- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -

Diana Majhen

Podivljali pravednik Josipović

 

Čitam dramatični naslov u poznatom udbomafijaškom glasilu po imenu Jutarnji list: “Josipović zbog Polančeca sazvao sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost: Na udaru su same osnove ljudskih prava.”

Navodno, sve u svezi medijskih optužbi Damira Polančeca protiv ravnatelja policije Olivera Grbića i dojučerašnjih stranačnih suradnika koji su ga u međuvremenu zbuksali u zatvor. Kako kaže Polančec, ravnatelj policije se umjesto svojim poslom bavio politikom pa je zloporabljao svoju dužnost u interesu vladajuće stranke, a protiv oporbe, pri čemu je sugerirao vladajućim političarima da pišu anonimne prijave protiv oporbenih političara.

Ako je to istina, onda je to sramotno. Ali, Josipović? Ali, Vijeće za nacionalnu sigurnost? Pa nije li to ono državno (ili paradržavno) tijelo koje je upravo taj isti Josipović uz pomoć svoje udbaške subraće iskoristio u vlastitoj predizbornoj kampanji kada je angažirao (ili bolje reći, kada ga je udbaška klika čiji je on kandidat u stvari oduvijek i bio zaštitila) Perkovića juniora da se kao državni dužnosnik i savjetnik za nacionalnu sigurnost tadašnjeg predsjednika direktno protuzakonito angažira u izbornoj kampanji za izbor Predsjednika Republike?

Bila je to tzv. nulta afera druga Josipovića koja nakon izbora planula u medijima i vrlo brzo bila zataškana od strane istih medija. Sigurno se sjećate, Josipović se posebno zahvaljivao Sašici Perkoviću da je ovaj zaustavio širenje laži o njemu u kampanji, te je spominjao čak i nekakvu provalu u svoj stan. Naravno, nikad nismo doznali na koji je način jedan savjetnik Predsjednika Republike bio u stanju spriječiti “širenje laži”, po kojoj zakonskoj osnovi, po čijem nalogu, koje je sve resurse koristio i koje je sve zakone u toj nedemokratskoj raboti prekršio. Nikad nismo doznali ni koje su “laži” bile u pitanju, tko je ustanovio da su to zaista laži, a ni mehanizme koji su omogućili uplitanje državnog špijunskog miljea u predizbornu kampanju. Doduše, uspjeli smo doznati to da veliki pravednik Josipović, taj bard pravne države i vladavine prava, taj rodonačelnik striktnog poštivanja demokratske i pravne procedure nije prijavio fantomsku provalu u stan policiji, nego ni manje ni više Uredu tadašnjeg predsjednika, a da se na istom slučaju nije angažirao neki inspektor u nekoj policijskoj upravi, nego Savjetnik za nacionalnu sigurnost Predsjednika Republike, kao i Vijeće nacionalne sigurnosti.

Kao što je rečeno, na navedenom je sve i ostalo. Naši vrli istraživački novinari su o navedenoj situaciji vjerojatno doživjeli spisateljsku blokadu, ili su možda ocijenili da javno izrečena činjenica od strane novog Predsjednika Republike da ga je na vlast doveo obavještajni milje kroz grubo kršenje zakona, Ustava i svih mogućih demokratskih uzusa nije vrijedna izvješćivanja javnosti. Kako bilo, nakon Mesića predsjednik je postao Josipović, i sve je ostalo po starom. Predsjednička politika je ostala ista, ključni savjetnici su isti, pričanje gluposti je isto, predsjednik je i dalje uglavnom dobrodošao samo u Bosni i Srbiji, većina državnika u Europi i dalje s njim ne želi imati posla, iz Njemačke su ga izbacili naglavačke, tijekom posjeda SAD-u Obama za njega nije imao ni 5 minuta vremena itd. U biti, jedina promjena koju je Josipović iskreirao u odnosu na Mesića je približavanje Miloradu Dodiku i Republici Srpskoj.

No, da se vratimo na tekuću problematiku. O čemu se zapravo radi, tko s kim, tko protiv koga, tko koga, i koliko puta?

HDZ je lopovsko-lopovska stranka koja uglavnom krade, vara, laže i mulja, isključivo u svoju korist. Obzirom da su pokrali sve što su mogli, odlučili su sve karte baciti na ulazak u EU kako bi im se otvorila lova iz EU fondova za nastavak pljačkanja. Zbog EU su bili prisiljeni žrtvovati par vlastitih pijuna i potrošenih igrača koje su zatvorili zbog pljačke i korupcije, a pošlo im je za rukom za puno toga optužiti nekadašnjeg šefa Sanadera s kojim su godinama skupa krali i varali. Usput su osmislili i strategiju da će prvo pohapsiti vlastite igrače, a kako se izbori budu približavali uhapsiti će i par oporbenih igrača što će biti glavna tema u kampanji i nitko im neće moći prigovoriti da provode političke progone protiv oporbe, jer će ovi lako odgovoriti da su hapsili i svoje.

SDP, HNS, IDS itd. su lopovsko-lopovsko-lopovska koalicija koja također pomalo  krade, vara, laže i mulja, a htjela bi doći na vlast i više krasti, varati, lagati i muljati. U biti, nema odgovor na hadezeovsku strategiju “Hapsi naše, pa onda njihove”.

EU je trenutno cca 50%-tni vladar Hrvatske s tendencijom ubrzanog osvajanja prostora, želi se riješiti sitnih kokošara koji im rovare po dvorištu kako bi sebi osigurao nesmetani prostor za nastavak kolonizacije i iskorištavanja Hrvatske.

Josipović je udbaško potrčkalo koje koristi poziciju moći kako bi ostvarilo što bolju poziciju na političko-kriminalnom tržištu za svoju ekipu. I tu treba potražiti i glavni razlog za najnoviji histerični ispad našeg Velikog pravednika. Ne radi se o ničem drugom nego o stjecanju bodova za neku političku trgovinu, i to navjerojatnije vezanu uz zaštitu udbaša od njemačkog pravosuđa, a možda i vezanu uz što povoljnije uvjete o izručivanju hrvatskih građana u zemlje EU.

Niti je Josipoviću stalo do ljudskih prava, niti mu je stalo do pravne države. A neće ništa biti ni od nekakve sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, ako iste uopće bude. Vjerojatno će se sve srediti prije iste, onako, “drugarski”.

Uostalom, barem protiv Josipovića ima bezbroj mogućnosti za kontranapad. Npr., nije li vrijeme da naša vrla policija na čelu s Karamarkom konačno otkrije tko je objavio onaj Registar branitelja?
Diana Majhen

 

Još sličnih članaka

Odgovori

Back to top button

- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -