- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -

Diana Majhen

Kako Fred Matić pokušava zacrveniti Kninsku tvrdjavu

Kako je to najavio najpoznatiji hrvatski mobilizirani dragovoljac, a trenutni ministar branitelja, čije imenovanje nije prestalo izazivati smijeh i nevjericu, Predrag Matić-Fred, u buduće će se drastično promijeniti pravila ponašanja prilikom proslave Oluje.

Kaže Matić, kako bi  na Kninskoj tvrdjavi trebali prisustvovati samo predsjednik države, premijer, predsjednik Sabora, te ministri obrane, unutarnjih poslova i branitelja.

Na prvi pogled, sve u redu, ako zlo ne možeš iskorijeniti, bar ga možeš smanjiti.

Svima nam je već zlo od pogleda na političare koji se svake godine uredno naslikavaju u Kninu, da bi zatim otrčali u Sabor i dignuli ruku glasajući da se uhapsi još koji branitelj kojemu možemo zahvaliti što je Knin oslobodjen od četnika. U biti, svi oni koji su npr lovili generala Gotovinu po cijelom svijetu kako bi ga isporučili u Haag upravo radi te Oluje, prvi su kada se na proslavi Oluje treba slikati i davati izjave.


Doista ostaje nejasno što oni tamo u stvari slave. Zapovjednike su isporučili u Haag, hrpu branitelja pozatvarali u hrvatske zatvore i još nisu prestali sa podizanjem optužnica protiv hrvatskih branitelja, vjerujem kako je to jedina stvar na kojoj Bajić zdušno i neumorno radi.

Dapače, nedavnom presudom za Varivode, postali smo jedina država u svijetu koja je samu sebe proglasila terorističkom. Mi jednostavno moramo biti u svemu prvi, ali u ničem dobrom, naravno. Prva smo država čija je vojska dobila rat, a čiji su zapovjednici završili u zatvorima. Prva smo država koja se odrekla svojih heroja i kojoj oni koji su taj rat izgubili diktiraju što mora raditi, te još donose pravila i hapse one koji su ih pobijedili. Sada smo, eto, i prva država koja se proglasila terorističkom.

I onda političari, koji su sve to uredno izglasali, dolaze u Knin slaviti Oluju?

Van pameti.

Stoga nikakvo čudo što bi većina nas bila presretna da ih tamo ne vidi, ama baš nikoga od njih.

No, što radi Fred Matić?

Pod krinkom brige za branitelje, Matić pokušava ograničiti broj političara koji mogu biti na Kninskoj tvrdjavi.

Pa pogledajmo malo koji su to političari:

Ivo Josipović – SDP

Josip Leko – SDP

Zoran Milanović – SDP

Ante Kotromanović – SDP

Ranko Ostojić – SDP

I na kraju Fred Matić, koji kao nije SDP, ali je provereni Mesićev, Milanovićev i Josipovićev kadar, što ga sasvim jasno svrstava bez da on to mora javno izgovoriti.

Dakle, bit Matićevog prijedloga sasvim je nešto drugo od onoga što on pokušava prodati naivnima.

Bit je u tome, da se samo i isključivo crveni trebaju naslikavati na proslavi Oluje. Ako nisi crven, ako si član bilo koje opozicijske stranke, Kninska tvrdjava ti je zabranjeno mjesto. A oči medija bit će uprte za vrijeme proslave u Kninu samo u njih.

Da se ne radi o tako očiglednoj podvali, čovjek bi umro od smijeha. Sve si nešto zamišljam ovaj ‘provjereni komunistički kadar’ , ove poklonike bratstva i jedinstva, kako gledaju mimohod hrvatske vojske, a svi bi puno radije gledali manevar JNA. Ne bi me čudilo, ukoliko to prodje, da im jedan od pokrovitelja postane tvornica ‘Paloma’, trebat će nečim brisati tolike suze nad propalom Jugoslavijom i sjajnom pobjedom naše vojske.

Da je po nekoj pravici, u Kninu bi se na dan pobjede okupili oni koji su oslobadjali našu zemlju, uključivo i one koji radi toga danas robijaju, a ne oni koji nas radi te pobjede ne prestaju kažnjavati, a na žalost vladaju našom zemljom.

Na dan 05. Kolovoza trebalo bi svim političarima biti zabranjen dolazak, jer to nije nikada bila njihova proslava, jer su izdali i prodali ljude koji su tu pobjedu izvojevali i omogućili, dok su na njihov račun zasjeli istovremeno u fotelje iz kojih nam kroje sudbinu.

To je ono što je mogao reći Fred Matić, da doista razmišlja o braniteljima i o onome što branitelji misle i osjećaju.

No, Fredov cilj je izgleda posve drugačiji.

Fred, kako se čini, pokušava zacrveniti Kninsku tvrdjavu.

A obzirom kako bi po tom prijedlogu i on trebao biti jedan od onih koji će stajati na Kninskoj tvrdjavi dok se diže zastava, nadamo se da će se do tog dogadjaja iskopati neki pristojan podrum, kako bi se Fred mogao osjećati ‘svoj na svom’.

Eto, kad već on ne brine o nama, možemo mi o njemu.

Diana Majhen

Još sličnih članaka

Odgovori

Back to top button

- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -