- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -

Diana Majhen

Kako Ivo Goldstein grmi i oblači ‘hrvatskom’ televizijom

Za slučaj da nam još nije jasno na kakve se sve načine ‘hrvatska’ televizija pretvara u jugoslavensku, najbolje može poslužiti posljednji primjer, koji se dogodio pri izboru članova Programskog vijeća HRT-a.

Za mjesto predsjednika Programskog vijeća HRT-a bila su dva kandidata: Nada Zgrabljić Rotar i Milan Kujundžić.  Za Zgrabljić Rotar zna se da je rodjena Beogradjanka, članica SDP-a, a za Milana Kujundžića da je ravnatelj KBC Dubrava, i član HDZ-a.

No, novost svakako predstavlja imenovanje Ive Goldsteina u Programsko vijeće.  Ja se iskreno pitam, znači li to da ćemo na hrvatskoj televiziji pod obvezno gledati serijale o Jasenovcu i hoće li naša djeca učiti povijest ‘po Goldsteinu’ putem te iste ‘hrvatske’ televizije.

A da Goldstein nije tek puka figura u tom vijeću, nego da će u njemu imati i te kakav utjecaj, potvrdilo se već pri samom izboru predsjednika istoga.

Nakon što su u prvom krugu Kujundžić i Zgrabljić Rotar dobili izjednačen broj glasova, na scenu je stupio Goldstein. Optužio je Kujundžića kako je prije izvjesnog broja godina posjetio grob Ante Pavelića u Španjolskoj, te se javno upitao kako netko, tko je uradio tako nešto, može postati predsjednik Programskog vijeća HRT.

Naravno, time je Goldstein u biti donio odluku o predsjedniku, jer su poznate hrvatske reakcije kada ih Židovi prozovu za bilo što. Podvije se rep medju noge, šuti i povladjuje.

Naravno da je u drugom krugu Kujundžić  izgubio. A izgubio je isključivo zato što se u svoje slobodno vrijeme, u svom privatnom životu, odlučio posjetiti grob Ante Pavelića. Pa ljudi, gdje mi to doista živimo? Ovo je scenarij iz najgorih dana ex Jugoslavije. Još je Kujundžić i dobro prošao, mogli su ga poslati na Goli Otok.

Pa tako,  ako do sada niste bili zadovoljni programom HRT, od sada ćete vjerujem biti zadovoljni još puno manje.

Dok su se do sada držali na ledu i nisu prikazivali serijali o Vukovaru, a istovremeno se prikazivao serijal koji je napravio agresor, o svom vlastitom napadu na Dubrovnik, upitajmo se što će se tek sada prikazivati, a što će biti cenzurirano.

Želite HRVATSKU televiziju?

Jedini način da se do nje dodje je masovno otkazivanje pretplata.

U suprotnom, možemo nakon ove crnogorske, očekivati i po koju srpsku seriju u kojem će branitelji Vukovara biti prikazani kao agresori, a Srbi kao nevine žrtve.

O Jasenovcu da ne govorim.

U biti, čini se da možemo očekivati sve osim onoga za čega plaćamo:

Hrvatske televizije.

Diana Majhen

Još sličnih članaka

Odgovori

Back to top button

- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -