- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -

Diana Majhen

Malo o skupljanju ‘jeftinih politikantskih bodova’

2011_04_14_lanciKako se približava dan izricanja presude našim generalima, tako se ‘hrvatski’ mediji pune sve više i više izjavama raznoraznih predsjednika raznoraznih braniteljskih udruga, u kojima se stalno ponavlja jedno te isto: Nikakvih skupova ne treba biti i skup najavljen za 16.travnja služi samo tome da general Sačić skupi političke bodove.

E, pogledajmo malo tko se to brine o skupljanju tih političkih bodova.

Kao prvo, svakako Josip Đakić, predsjednik HVIDRA-e. Dušu dao da druge optužuje za skupljanje političkih bodova. Već toliko dugo sjedi u saborskoj fotelji da se pitam kako se uopće uspijeva odvojiti od nje u prilikama kada je van Sabora. Ne bi me začudilo da ju počne jednoga dana nositi sa sobom. I nikako sve ove godine da shvatim, kako netko, tko prema vlastitoj izjavi, zastupa impozantan broj branitelja, smije i može biti član jedne političke stranke. Što bi to značilo, u prijevodu? Ako je Đakić član HDZ-a i u ime tog istog HDZ-a sjedi u Saboru, zastupa li on branitelje koji nisu članovi HDZ-a? I sjedi li Đakić u Saboru uopće kao branitelj, ili isključivo kao član vladajuće stranke? Ako sjedi kao član stranke, onda neka se drži samo tog dijela politikanstva, kako on to naziva. Dakle, kada govori, neka govori samo u ime HDZ-a. A ako želi zastupati branitelje, onda bi prvo morao izaći iz stranke i postati netko tko se ne bori za interese stranke, nego za interese branitelja. Kako se meni osobno čini, Đakić je ovdje u teškom sukobu interesa.

Nadalje, oglašavaju se predsjednici tzv ‘krovnih’ braniteljskih udruga. Koliko su krovne, to smo imali prilike vidjeti 26.veljače, kada su im članovi bili na prosvjedu na Trgu, a oni na ručku u Policijskoj akademiji. Doista bi bilo lijepo da nam u prilog tih svojih tvrdnji daju uvid u dvije stvari: koliko novaca svaki mjesec dobijaju na račun iz proračuna i koliko doista imaju članova koji plaćaju članarinu?

Najbolje od svega je to, što se navedenim predsjednicima udruga pridružila i Vesna Pusić sa identičnim mišljenjem i identičnim govorom o skupljanju političkih bodova. Nema što, ništa ljepše za vidjeti od Vesne Pusić i predsjednika braniteljskih udruga na istoj strani. Pametnom dosta.

I doista me zanima, za čije se to potrebe nedavno osnovala Udruga gardijskih brigada RH? Ima li Hrvatska premalo braniteljskih udruga? Pa uskoro će ih biti kao i branitelja, pola milijuna, ako se nastavi ovakvim tempom. I naravno, one koje budu suradjivale s Vladom, slušale Vladu i branile Vladu, postat će ‘krovne’ udruge J. Pretpostavlja, sa adekvatnim primanjima, za koja odvajamo svi mi.

Skuplja li Sačić doista političke bodove? Ja se iskreno nadam da skuplja. A evo i zašto.

Svi koji Sačića optužuju za politikanstvo, žive upravo od politike. Direktno ili indirektno. Počevši od Đakića, koji to radi drito iz saborske fotelje, pa preko svih ostalih, čije financiranje ovisi o Vladi. Pojednostavljeno, onako kako ja to shvaćam, njihova poruka bi bila slijedeća: Nitko OSIM NAS ne smije se baviti politikom. A mi ćemo u ime te politike šutjeti i nipošto se nećemo nigdje okupljati i protiv ničega prosvjedovati.

Pa slijedom toga, ukoliko će političke bodove skupljati netko sa kičmom, tko na politiku ne gleda kao na sredstvo osiguravanja osobne koristi bilo koje vrste, tko nije spreman na svaki povik s Markovog trga podviti rep i ušutjeti, samo neka ih skuplja. Takvi nam upravo i trebaju.

Jer, ovi do sada, izdali su i prodali svaku hrvatsku vrijednost uključivo i integritet samog Domovinskog rata. Ova je zemlja više bolesna i umorna od raznoraznih poslušnika i prodanih duša, guši se pod teretom nepravdi, korupcija i izdaja, ali još više pod teretom onih koji sve to odobravaju, uglavnom šutnjom.

I zato, naprijed Sačiću. Skupljaj te bodove za koje te optužuju.

Moj glas svakako imaš.

Diana Majhen

Još sličnih članaka

Odgovori

Back to top button

- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -