- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -

Diana Majhen

Suze za moju Hrvatsku

2011 04 11 pssstAko se osvrnemo i zagledamo malo bolje u našu povijest, vidjet ćemo kako nam se ona neprestano ponavlja. Uvijek iznova i iznova. Po onoj staroj kako se povijest uvijek ponavlja onima koji ju ne nauče, mi Hrvati izgleda nikada iz nje nismo naučili ama baš ništa.

Pošla bih od toga da nismo naučili ono najbitnije, a to je da nam tu povijest trebaju pisati HRVATI.  Nikakvi ‘hrvati’ koji su to postali interesa radi, oni što su se devedesetih masovno krstili i postajali veći vjernici i od Boga. Ne preobučeni četnici i prikriveni jugoslaveni, ne komunističke ubojice zavijene u plašt lažnog ‘antifašizma’ koji nemaju ni vjeru ni naciju, nego samo i isključivo HRVATI.

Kada bi se dogodilo da nam tu našu povijest pišu Hrvati, možda bi ju konačno počeli učiti. I tako izbjegli sve pogreške u budućnosti, koje redovno, već desetljećima, radimo uvijek iznova, jedne te iste.

Svaka generacija HRVATA ugradila je dio sebe u san koji je zvao slobodna i neovisna Hrvatska. Ugradila ga je kroz dugogodišnje robije, kroz svoja mrtva tijela ili kroz krajnju neimaštinu i progone kojima je bila izložena skupa sa svojim obiteljima.

I niti jedna nije doživjela da bar njeni potomci osjete svu blagodat slobode za koju su se borili.

Uvijek su se tu na kraju, kada je pobjeda već bila osigurana i kada su mogli izgmaziti iz raznih rupa u koje su se sakrili, pronašli oni kojima  je cilj bio posve suprotan od našeg, ali su ga znali dobro zamaskirati i pričekati povoljnu priliku da nam Hrvatsku ponovno bace u kaljužu ili svojih osobnih, ili jugoslavenskih interesa. I nikada ih nismo prepoznali na vrijeme.

Jednom je jedan ‘antifašistički’ novinarčić napisao kako je ‘antifašistička’ borba bila daleko čišća i pravednije od naše u Domovinskom ratu. I kako smo se trebali povesti za ‘antifašistima’. Odgovorila sam mu kako je najveći moral hrvatska vojska pokazala baš u tome što se NIJE povela za ‘antifašistima’, jer da jeste, on sigurno danas ne da ne bi pisao, nego ga ne bi ni bilo.

Danas to više ne bih nazvala moralom, nego glupošću. Glupošću koja je proizašla iz toga što nikada nismo naučili svoju povijest.

Suze nam sada ne mogu pomoći.

Naučili smo, i to na teži način, kako suze nikada ne pomažu. Nisu pomogle kada su ‘antifašisti’ posijali hrvatske kosti po cijelom području ex Jugoslavije i izbrisale svaki trag njihovog postojanja. Nisu pomogle kada su komunisti ubijali i zatvarali sve što hrvatski diše. Nisu pomogle ni u Domovinskom ratu, dok su jugočetničke horde ubijale sve hrvatsko pred sobom. Neće pomoći ni danas, kada nam se polako ali sigurno vraća sve ono protiv čega smo se borili i što nas je tlačilo tolike godine.

Pomaže jedino čovjekova volja za istinom i pravdom, čovjekova hrabrost i ustrajnost  te vjera u to da će, njima usprkos, Hrvatska opstati i jednoga dana biti za buduće generacije ono što je trebala biti za nas.

Ali ipak smo samo ljudi.

I zato, bar danas, bar taj jedan dan, suze.

Za ono što je Hrvatska trebala biti, a nije. Ne zato što nije bilo hrabrosti i snova, nego zato što je bilo izdajnika.

Za one koji su, sanjajući tu Hrvatsku, jurišali na tenkove i bili u prvim redovima, a danas nisu sa nama.

Za sve one generacije Hrvata koji ustajali, uvijek iznova i iznova, protiv svih koji su nas držali u ropstvu.

Sutra je novi dan. I ponovno se treba boriti za sve one vrijednosti na kojima smo odgajani, za sve ono u što vjerujemo i u čega se zaklinjemo. Ne smijemo dopustiti da nam i to otmu.

Ali danas, samo danas, suze za našu Hrvatsku.

Diana Majhen

www.dragovoljac.com

Još sličnih članaka

Odgovori

Back to top button

- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -