- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -

Diana Majhen

SDP, IDS I HNS – NA VLAST ILI U ZATVOR?


Kako se čini, naša je politička oporba zaključila kako je došlo vrijeme za  pokazati zube. One iste zube koje je pažljivo skrivala dok je sadašnja Vlada provodila krizne mjere i uvodila harače, dok je pljačkala zemlju uzduž i poprijeko i ostavljala propala poduzeća i tvornice. Sa svih strana iz SDP-a, HNS-a i IDS-a stižu zahtjevi za prijevremenim izborima. Što se to promijenio, pa je oporba odlučila kako je vrijeme za izbore?

Iz krize izašli nismo, niti se negdje nazire svjetlo na kraju tunela. Zaposlenost je i dalje u padu, živi se sve teže i teže. Nitko tko bi sutra došao na vlast ne bi uveo blagostanje, niti bi mogao izbjeći ono što oporba već mjesecima izbjegava, a to je preuzimanje kormila broda koji ne da je blizu potonuća, nego bi se slobodno mogao nazvati Titanik.

Pa zašto onda oporba odjednom žuri sa izborima, kada ju čeka ista ona situacija radi koje je te izbore izbjegavala svo ovo vrijeme?
Nameće se samo jedan logičan odgovor.
Počele su padati glave.

Sigurno da neće pasti sve, uvijek će biti onih koji su se dobro zaštitili i koji će ostati nedostižni. Al padaju bar neke. Pa shodno tome, panju se približavaju i mnoge ljevičarske glave, za koje vladajuća stranka sigurno neće imati milosti. A svoje sigurno puno bolje možeš zaštiti ako vladaš državom, nego ako si u oporbi.

Pa slušam tako jednog Čačića, koji smatra da sadašnja Vlada nije sposobna preuzeti odgovornost i prepoznati situaciju u kojoj se nalazi. Čačić nam govori o odgovornosti, za nevjerovati. Onaj isti Čačić koji je ubio dvije osobe u Madjarskoj, pa uz polog od tisuću eura već drugi dan nam u Hrvatskoj  dijelio lekcije o moralu i pravdi. Onaj „istinoljubivi“ Čačić koji nije vidio maglenke kojih nije ni trebalo biti, budući nije bilo ni magle, te obećavao novce obiteljima žrtavama koje nikada vidjele nisu? Čačić, uhvaćen u sukobu interesa? Čačić, koji ne isplaćuje plaće radnicima svojih tvrtki, niti plaća pošteno zaradjeno kooperantima svojih tvrtki, dok okolo bahato divlja europskim autocestama u bijesnim autima? Hoće nam takav voditi državu, ovako pravedan i pun morala?

Ili će to možda preuzeti Vesna Pusić, za koju je Hrvatska agresor u Domovinskom ratu, valjda zato što joj je srušila ljubljenu Jugoslaviju? Hoće li nam ona voditi državu možda uz pomoć brata Zorana, koji nam preko svog GOLJP-a i pripadajućih satelita već godinama nastoji dokazati kako su hrvatski branitelji zločinci? Onaj isti Zoran Pusić koji je tražio da se iz hrvatskog ustava izbriše član koji zabranjuje udruživanje u svrhu stvaranja nove Jugoslavije?

Ili možda isto tako „istinoljubivi“ Damir Kajin, kojeg ne zanima ni istina ni pravda ukoliko se ne poklapaju sa njegovim željama, a što smo imali prilike uvjeriti se kada je njegov „antifašist“ bacio bombu u Pazinu, za koju je Kajin optužio hrvatske desničare. I nikada nije našao za shodno da riječ kaže o tim lažnim optužbama, nego je cijeli slučaj preko noći nestao iz hrvatskih medija, a Kajin nastavio putevima pravde, čekajući valjda neku bolju priliku za rješavanje osobnih animoziteta preko svojih političkih funkcija? Kajin, pučki tribun IDS-a, stranke koja  neodoljivo podsjeća na klasične zločinačke organizacije ogrezle u kriminalu i političkoj korupciji?

Ili jedan Zoran Milanović, kojemu valjda okice zasuze od sreće pri pogledu na Titove biste i petokrake, zato što te petokrake nisu palile i ubijale po njegovoj zemlji, nego u ime njegove zemlje? Milanović, predsjednik SDP-a čijim dužnosnicima su puna usta borbe protiv kriminala i korupcije, a ne priznaju institucije zadužene za borbu protiv kriminala i korupcije kad te iste institucije uhvate te iste dužnosnike u kriminalu?
Kako god, oporba koja nam se nudi najavljujući prijevremene izbore podsjeća me na ono kada čovjek ima izbor: Ostati u gorućoj zgradi ili skočiti sa 15.kata iz nje na zemlju. Ni u jednom slučaju nećeš preživjeti.

Krajnje je vrijeme da hrvatski gradjani shvate kako HDZ i SDP nisu naš jedini izbor. Kako su i jedni i drugi već bili na vlasti, a tu vlast nisu iskoristili za dobro, nego za daljnje pljačke i opstrukcije uspostavljanja pravne države.

Kao što bi i Mladen Bajić više trebao prestati glumiti gljivu i odlučiti se što je i tko je. Da li netko tko je htio po svaku cijenu politički preživjeti, pa se nije usudio ići protiv onih na vlasti, stavljajući svoju vlastitu kožu ispred dobrobiti ove zemlje.
Ili je pak bio toliko nesposoban da nije ništa znao, ništa vidio i shodno tome, ništa poduzeo?
I prvi i drugi razlog bio bi dovoljan da nekog moralnog čovjeka natjera da da ostavku. Ali ne i Mladena Bajića.


Ovoj zemlji nije potrebna ni ovakva oporba, ni ovakva Vlada. Jedino što joj je potrebno je lustracija. Ne samo ona koja bi obuhvatila nekadašnje udbaške djelatnike i komunističke funkcionere,  nego i sve one koji su Hrvatsku doveli u situaciju u kojoj je danas, puneći pri tome vlastite džepove, potpuno svejedno iz koje stranke bili.
Do kada ćemo puštati da HDZ i SDP igraju s nama ping-pong, smjenjujući se povremeno na vlasti, a da je pri tome svima nama sve gore i gore?

Vrijeme je za promjene.

U kojima neće biti mjesta ni za jedne, ni za druge. Nego za neke treće, za koje ne možemo sa sigurnošću reći hoće li biti pošteni ili ne, ali nam, za razliku od ove dvije stranke, bar svoje nepoštenje još nisu dokazali.

Diana Majhen

 

Još sličnih članaka

Odgovori

Back to top button

- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -