- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -

Diana Majhen

Na ulice, na ulice!!!

2011_03_06_na_uliceNije prošlo ni dva dana kako se Purda vratio u Hrvatsku, a dočekale su nas tri lijepe vijesti: Podignuta optužnica protiv naših za Kuline, i to sa hrvatske strane, Srbija traži procesuiranje naših radi akcije Maslenica i kao kruna svega, Srbija podignula optužnicu protiv dr Vesne Bosanac. A zamjenik srpskog tužitelja Bruno Vekarić najavljuje kako će optužnica biti i dalje, jer kako kaže, ratni zločini ne zastarijevaju.

Kako ja to shvaćam, sve dok se ne osudi i posljednji branitelj, mira neće biti. Tijekom slijedećih godina, iz Srbije će stalno stizati nove i nove optužnice protiv hrvatskih branitelja, jer ne zavaravajmo se, nikada Srbija nama nije oprostila što smo ju porazili, što smo se usudili sa muzejskim primjercima naoružanja krenuti na njihove tenkove.
Naša Vlada na to šuti. Jedino što se može od Vlade čuti kada su u pitanju ovakve stvari je kuknjava kako EU uvjetuje osudu svih zločina. Ma koga briga za to što EU hoće ili neće, kada je u pitanju sudbina hrvatskih branitelja? Postoji li negdje bar jedan političar sa kičmom koji će izgovoriti konačno tako nešto, umjesto da se zaklinje i hvali branitelje prije podne, dok isti taj dan poslije podne dogovara sa Srbijom njihovo hapšenje i sudjenje?

Hrvatska Vlada igra sa nama igricu koja je konačno postala kristalno jasna. U slučaju Veljka Marića napravili smo neoprostivu pogrešku i šutjeli, za Purdu smo se dignuli na noge. Pa je Purda vraćen doma, a Marić još sjedi u srpskom zatvoru. Kada je u pitanju dr Bosanac, isto je tako jasno da će se branitelji ponovno dići na noge, pa je slijedom toga, malo vjerojatno da će hrvatska Vlada podignuti optužnicu protiv nje.

No, svaku neposlušnost prema Srbiji, svaku nepodignuti optužnicu koja je stigla na srpski zahtjev, krvavo će platiti svi oni mali, bezimeni branitelji, ili oni koji nisu lojalni Vladi niti su joj bitni, svi oni za koje Vlada računa kako njihovo zatvaranje neće branitelje ponovno izazvati da izadju na ulicu.
I mi to ne smijemo dozvoliti.
Za nas, svi moraju biti jednaki. Kako doktorica Bosanac, tako i svaki drugi hrvatski branitelj kojeg četnici nastoje zatvoriti, ama baš svaki. I za svakog se treba izaći na ulicu i tražiti da se zaustavi progon hrvatskih branitelja. Propustimo li to učiniti za jednog, upitajmo se, tko smo mi da biramo izmedju svojih suboraca, koga ćemo prepustiti četnicima (u Srbiji ili Hrvatskoj, dodje na isto) a koga ne. Razlike ne smije biti.

Usput bih odgovorila na pitanje koje često dobivam, a to je mislim li ja da treba rušiti ovu Vladu i nije li me strah što će nakon nje doći SDP.
Da, mislim da ovu Vladu svakako treba rušiti. To nije hrvatska vlada, ona se ne bori za interese hrvatskog naroda i samim tim, ne može više predstavljati Hrvate. Ova  politika ne pomirenja, nego slijepog izvršavanja naloga zemlje koja nas je pokušala izbrisati sa lica zemlje je izdajnička politika i mora se pod hitno zaustaviti.

To da li će iza njih doći SDP na vlast, nadam se da neće. No, u najgorem scenariju, čak da se takvo nešto i dogodi, treba rušiti i njih ako nastave sa ovakvom politikom, a nimalo ne sumnjam da hoće.
I treba srušiti svaku vladu, čija god bila, sve dok se ne shvati da je Vlada tu da provodi volju naroda, a ne obrnuto, da ne plaća Vlada nama, nego mi svi plaćamo Vladu, te da je Vlada odgovorna narodu, a ne obrnuto.

Sve dok ne dobijemo Vladu koja će na hrvatske branitelje gledati kao na one koji su stvorili ovu zemlju, a ne kao na zločince. Vladu, kojoj će cilj biti dobrobit naroda, a ne njegovo potkradanje. Vladu koja će voditi računa o nacionalnom, socijalnom i svakom drugom aspektu  u korist gradjana ove zemlje, a ne svog džepa.

Da, treba izaći na ulice. I ne dopustiti im da u suradnji sa Srbijom i dalje zatvaraju, hapse i progone one koji su im omogućili njihove udobne fotelje.
Treba izaći na ulice za svakog svog suborca, poznavali ga mi ili ne.
I reći više ovoj pokvarenoj, prodanoj i izdajničkoj bandi da joj oduzimamo pravo da nas i dalje prodaje srpskim i jugoslavenskim interesima, nakon što smo stvorili svoju državu.

Ako to ne shvate, neka se pakiraju za Srbiju, politika koju vode ionako je njihova, a ne naša.

Diana Majhen

Još sličnih članaka

Odgovori

Back to top button

- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -