- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -

Diana Majhen

JOSIPOVIĆEVA ПРАВДА

2011_02_05_tadic_josipovicRazlozi radi kojih je Tihomir Purda još uvijek zatočen u BIH zatvoru, a Veljko Marić čeka sudjenje u srpskom zatvoru, raznovrsni su. Jedan od njih je sporazum koji je u ime DORH-a potpisao Mladen Bajić još 2006. godine sa srpskim pravosudjem, a na temelju kojeg je presudno za nadležnost suda izvršenje kaznenog djela i ratnog zločina. Dobro jutro, hrvatski narode.


 

Na stranicama DORH-a može se pronaći sporazum koji je Hrvatska potpisala sa Srbijom na koji se poziva srpski ministar Velimir Vučković, a čime je, po mom osobnom mišljenju, hrvatskim braniteljima zaboden ne nož, nego mač u ledja. Pa se sada možemo prestati pitati ono što se pitamo cijelo vrijeme: Kako Srbija može suditi hrvatskom državljaninu za izmišljeni zločin koji je počinjen na tlu hrvatske države. Odgovor je očito u sporazumima, koje ‘naša’ Vlada sklapa nama iza ledja sa Srbijom, a narod je valjda toliko glup da o tome ne treba biti ni obaviješten. Dovoljno je što su ga postavili na svoje stranice, a zna se da svaki Hrvat bar deset puta dnevno provjerava stranice DORH-a. Nadalje, pokušajte ukoliko niste pravnici, dokučiti na temelju koje točke tog sporazuma Srbija dobija nadležnost za sudjenje hrvatskim braniteljima. Ja osobno to još nisam uspjela shvatiti, ali bit će da je tako, obzirom da izjavu srpskog ministra nije nitko iz Vlade ili DORH-a ni pokušao osporiti.

Drugi razlog bi bio u samoj biti hrvatske službene politike prema Srbiji. Očajnički nastojeći ostati na vlasti, HDZ očito ne smije ničim narušiti idilu izmedju sebe i svog vjernog koalicijskog partnera prepunog aboliranih četnika. Vukovar tako prestaje biti mjesto herojskog stradanja hrvatskog naroda, a postaje izvor stradanja ‘napaćenih i nenaoružanih’ četničkih hordi i jna.

No, kruna svih dogadjaja svakako je današnja izjava Ive Josipovića. Kaže Josipović, kako razumije da je za Purdu ovo teška situacija, pogotovo AKO JE NEVIN.

Halo, Josipoviću. Znamo da bi nas sve najradije pregazio, bacio u neku jamu i polio vapnom, kao što su radili tvoji vrli ‘antifašisti’ koje ne prestaješ veličati. Ali, ti si kao neki pravnik?

Dakle, druže Josipoviću, Hrvatska je država odbila tražiti izručenje Tihomira Purde Hrvatskoj, zato što je ustanovljeno kako je čovjek nevin. Prema svim izjavama koje su se dale javnosti, hrvatsko pravosudje istražilo je slučaj Purda, donijelo zaključak da je nevin i radi toga ne traži njegovo izručenje, jer mu nema za što suditi. I radi toga Tihomir Purda još uvijek sjedi u zatvoru sa neizvjesnom sudbinom hoće li još jednom morati u četnički zatvor.

Pa tko si onda ti, da se stavljaš IZNAD tog istog hrvatskog pravosudja i dovodiš u sumnju njegovu nevinost, nakon što je ona ustanovljena i nakon što Purda za tu istu svoju nevinost plaća ovako krvavu cijenu?

Nakon telefonskog ljubakanja sa Tadićem, u kojemu prema vlastitim riječima nisi našao za shodno ni progovoriti o Tihomiru Purdi, izgleda da si počeo sumnjati i u to hrvatsko pravosudje na koje se tako dobro pozivaš svaki put kada ti zatreba. Pa ti više nije bitno što je to pravosudje ustanovilo Purdinu nevinost, nego je pretpostavljam bitno ono što kaže Tadić i njegovo društvo četnika.

Tvoja je izjava, Josipoviću, zlouporaba tvojih predsjedničkih ovlasti, koje si iskoristio kako bi preko medija utjecao na široke mase, sijući sumnju u nevinost Tihomira Purde.

Nisi nam uspio zatrti domoljublje, nisi uspio da zaboravimo kako smo Hrvati i kako je Hrvatska naša država, nisi nas još uspio ‘posrbiti’ niti nas uvjeriti u to da su nam Srbi najbolji prijatelji. Ali si uspio da se ja danas sramim što sam Hrvatica, dio naroda kojemu  je na čelu ovakav predsjednik.

A što se tiče tvoje izjave kako ‘slučaj Purda’ neće biti nikakav okidač za Hrvatsku, lijepo je što si toliko siguran kako sve nas nije briga što će se sa Purdom dalje dogadjati. Možda da progledaš i shvatiš slijedeće:

Nismo svi na prodaju. Nismo svi ni senilni, nije nam svima ispran mozak. Ima nas još puno koji se sjećamo Domovinskog rata i koji stojimo iza Tihomira Purde.

Iskoristit ćemo svaki demokratski način koji postoji kako bi oni, koji su odgovorni za ovo što se dogadja, tu odgovornost i snosili.

A ti  još uvijek stigneš otići tamo gdje bi u stvari i trebao biti predsjednik.  U Srbiju.

Diana Majhen

Još sličnih članaka

Odgovori

Back to top button

- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -