- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -

Diana Majhen

Od čega se Hrvatska danas crveni ?

Skandali s Pantovčaka ne prestaju. Taman čovjek pomisli da je zavladao privremeni mir, kad ono, odleprša još jedan predsjednikov savjetnik. I sve ti u roku od manje 3 tjedna. Nastavi li ovim tempom, svaki se gradjanin može nadati kako ima šanse dobiti posao u uredu predsjednika. Samo nek je bivši član KP ili priznati „antifašist“.


ivo_josipovic.jpgDa stvar bude gora, Josipovićevi savjetnici i njihovo smjenjivanje već su počeli zabavljati zemlju. Sve očekujem kada će se neka domišljata duša dosjetiti i otvoriti kladionicu u kojoj bi prva i jedina stvar za oklade bila smjena članova Josipovićevog ureda.

A stvar nije ni najmanje smješna. Ako se ozbiljno o svemu razmisli, pa mi imamo za šefa države čovjeka koji nije sposoban izabrati ni ljude koji će raditi s njim. Ljude, koji ne prodaju krumpir na placu, nego bi ga trebali savjetovati o svim njegovim potezima vezanim na našu zemlju, a samim tim, vezano na sudbinu svih nas.
Ako je napravio tako ogromne pogreške u procjeni svojih suradnika, što li tek čeka Hrvatsku, kada se završi ova tragikomedija sa ljudima u njegovom uredu i počne se baviti državničkim poslovima?
Nekako sumnjam da će Josipović ostati dosljedan samom sebi, pa nakon što učini prvu pogrešku, odstupiti sa mjesta predsjednika . Prije mi vuče na to da će Josipović griješiti, griješiti, griješiti…..a mi ćemo te pogreške uredno plaćati.
Ne shvaćam baš najbolje zašto se Josipović odrekao Marka Rakara. Rakar je bio dužan državi, to stoji. No, nije nigdje zbrisao i ostavio nas da otplaćujemo taj njegov dug, poput mnogih drugih, nego je ostao ovdje i uredno ga svo vrijeme otplaćivao sam. Meni to nekako prije vuče na moral nego na nemoral, al valjda moje i Josipovićevo shvaćanje morala nije isto, pa nije neobično da ga ne razumijem.
Kada je Mlinarić u pitanju, to me već debelo podsjeća na Mesića. Plaćao je najam, nije plaćao najam, podnešena je kaznena prijeva, sve će se doznati – jednom,  valjda isto onako kao što smo doznali i tko je financirao kampanje bivšeg predsjednika.
A što se Pilsela tiče, on mu dodje kao šlag na kraju, iako sumnjam da je ovoj farsi kraj. Nakon cijele zbrke vezane za Feral i HHO, kada su se feralovci medjusobno intervjuirali pod drugim imenima, a Pilsel privremeno postao Vjeran Grković, nakon optužbi koje je Pilsel iznio na račun HV, ovaj put pod trećim ili bogzna kojim po redu imenom, kao Carlos Zvonimir, Josipović je valjda zaključio da je Pilsel pravi čovjek za njega.
I tako je predsjednik, kojeg se cijelo vrijeme promovira kao nekoga tko toliko drži do kulture da mu je bitnije sjediti u kazalištu nego pratiti u kakvom je stanju hrvatsko gospodarstvo, zaposlio pravog čovjeka koji će promovirati tu kulturu. Ta se kultura prema predsjednikovom, sada već bivšem, savjetniku  očituje u „sranju u hlače, kopiladi, idiotima itd“. Nećemo ga citirati u potpunosti, sve što je previše ne valja, pa tako ni kultura, bila ona od predsjednikovog savjetnika ili nekog drugog. Moguće takvu vrste kulture spere, poput svete vodice, povremeni odlazak na neki koncert..
No, ako postoji čovjek kojeg se Josipović sigurno neće odreći, to je svakako Saša Perković. Doista ironično, jer kakav je to savjetnik za sigurnost koji nije bio u stanju provjeriti ljude koji su trebali postati predsjednikovi savjetnici. Valjda nije našao dovoljno vremena za to, trebalo je provjeravati druge stvari, za koje je inače u svim normalnim zemljama nadležna policija, a ne Služba sigurnosti.  No, Saša ima nešto što ostali savjetnici nemaju, a to je otac Josip. Kojeg, istini za volju, traže preko medjunarodnih tjeralica i čak nude novce za njega, al kojeg u Hrvatskoj i dalje nitko ne dira. I što sigurno, nikako nema veze s tim što mu je sin bio savjetnik i prošlog sadašnjeg predsjednika Države.
Kada se sve sabere, ono čemu se  narod danas uglavnom smije, već sutra bi se moglo pokazati pogubnim za taj isti narod.
Sada se već počinjem pitati što je Josipović točno mislio sa onim da će se cijela Hrvatska zacrveniti. Da li je mislio doista na komunizam, ili je mislio da ćemo se svi skupa zacrveniti, ali od stida?

Diana Majhen

 

Još sličnih članaka

Odgovori

Back to top button

- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -