- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -

Diana Majhen

Može li se niže?

Dubrovački hadezeovski zastupnik u Hrvatskom Saboru, Frano Matušić zvan “Časna sestra” zbog toga što ga neki prozivaju da je za vrijeme rata zbrisao iz Dubrovnika prerušen u časnu sestru što je on odlučno i histerično odbacio navevši da je za vrijeme rata na radiju vodio emisije za djecu (prava muškarčina) a da je zbrisao (ili kako on kaže, otišao uz dozvolu Ureda za obranu, kao i svaki pravi junački hadezeovac) tek kasnije, 1992. godine, kako bi mogao svirati i izvan Dubrovnika (blago nama i svim ljubiteljima lakih hadezovskih nota), drsko se, bahato i bezobrazno obrušio na branitelje tvrdeći da su braniteljske prosvjede organizirale oporbene stranke.


Kako je postalo očito da su ‘subotari’ Jadranke Kosor naglo postali kontraproduktivni,  jer je s jedne strane bilo njih 300 (pretpostavljam da to uključuje bližu i širu rodbinu, znance i prijatelje), a s druge strane 60 000 branitelja, pribjeglo se novoj taktici.

Sada branitelje koji su prosvjedovali treba prikazati kao maloumna bića, koja valjda inače podržavaju HDZ politiku hapšenja, progona i zatvaranja branitelja, ali su eto, zavedeni od strane SDP-a i HNS-a pa su radi toga prosvjedovali. Čini se da podlostima nema kraja.

I da nitko od vladajućih ili opozicije nije shvatio kako treba poruku koju su branitelji uputili sa glavnog zagrebačkog trga. A ta je poruka bila NE HDZ-u i NE SDP-u. To je bilo NE provodjenju politike progona hrvatskih branitelja, koja se kontinuirano provodi već godinama, u režiji obje stranke. I to NE nije bilo ni na koji način politički obojano, dapače, bilo je u potpunosti apolitično.

Ali, baš ta činjenica, kako branitelji nisu stali ni uz jednu političku opciju, izgleda je pogubna i za jednu i za drugu. Pa se pribjeglo ovakvim stvarima. A što reći o čovjeku koji je glasnogovornik ovakvih ‘istina’?

“Časna” Matušić je po zanimanju profesor gitare, neoženjen, 1991. je bio profesor na srednjoj školi.

A danas?

Danas ta hadezeovska junačina prema vlastitoj imovinskoj kartici ima plaću od 18.700,00 kn, kuću u Dubrovniku od 120 m2 koja vrijedi 1.500.000,00 kn, garažu u Dubrovniku od 20 m2, stan u Zagrebu od 29 m2 koji vrijedi 60.000 eura, auto Peugeot iz 2003. godine (prodan), Mercedes C220 u vrijednosti OD 200.000 kn, skuter Piaggio, ostalih neimenovanih pokretnina u vrijednosti od 70.000 eura, 147 dionica Atlantske plovidbe, 22+2 dionice INA-e i 1 paket dionica HT-a.
Što će reći, glazbeno nadareni hadezeovac je pun kao brod.

No, ni to nije sve. Naš profesor gitare koji za vrijeme rata snima emisije za djecu je član Nadzornog odbora (ili uprave, nije specificirano) Zračne luke Dubrovnik, Lučke uprave Dubrovnik i Agencije za odgoj i obrazovanje. Još jednom, nije ni čudo da nam je gospodarstvo tako bajno kad ovakvi kao “časna” nadziru rad zračnih luka i lučkih uprava.

“Časna” prima i naknadu za obavljanje koncertne djelatnosti, prema ugovoru, te prima naknadu od autorskih prava od 1.500,00 kn (moguće i za ono što je snimao 1991. godine u podrumu, tko je kriv ostalima što su 1991. svirali automatskim puškama po brdima pa danas nemaju prihode od autorskih prava.)

Osim kuće koju je navodno naslijedio, sve ostalo je uvaženi snimač za djecu zaradio zaduženjem, kreditima, štednjom, kupovinom.
Neobično, kako nitko od nas nije u stanju tim istim metodama doći do približnog kapitala. Doduše, mi nismo saborski zastupnici, pa je slijedom toga valjda i logično što nikako ne shvaćamo ovako nešto.
No, nakon ovakvih izjava „Časne“ Matušića, čini se kako bi svoje bogatstvo mogao i poduplati.

Recimo, jednim glazbenim duetom sa Ivom Josipovićem.
Note su ionako iste.

Diana Majhen

Još sličnih članaka

Odgovori

Back to top button

- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -