne samo da uskraćuje podršku Bandiću, nego i kažnjava svoje članstvo koje mu se usudilo tu podršku dati. Time automatski dovodi na vlast onoga tko je daleko više crven, jer se HDZ-u izgleda taj strah od crvenih javlja samo onda kada s njima nisu u dogovoru.

Ili drugi primjer.

Ovaku, od korupcija i afera oslabjelu Vladu, čiji članovi svako malo zaglave u Remetincu, SDP je mogao odavno rušiti, da je to doista htio. No, SDP-u to nije odgovaralo. Jer, svi računaju na ulazak u EU, gdje će se moći sakriti od naroda i sve gadosti koje su godinama radili prebaciti na nekog drugog. Da je SDP preuzeo vlast, a ulazak u EU se odgodio na par godina, što bi taj isti SDP u medjuvremenu? Morao i sam polagati račune narodu i čistiti svoje redove, takodjer slanjem u najpoznatije hrvatsko odmaralište za političare, Remetinec.

Pa tako SDP-u odgovaraju mirni izbori, nastavak pregovora sa EU i izbjegavanje bilo kakve odgovornosti, a naročito izbjegavanje imenovanja lopova u vlastitim redovima.

Dakle, ono što je hrvatskom narodu potrebno je opozicija, koja bi konačno mogla prekinuti ovaj začarani krug smjene vlasti jedne nesposobne i korumpirane stranke za drugom, te otvoriti hrvatskim gradjanima neku novu mogućnost, da svojim glasom doista utječe na  nešto.

Stoga je ovo previranje u desnim redovima u biti pozitivno. Ja prva pozdravljam novu stranku generala Sačića, jer mi se to čini strankom kakvu Hrvatska još nema. Stranka koja će voditi računa o braniteljima, o nacionalnim interesima, ali pri tome neće zapostaviti sve ostale gradjane RH i socijalnu problematiku.

Pozdravljam i osnivanje HRAST-a, pozdravljam i pravaše koji su konačno našli snage da se ujedine (govorim o koaliciji HSP-HČSP-A-HSP), samo da još nadju snage da se riješe balasta koji im se stalno kači o vrat.

Pozdravljam i udrugu ‘Volim Hrvatsku-Ne u EU’, jer pokušavaju narodu prikazati istinu o tome što nas čeka ulaskom u EU, dok im vladajući i opozicija skupa bacaju prašinu u oči i preskaču sve ono što je bitno, nadajući se kako će se narod na slijepo, ili zaveden lažima, opredijeliti za EU.

No, ono što je najbitnije u svemu tome je pitanje, hoće li sve ove stranke i udruge shvatiti da samo ujedinjene mogu na izbore?

Do sada smo uvijek imali istu situaciju. S jedne strane, ujedinjene komunjare sa pripadajućim satelitima (HNS, IDS i sl) i s druge strane, ujedinjene HDZ-ovce i abolirane četnike, sa još po kojim satelitom. S druge pak strane, tisuće malih hrvatskih stranki, od kojih svaka pobere mali dio glasova s kojim uopće ili jedva prijedje prag i koje se samim tim, ne uzimaju ozbiljno.

Ja bih nešto poručila svim tim našim strankama, koje su domoljubno orijentirane:

Gospodo, ujedinite se za izbore. Neka svatko ostane gazda u svom dvorištu, radite do izbora na jačanju i poboljšanju svojih stranki i udruga. Ali za izbore morate skupa. Ukoliko se ne ujedinite, ja ću prva, i to po prvi put u životu, na dan izbora ostati doma, umjesto da nekome dam svoj glas. Zato, što ne želim više gubiti vrijeme i živce na nešto, čiji mi je rezultat unaprijed poznat: Pobjeda HDZ-a ili SDP-a, a hrpa domoljubnih stranaka sa par glasova na drugoj strani.

Ujedinite se, jer to od vas očekuje hrvatski narod, jer ste onoga časa, kada ste osnovali stranku ili udrugu sa hrvatskim predznakom, postali tom narodu i odgovorni.

Ujedinite se i svi ćemo vas podržati i po prvi puta se ozbiljno suprotstaviti ovima što se nazivaju hrvatskim strankama, ali im Hrvatska nikada nije bila Domovina, niti su je ikada htjeli.

Samo ujedinjeni računajte na naše glasove, s tim da u tom slučaju možete i računati na pobjedu.

Diana Majhen

Još sličnih članaka

Odgovori

Back to top button

- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -