- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -

Marsevi smrti

“Marsevi smrti”

Molio bih sve one koji posjeduju materijale na ovu temu da te iste materijale posalju na [email protected]  .

 

BRITISH BLEIBURG MASSACRE CONFESSIONSVIDEO – Bleiburg Massacres: Untold Holocaust – the Shame of the British Army and Yugoslav communists

Istinita svjedocanstva o partizanskim zlocinima nad Hrvatima na Kriznom putu i poslije… Preuzeto iz knjige HRVATSKI HOLOKAUST autora Johna Ivana Prcele i dr. Drazena Zivica . Nakladnik – Hrvatsko drustvo politickih zatvorenika

 
Ivan Hrvoj – Tekst – ….Vidio sam svojim ocima neku zenu, kako u strahu bjezi prema Dravi, vukuci za sobom djevojcicu staru 8-10 godina. Nije ucinila ni 50 koraka od ceste, kad je zahvati rafal iz automata, te pade mrtva zajedno sa svojom djevojcicom.
Isti dan poslije podne vidio sam na cesti izmedju Dravograda i Maribora u jednom zaseoku, kako je neka djevojka izasla iz povorke s bocom u ruci, da zagrabi vode na bunaru. U casu kad je sisla s ceste partizan na konju , nas pratilac pokosio ju je iz automata bez opomene, ispalivsi u nju mozda 10 metaka…..
Mijo Gavran – Tekst – ….Preda mnom su nam neki partizani sprovodnici govorili: Tko je iznemogao ili ne moze ici, nek’ se odieli i ide u vlak. Iznemogla i izgladnjela raja javljala se njima, makar da su mnogi mislili, da ce to biti transport smrti. Medutim ih uopce nisu utovarili nego ih odveli iza Dravograda k rieci i iz smajsera postrieljali. Ljesine su bacili u rieku. Medu postrieljanim bilo je vise zena i djece, jer te najvise nisu mogle ici….. 
Iko Saric – Tekst – ….Nismo dobili nista za jelo skora 8-9 dana (jeo sam neku kozu od slanine, odnosno sisao u ustima). Sve Ijude, koji su od iznemoglosti ili sna zaostajali na putu, nasi partizanski pratioci su ubijali. Morao sam svog 17-godisnjeg necaka samarati, odnosno cuskama drzati budnog, da ne bude ubijen….
 

{loadposition user18}

Odgovori

Back to top button

- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -