- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -

Diana Majhen

PRVI JE PAO

Sudeći prema najavama, glavni urednik četničkog lista „Novosti“  Rade Dragojević danas bi trebao biti smijenjen. Zanimljivo je da su svi hrvatski mediji toj vijesti posvetili izuzetnu pažnju, a nemali broj istih tu odluku smatra nekorektnom i odlukom donesenom pod političkim pritiskom.


Ja bih ovu smjenu protumačila na posve drugačiji način. Jer, ne radi se o nikakvim političkim pritiscima, nego ako je već riječ o bilo kakvim pritiscima, onda je to pritisak naroda. Kojemu je dojadilo da uz to, što financira sve i svašta, još financira i one koji uporno pljuju po stvarima koje većina Hrvata smatra vrijednima i za ostvarivanje kojih je bila spremna dati i svoje živote.

Dragojević ni u jednom času nije izrazio žaljenje što je povrijedio osjećaje naroda u čijoj zemlji živi, kroz časopis koji taj isti narod plaća, a on ga koristi u svrhu propagiranja velikosrpske politike. Dapače, upravo suprotno. Nakon što je nizom svojih uvredljivih naslovnica izazvao buru u narodu, Dragojević je donio odluku da ponovi tu istu naslovnicu na kojoj je konačno puklo.
Naravno da se tu ne radi o nikakvoj slobodi medija. Da je riječ o tome, četničke Novosti odavno ne bi izlazile, jer su prepune članaka koji šire mržnju i raspiruju medjusobnu netrpeljivost. Rade je, prema vlastitim riječima, testirao sve nas, da vidi do kuda može ići. I sada, kada je konačno naišao na granicu naše tolerencije, krivi su mu svi, samo ne on sam.Pa su mu tako, izmedju valjda cjelokupnog hrvatskog naroda, krivi čak i Milanović i Josipović, što je, najblaže rečeno, smijurija. Ovdje moram priznati da su ova dvojica ovaj put stala u obranu zemlje i osjećaja hrvatskih gradjana, a u njihove pobude ne bih ulazila.

Al se doista za  zamisliti. Ako Josipović i Milanović smatraju da je nešto prevršilo mjeru, to znači da je ta mjera prevršena već prije jako, jako puno vremena. Pa se pitam, gdje je bio HDZ svo ovo vrijeme a da se nije ni usudio izgovoriti niti jednu jedinu riječ po pitanju Novosti za čije su financiranje zaslužni oni i isključivo oni, zahvaljujući koalicijskom sporazumu HDZ – SDSS.
Čini se kako nas HDZ sve skupa smatra lobotomiranim idiotima, koji ne shvaćaju da se nešto ne može ostvariti, ako ne postoji financijska osnova za to. A da tu financijsku osnovu daju upravo oni, poput onog četničkog spomenika u Srbu pa sve do financiranja časopisa kojemu je glavna preokupacija pljuvačina po Hrvatskoj i Hrvatima.
I koliko uopće taj HDZ vrijedi, kada očito već dva izbora za redom ne može opstati i formirati Vladu bez SDSS-a?

Kako bilo, smjena Rade Dragojevića dobar je znak. Ona ukazuje na to da mi Hrvati još uvijek nismo toliko otupjeli kako bi nam postalo svejedno tko gazi po nama i da još uvijek imamo snage odreagirati na nešto, kada zaključimo da je to nešto prevršilo svaku mjeru u  vrijedjanju stvari koje su nam svete.

Rade Dragojević nije nikakva žrtva politike, kao što se nastoji predstaviti.
On je žrtva svoje velikosrpske politike, koju dosljedno nastoji nametnuti nama u Hrvatskoj, a pri tome nema ni trunčicu morala u sebi i ni malo mu ne smeta što su mu naši, hrvatski novci i te kako dobri, kada mu već mi Hrvati ništa ne valjamo.

E, pa ne valja ni Rade nama. Ovakav kakav jeste, sa stavovima koje promovira, Rade je samo i jednostavno štetan. Kako po nas Hrvate, tako i po sve Srbe koji normalno i mirno žive u Hrvatskoj kao punopravni gradjani naše zemlje i koji ne stoje iza ovakvih četničkih provokacija.
A štetočina se treba rješavati.

Diana Majhen

Još sličnih članaka

Odgovori

Back to top button

- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -