- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -

Diana Majhen

Kraj ‘Lepog Baje’ svaki četnik mirno spava

 

U nekoliko medija jučer se pojavila vijest o tome kako je hrvatsko državno odvjetništvo ustupilo  srpskom tužiteljstvu za ratne zločine optužnicu protiv generala Aleksandra Vasiljevića i potpukovnika Miroslava Živanovića zbog ratnog zločina protiv civila i ratnih zarobljenika u srpskim logorima Begejcima, Stajićevu, Srijemskoj Mitrovici, Nišu i Staroj Gradiški.

Nije da se radi o nekoj velikoj vijesti, jer se o tome govori već dugo vremena, ali obzirom kako je ovo došlo NAKON svih ovih tjeralica koje je Srbija raspisala za našim braniteljima, potrebno je postaviti neka pitanja.

Dakle, prvo i osnovno pitanje koje se treba postaviti i ne odustajati od njega dok se ne dobije odgovor je slijedeće: Što je Hrvatsko državno odvjetništvo radilo sve ove godine, kako bi zaštitilo hrvatske nacionalne interese i hrvatske državljane?

Meni se čini kako je na čelu DORH-a hrpa nesposobnih, nezainteresiranih i protuhrvatski raspoloženih ljudi. Drugo objašnjenje jednostavno ne vidim.

Nakon okupacije Vukovara, kroz srpske koncentracijske logore odvedeno je više od 10 000 osoba, od kojih se pouzdano zna da je 300 ubijeno, a 495 se vodi kao nestali.

Ne treba biti genij u matematici da bi se došlo do nekog približnog broja čuvara u tim logorima, no do dana današnjeg, Udruga pravnika Vukovar 1991. uspjela je prikupiti dokaze za 54 osobe, a kao što vidimo, za samo dvije je DORH podignuo optužnice. I to nakon više od 6 godina od kako je podnesena kaznena prijava. Da se samo malo htio baviti time, u 6 godina DORH je mogao izvući ime i optužiti skoro sve četnike koji su izvršili agresiju na RH, a ne jedva sklepati optužbu protiv dva čovjeka.

Van zdrave pameti je kako se  bivši logoraši, koji su prošli kroz pakao srpskih logora, moraju sami boriti za pravdu, umjesto da se takvim stvarima bavi DORH sa Mladenom Bajićem na čelu.

Takodjer, ne smijemo zaboraviti ni sve one silovane žene, za koji gnusan čin nikada nije odgovarao niti jedan četnik, a niti javnost ima bilo kakvih saznanja kako DORH na tome radi.

Pa tko to nama doista sjedi u DORH-u?

Ostaje nepoznanica čime se to Mladen Bajić bavi tolike godine, izuzev što nastoji ostati na čelu DORH-a, a u čemu mu svesrdno pomažu i vladajući i oporba.

2011_10_15_sanader_bajicBorba protiv korupcije? Pa Bajić se nije usudio ni u wc otići bez Sanaderovog odobrenja, kamoli podignuti neku optužnicu. I mi takvog čovjeka i dalje imamo na čelu DORH-a. Ako mu je prije Sanader naredjivao što smije a što ne smije, tko to sada radi?

Svaku stvar koju je bilo nužno napraviti u cilju zaštite hrvatskih nacionalnih interesa, integriteta Domovinskog rata i hrvatskih branitelja, Bajićev je DORH propustio učiniti.

Skupa sa Ministarstvom pravosudja.

Je li moguće toliko slučajnosti i toliko ljudske gluposti, ili se radi o nečemu posve drugom?

I vratimo se na pitanje dana.

Dakle, Hrvatska ustupa optužnice protiv Vasiljevića i Živanovića Srbiji. Idiotsko objašnjenje je slijedeće: Vasiljević i Živanović su nedostupni hrvatskom pravosudju, pa se to mora ustupiti Srbiji, koja će odlučiti hoće li im suditi ili ne. I, ukoliko Srbija odluči kako im neće suditi, nikome ništa, živjet će kao slobodni ljudi.

Pa tko je ovdje lud?

Naši su branitelji na tjeralicama koje je raspisala Srbija i svaki izlazak iz Hrvatske može ih odvesti ravno u srpske zatvore. Veljko Marić već robija u srpskom zatvoru i čeka još jedno sudjenje.

Gdje su hrvatske tjeralice za ovim zvijerima koji su silovali naše žene i mučili naše ljude po logorima? Zašto hrvatsko pravosudje nije poduzelo ama baš ništa u vrijeme dok se Srbija proglašavala nadležnom za sudjenja svima na teritoriju ex Jugoslavije? Jesu li u ministarstvu i DORH-u svo ovo vrijeme spavali zimski san?

Možda isti onaj koji uredno spavaju godinama kada su u pitanju zločini ‘antifašista’ protiv kojih prijave griju dno nečijih ladica u DORH-u, čekajući da i posljednji ‘antifašist’ krepa kako mu ne bi morali suditi.

Mladen Bajić, onako kako ga ja vidim, ili je totalno nesposoban, ili prodan, a jedno ne isključuje drugo.

Ostaje pitanje, za koju od te dvije stvari ga se svaki put nagradjuje novim mandatom.

Diana Majhen
http://www.dragovoljac.com

Još sličnih članaka

Odgovori

Back to top button

- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -