- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -

Diana Majhen

DO KADA ĆE HDZ ZLORABITI TUĐMANOVO IME?

Jednostavno nisam više u stanju slušati i čitati kako se HDZ u svakoj prilici, koja bi im išla u korist, poziva na pok. predsjednika Tudjmana. To ne samo je van svakog ljudskog dostojanstva, nego je laž bez premca, zahvaljujući kojoj i dan danas kupe glasove birača koji su oduvijek cijenili i podržavali predsjednika Tudjmana.


A što je to od Tudjmanove ostavštine, od njegovog rada i onoga što je želio za Hrvatsku doista danas nešto za čega možemo reći kako  ovaj, današnji HDZ dosljedno primjenjuje?

Baš si nešto razmišljam što bi Tudjman rekao kada vi vidio kako se dobar dio ljudi koji su stvarali Hrvatsku nalazi po zatvorima. I što bi rekao tom, današnjem HDZ-u nakon one njihove čuvene izjave o lociranju, hapšenju i tranferiranju? Kako bi gledao na to što  u Vladi, koja bi trebala biti Hrvatska, sjede četnici? Jeste da ih je on abolirao, ali sumnjam da je pri tome imao na pameti neku koaliciju s njima, a još manje njihov ulazak u Vladu. Ako je htio zaustaviti daljnje prolijevanje krvi, ne znači da je dojučerašnje simpatizere, funkcionere i vojnike tzv Republike Krajine htio vidjeti na mjestima sa kojih odlučuju o budućnosti Hrvatske i Hrvata.

Današnji HDZ, koji nikakve veze nema ni sa pok. Tudjmanom, niti sa HDZ-om kojeg je on stvorio, prije svakih izbora poziva se na njegovo ime, u pokušaju da okupi što više glasova domoljubnih Hrvata, poglavito onih za koje je ime Franje Tudjmana neraskidivo vezano uz HDZ. Manipulirajući njegovim imenom, stvaraju od njega ličnost kakva on nikada nije bio.
Današnji se HDZ skriva iza Tudjmanovog imena, bacajući glasačima prašinu u oči, kako bi se zaboravilo da je HDZ odavno skrenuo sa Tudjmanovog puta, da je odavno prešao na lijevu stranu, a da je sve nacionalo i domoljubno odbacio u bezglavoj trci za novcem, moći i ropskoj pokornosti prema svakom naredjenju koje stigne iz EU.

Današnji će HDZ ne trepnuvši zatvoriti svakog tko je Hrvatsku branio, samo ako ocjene da je to za njih dobro. Za razliku od Tuđmana koji je svaku sekundu svog državništva posvetio oslobađanju Hrvatske i zaštiti hrvatskih granica, današnjem HDZ-u nije nikakav problem u pet minuta trajno prepustiti tuđincima kontrolu na području epikontinentalnog pojasa bez ikakvog suvislog strateškog razloga. A da ne spominjemo bijednu politiku oko Savudrijske vale gdje je današnji HDZ, kao i u slučaju ZERP-a, izvršio klasičnu veleizdaju. I zaista, ni uz pomoć povećala nije moguće u hadezeovskoj posttuđmanovskoj politici pronaći i jednu odluku u korist nacionalnih interesa.

Ako je u Tuđmanovih 8 godina vladavine stvorena Hrvatska praktično od nule, pri čemu je trećina teritorija morala biti vojno oslobađana, i to uspješno, a današnji HDZ u sedam godina svoje vladavine nije uspio riješiti čak ni trivijalna teritorijalna pitanja kao što su Sv.Gera, Savudrijska Vala, dunavske ade, Sv. Martin na Muri i druge, onda je svakom jasno da je Tuđman bio državnik, a da su ovo sada kreature  nedostojne uzimati u svoja usta i slovo „T“. Da se kojim slučajem danas vratimo u 1990. godinu u kojoj u Hrvatskoj vlada HDZ na čelu sa Sanaderom, Kosoricom ili nekim drugim iz njihove plejade uguznika, poslušnika i beskičmenjaka, vjerujem da bi već 1991. Srbi i Slovenci bez ispaljenog metka imali zajedničku granicu na Kupi, Mađari bi bili kod Varaždina, Talijani kod Drniša, Muslimani kod Slunja, a Crnogorci kod Metkovića.

Ja doista nikada nisam spadale u one koji su Tudjmana hvalili do neba i priznajem da sam mu uvijek pronalazila mane. No, od kako ga nema, od kako su na njegovo mjesto, mjesto hrvatskog predsjednika, zasjeli redom Mesić pa Josipović, koji sa Hrvatskom i Hrvatima nemaju ama baš ništa zajedničko, nema dana kada ne poželim da može ustati iz groba i preuzeti ponovno vodstvo ove naše zemlje.

Krajnje je vrijeme da se malo osvrnemo oko sebe i pogledamo gdje doista možemo pronaći Tudjmanovu ostavštinu.
Mjesto na kojem je sigurno ne trebamo tražiti, jer ne postoji ni najmanja šansa da ju tamo nadjemo, današnji je HDZ.

Diana Majhen

Još sličnih članaka

Odgovori

Back to top button

- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -