- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -

Diana Majhen

Kosorica – desno krilo SDP-a

2012-04 23 kosortitoNema tome ni tri godine, kako je HDZ, na čelu sa Jadrankom Kosor, instalirao Jovu Yusipovića na mjesto predsjednika Hrvatske. Podsjetimo se, u drugom krugu smo mogli birati izmedju Milana Bandića i vrlog nam ‘antifašiste’ Yusipovića. Nije da je neki izbor, i nije kako bi Milan Bandić bio idealan na mjestu predsjednika države. No, ako usporedimo Bandića i Josipovića, ne samo da je Bandić manje od dva zla, nego je nedvojbeno milijun puta pozitivnija ličnost po pitanju hrvatskih nacionalnih interesa.

A što je uradio Kosoričin HDZ? Dao zabranu svim svojim članovima da na bilo koji način podrže Bandića. Onih nekoliko koji su to javno učinili, dobili su pošteno po glavi od strane premijerke i njene svite.  Dodajmo tome kako je HDZ u prvom krugu sabotirao vlastitog kandidata Hebranga i još k tome instalirao dodatna dva svoja kandidata, Vidoševića i Primorca, kako bi razmrvio domoljubno biračko tijelo . Time je HDZ pomogao SDP-u da na Pantovčak dodje Yusipović, a što je HDZ dobio za uzvrat, valjda ćemo jednom saznati. Do sada se čini da su dobili jedino sudske procese, javnu blamažu i zatvor. Možemo samo zamišljati što bi sve čitali da su kojim slučajem postupili kao ljudi, pa odbili pomoći Yusipoviću. Bit će da je ovo što je do sada isplivalo u javnost samo mali dio onoga što se doista dogadjalo u HDZ-u. No, cijena je izgleda plaćena, imamo komunjaru na Pantovčaku i vjerojatno daleko manje hdz-ovaca po zatvorima nego bi ih inače bilo.

Ovih dana Kosorica nastavlja sa svojom politikom podrške SDP-u. Umjesto da nastoji bar prividno zaštititi hrvatske interese od komunista, ona daje javnu podršku Milanoviću izjavom kako bi i ona zabranila skup desničara da je na mjestu premijerke.

E, pa baš radi toga, ona NIJE više na mjestu premijerke, niti je HDZ na vlasti. Domoljubni Hrvati na prošlim su izborima odlučili da neće više podržavati HDZ. Nije tu riječ o tome što su krali, daleko od toga da crveni ne rade to isto. Dovoljno je samo pogledati što rade Čačić, Linić i ostalo društvo, ne treba više.  Riječ je o tome da je HDZ prodao i izdao svaki hrvatski interes koji je mogao. Onoga časa kada je Sanader došao na mjesto premijera, to je bio početak kraja HDZ-a.

A Jadranka Kosor ?

Ona nije čak ni Sanader. Što se mene tiče, ona je samo jedna velika nula. Osoba koja je na vlast došla tako što ju je Sanader instalirao na mjesto predsjednice, bez da su to odlučili članovi HDZ-a. Bivša članica KPJ koja i dan danas radi za njih i njihove interese. Ja osobno, doživljavam ju kao neku zloćudnu, amorfnu masu, koje se pod hitno treba riješiti kako bi čovjek ozdravio.

Uostalom, tko još vjeruje u to kako je godinama bila Sanaderova desna ruka koju je proglasio i svojom nasljednicom, a da se nije slagala sa antihrvatskom politikom koju je Sanader provodio i koja je tijekom njegove vladavine uspjela uništiti veći dio hrvatskog nacionalnog bića?

Pobjedi li Kosorica na izborima HDZ-a, to će značiti konačni kraj za HDZ.

Vjerujem kako će se, poput pravaša, raspasti na sto frakcija i strančica i svaka će biti posvadjana sa drugima.

Ima u tome neke poetske pravde.

Pravaši upravo HDZ-u mogu zahvaliti to što su od izuzetno jake političke struje postali neparlamentarne stranke.  Vjerujem kako će se pravaši, s pravom, dobro zabavljati promatrajući raspad HDZ-a.

Cjelokupna situacija trebala bi konačno osvijestiti hrvatske domoljubne snage i natjerati ih da shvate kako postoje samo dvije solucije: Ili će se konačno ujediniti, ili će komunjare iz SDP-a vladati vječno.

Što se mene pak tiče, duboko se nadam kako će Milanović i cijela  njegova komunistička bagra, skupa s onim s Pantovčaka, nastaviti što jače i što više sa  zabranama svih mogućih vrsta. Voljela bih da nam otmu kuće i stanove, uzmu mirovine i plaće i zabrane nam disati.

I da nas počnu javno vješati, kao što su njihovi preci radili našima.

Da nam učine sve ono što nam i te kako žele učiniti, samo da nisu u strahu.

Možda bi hrvatski narod onda konačno progledao.

I oglasio se.

Diana Majhen

Još sličnih članaka

Odgovori

Back to top button

- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -