- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -

Ivica Grgić

Melbourne – Komemoracija dr Anti Pavelicu

2011 12 28 pavelic komemoracija melbourne

Jucer su odrzane komemoracije dr Anti Pavelicu diljem Australije. Na poziv Tomislava Hrvojevica po prvi put sam prisustvovao takvom skupu u Melbourneu. S obzirom da sam odrastao u okruzenju gdje nije bilo pozeljno spominjanje dr Ante Pavelica , ustasa ili Nezavisne Drzave Hrvatske, zanimalo me kakav je to skup.

Odrzani su govori pred oko cetiri stotine prisutnih  u Hrvatskom Domu ,u kojima se sa zaljenjem prisjecaju ,kako je navedeno, gorke neistine koje se izrecene na racun Pavelica I Nezavisne Drzave Hrvatske, te na ovaj nacin odrzavaju uspomenu na njegov lik I djelo. Odrzane su pocasne straze a poslije komemoracije druzenje I razgovori.

Pozorno sam  razgledavao I nisam vidio niti jednu oznaku fasista ili nacista, jer tako su predstavljali I jos uvijek predstavljaju u svijetu I domovini osobe koje stuju vrijednosti NDH. Takodje, nisam cuo niti jednu rijec mrznje koja bi bila upucena bilo kojem narodu,stranci ili   pojedincu. Samo rijeci zaljenja sto se u Hrvatskoj slave I stite zlocinci iz komunistickih vremena I sto se zrtvama komunizma ne oda  pocast kakvu zasluzuju.

Opravdavanje bilo kojeg zlocina je nedopustivo u svim demokratskim zemljama koje drze do ljudskih vrijednosti. Takvo pravilo ne vrijedi za Hrvatsku I Hrvate.

Boli ih sto se u Hrvatskoj slavi jedan od najvecih zlocinaca 20. vijeka Josip Broz Tito . Nekima nije jasno kako to da su srpski zlocinci iz Domovinskog rata jos uvijek nekaznjeni I sto su zasticeni od “hrvatskih vlasti” a nekima je krivo sto se Vesna Pusic srami svoga oca ustaskog casnika. O cetnicima da I ne pricam…..

Opce poznato je da su cetnici najkrvolocniji zlocinci Drugog svjetskog rata ali su ipak priznati u Srbiji. Oni se ponose svojim zlocincima a Hrvati se plase spomena svojih velikana I heroja.

Koliko sam mogao primjetiti svaka antihrvatska propaganda stvara  vise iskrenih domoljuba I jaca interes mladezi. Tako je ovdje u dalekoj Australiji, ponosni I mladi I stari, bez  straha I cista srca.

U ovaj opis ne ubrajam hdz-ovce Australije. Oni ne dolaze na ovakve skupove

Ivica Grgic

Melbourne, 29. prosinca 2011

Još sličnih članaka

Odgovori

Back to top button

- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -