- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -

Diana Majhen

PRECEDNIČKE IGRE

2010_06_07_josipovic_lesinar.png Evo nam se danas, nakon poduže šutnje, oglasio ponovno Fred Matić, savjetnik predsjednika Josipovića za braniteljska pitanja.  Kada je riječ o Josipovićem savjetnicima, čovjek mora dobro paziti da svakome napiše točnu titulu. U  suprotnom, lako bi se moglo dogoditi da nitko ne shvati što taj netko tamo radi,  obzirom da se na Pantovčaku formirala cijela vojska savjetnika od Josipovićevog ustoličenja.

Mišljenja sam kako bi svakom od tih savjetnika trebalo dati neki čin, tako da u slučaju nekog eventualnog rata imamo u startu jednu omanju satniju na broju, na jednom mjestu  i spremnu za djelovanje. Problem je samo što većina njih nije djelovala kada je imala priliku, pa je doista teško zamisliti da bi se u to upuštala nakon što se dokopala fotelja i zavidno velikih plaća.

Da se vratimo na Matića, kojeg smo zadnji put čuli negdje prije nego je na internetu osvanuo onaj ilegalan registar branitelja za koji do dana današnjega nitko nije odgovarao. Kaže Matić  kako se nastavlja s inicijativom za objavu Registra jer je to Josipović obećao u kampanji.  Pa nije li ono Josipović obećavao i neku „Pravdu za sve”  od koje do sada nismo ugledali ni P? Neobično je to, do jednih se obećanja drži, a druga kao da nisu ni postojala.

Kaže Matić dalje, kako se stotine branitelja javlja u Ured tražeći objavu registra. Hvala, Matiću, što si potvrdio kako je sve to samo zakulisna politička igra u kojoj se branitelji ne pitaju ništa. Jer, ako se od pola milijuna branitelja njih par stotina izjašnjava za objavu, onda je to debela, debela manjina.   Čemu onda uopće trošiti novce na bilo kakve razgovore o objavi Registra, kada, po Matićevim riječima, negdje cca tek tisućuti dio braniteljske populacije to odobrava? Kakva je to logika da će se ikada većina složiti sa tim da se njihovi podaci javno objave, kršeći pri tome njihova ljudska prava, kao što je pravo na privatnost?
Nadalje, bilo bi doista lijepo čuto od Matića kako se zalaže za to da se kazne odgovorni za objavu Registra, obzirom da ga je Josipović postavio da govori u ime branitelja, potpuno nevezano za to što ga branitelji nisu predložili za tu funkciju.

A što se Josipovića tiče,  hoće li se konačno ispričati Hrvatskoj i hrvatskom narodu za sve zločine koje su počinili „antifašisti“? Kada već tako šeta naokolo i ispričava se u ime svih nas, bez da ga je itko tražio da to uradi, ne bi li se prvo trebao ispričati narodu kojemu je, na žalost, predsjednik?

Diana Majhen

Još sličnih članaka

Odgovori

Back to top button

- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -