- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -

Diana Majhen

Je li Bajić u biti učinio uslugu HDZ-u?

Potez vječnog i glavnog državnog odvjetnika, Mladena Bajića, kojim je neposredno prije izbora stavio cijelu jednu političku stranku pod istragu, blokirao joj imovinu i time onemogućio ravnopravne izbore na prvi  pogled ostavlja mjesto samo jednom pitanju: Koliko su mu iz SDP-a platili i što su mu sve obećali u zamjenu za ovo?

Doista je vrijeme savršeno tempirano i to nakon istraga koje su trajala mjesecima i godinama, a ticale su se HDZ-ovskih dužnosnika. I ni manje ni više, baš mjesec i pol prije izbora, Bajić stupa na scenu.
Time se, naravno, u redovima onih koji podržavaju HDZ stvorio opravdani revolt. Da je situacija kojim slučajem obrnuta, već vidim Milanovića, Čačića, Pusićku i društvo kako trče po cijeloj Europi i urlaju na sav glas o povrijedjenim ljudskim pravima, namještenim izborima i tko zna o čemu sve ne.

No, pogledajmo malo i druge mogućnosti.

HDZ, kao takav, teško da bi dobio ove izbore. S jedne strane, napravili su katastrofalnu pogrešku za vrijeme dok su bili na vlasti, a to je što su dopustili da se samo i isključivo čiste njihovi redovi u borbi sa korupcijom. Svi mlaki pokušaji da se dohvate Čačić, Linić i svi ostali za koje već godinama čekamo da ih strpaju iza rešetki završili su neuspjehom. Moguće je HDZ pripremao veliku završnicu, u kojoj bi glavni akteri bili baš navedeni, čime bi se neposredno prije izbora nanijela gadna šteta SDP-ovcima. Kako god bilo, očito je pokušaj propao, a razni crveni kriminalci i dalje slobodno šeću.

S druge strane, HDZ je u osam godina vladavine uradio sav prljavi posao, uključivo ono čuveno lociranje, hapšenje i transferiranje čovjeka kojega svi poštivamo, generala Gotovine. Obrušio se na hrvatske branitelje svom snagom, napunivši zatvore na svakom koraku onima koji su stvarali Hrvatsku. U ime dobrosusjedskih odnosa sa Srbijom, dopustio je da se Srbija proglasi nadležnom za ratne zločine na području ex Jugoslavije i time u biti predao naše branitelje na milost i nemilost onih koji su ih već jednom pokušali ubiti, onda u ratu, danas u nekakvom kvazi miru. Prihvaćao je srpske optužnice, da bi se tek prije izbora sjetio Zakona o ništetnosti, koji u biti ne štiti nikoga osim na području Hrvatske, a pitanje je koliko će vrijediti ukoliko nas uspiju strpati u EU. Umjesto da je prekinuo diplomatske odnose sa Srbijom, izmijenio optužnice i pokrenuo nove procese protiv aboliranih četnika, čime bi Srbiji bila poslana jasna poruka o tome što će se dalje dogadjati ukoliko se nastavi sa agresijom na Hrvatsku.

Uz sve navedeno, HDZ je izgubio najveći dio svog inače stalnog biračkog tijela, hrvatske branitelje. Kao i one hrvatske domoljube koji ne podupiru takvu politiku klečanja pred EU i Srbijom.
Time je HDZ praktički ostao na vjetrometini, uz vrlo slab zaklon.
No, upravo tada stupa na scenu Bajić i podiže optužnicu protiv HDZ-a. I što se dogadja?

Hrpa onih koji inače ne bi ni u ludilu dali glas HDZ-u, okreću se ponovno prema njemu. Samo iz razloga što se izbori ovim Bajićevim potezom čine namješteni, a takodjer i iz straha kako ćemo, uz crvenog Josipovića, dobiti crveni SDP, čime će se ostvariti ona njihova najava o crvenoj Hrvatskoj. Još gore, ovo što se tumači kao Bajićev udar na HDZ, ostavlja mjesta sumnji hoće li se HDZ ikada kao stranka u potpunosti oporaviti, ili su komunisti iz SDP-a jedino što će vladati Hrvatskom u godinama koje slijede.

I tako, izborni poraz koji bi HDZ najvjerojatnije pretrpio pretvara se u nešto sasvim drugo: U nasilno dovodjenje na vlast Komunističke partije koja se danas naziva SDP i koja je, k tome, još poštedjena svih pravih istraga o korupciji, lopovluku i štetnim potezima po Hrvatsku za vrijeme dok je bila na vlasti.
Oni koji su napustili HDZ, razočarani time u što im se stranka pretvorila, polako joj se vraćaju. Potpora HDZ-u  u narodu ne pada, nego jača.
Ukoliko HDZ, što se čini sasvim izvjesnim, izgubi izbore, ostat će kao dovoljno jaka opozicija koja će zadavati gadne probleme SDP-u, ukoliko ovi dobiju te izbore. Bez ovog Bajićevog poteza, HDZ je bio u opasnosti jednostavno nestati sa političke scene.

Kada čovjek sve  skupa sabere, to nalikuje na borbu izmedju dvije frakcije komunista. Jedni su više crveni i silom nas hoće u novu Jugoslaviju, pod okriljem Europe. Drugi su malo manje crveni, njima ne treba Jugoslavija, ali su nas spremni prodati kao roblje EU a da ni ne trepnu okom.
Za Hrvate ostaje samo treća opcija, a to je hrvatska domoljubna opcija, koja nema veze ni sa HDZ-om ni sa SDP-om.
Mi jednostavno moramo ostaviti HDZ i SDP neka igraju svoje igrice, u stalnim izmjenama obnašanja vlasti u Hrvatskoj, te se okrenuti nekome tko do sada nije vukao izdajničke poteze, tko nije opljačkao zemlju za koju se umiralo, tko nije izdavao hrvatske nacionalne interese.

Ukoliko to ne uradimo, u godinama koje slijede možemo samo promatrati kako nam čas jedni, čas drugi, rasprodaju Domovinu, hapse branitelje i sve naše svetinje bacaju u blato.
To možemo promijeniti jedino svojim glasovima na izborima.
Ako to ne učinimo, upitajmo se, jesmo li uopće zavrijedili imati Hrvatsku?

Diana Majhen

Još sličnih članaka

Odgovori

Back to top button

- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -