- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -

Diana Majhen

Aveti prošlosti koje nikada nisu postale prošlost

Nije crvena petokraka, sa svim onim što predstavlja, izniknula iz ničega dolaskom crvenih na vlast. Nije se čak ni pojavila iz neke rupe u koju smo ju uspjeli zakopati. Oduvijek je ona tu, prisutna u svemu što se dogadja, sa ogromnim utjecajem i nesagledivim resursima.

Svakome, tko je ili učestvovao u Domovinskom ratu, ili je bio žrtva jugočetničkih hordi, ta je petokraka ostala zauvijek urezana u sjećanje kao simbol smrti, razaranja i uništavanja. Čak i ako ništa nije znao o našoj, hrvatskoj povijesti, ako nije pojma imao o tome koliko su te iste petokrake već pobile Hrvata kroz duga desetljeća svoje vladavine, u trenutku kada se, kao Hrvat, u Domovinskom ratu našao suočen s njima, mogao je očekivati u najboljem slučaju brzu smrt.

Nakon svega toga, nama se pokušava servirati kako su to simboli  ‘ljubavi i mira’, računajući na to kako će svakodnevno pisanje naručenih članaka i naručenih programa na ‘hrvatskoj’ televiziji učiniti da se zaboravi što su te petokrake sve radile po našoj zemlji.

Takvu ‘ljubav’ i takav ‘mir’ koje su te petokrake priuštile nama Hrvatima, od srca želim svima onima koji ih zagovaraju. Da, za promjenu, osjete jednom nešto i na svojoj koži, umjesto da sjede na sigurnom i dobijaju izvještaje o tome koliko je mrtvih a koliko ranjenih, kolika djece neće više nikada vidjeti svoje očeve i majke i koliko njih se više nikada neće vratiti kući.

Petokrake nikada nisu napustile Hrvatsku, niti je ikada oslabio njihov utjecaj. One se jednostavno po potrebi primire i prividno nestanu, ili pak ogrnu neki drugi kaput dok ne zaključe kako je vrijeme opasnosti prošlo i mogu nesmetano dalje djelovati.

Trenutno najveći zagovornik petokraka u našoj zemlji, precednik Josipović, otišao je čak korak dalje od onoga koje su učinili njegovi, takodjer s petokrakama u srcu, prethodnici. On se, pozivajući se upravo na te petokrake, po cijelom svijetu ispričava u ime nas Hrvata i time u biti radi ono zbog čega je i instaliran na mjesto predsjednika: Predstavlja Hrvate kao genocidan, zločinački narod, koji je svima nanio zlo i koji se svima za to zlo treba ispričati, kako bi u biti potvrdio da je svjestan svog zla koje je počinio.

Josipović je na mjesto predsjednika instaliran zahvaljujući zajedničkim naporima HDZ-a i SDP-a. Ako pogledamo koliko je bivših članova i funkcionera Komunističke partije u obje te stranke, savršeno je jasno zašto su ga postavili na mjesto predsjednika i što treba raditi.

Ulazak u EU, na našu veliku žalost, približava se. Ja to vidim kao ogromno zlo, kojim ćemo izgubiti svoju samostalnost i postati tudja kolonija. No, tu postoji još nešto, za sve ‘petokrakaše’ nepovoljno, a to je osuda komunističkih zločina, koja je u našoj zemlji usvojena, ali nikada, nikada nije ni započeto sa njenim provodjenjem.

Partizanske i komunističke zločince treba se zaštiti po svaku cijenu.

I tu na scenu stupa Josipović.

Glumeći kandidata za Nobelovu nagradu za mir, Josipović naokolo hodočasti s punim ustima isprika u ime Hrvatske svima koji ga hoće slušati. Time u svijetu zamagljuje sliku svih zločina koje su te petokrake počinile i gradi si svojevrstan kredibilitet, na koji će se moći pozivati kada ta Europa bude zatrpana zahtjevima Hrvata za početkom provodjenja rezolucije koju je donijela o komunističkim zločinima, a koju Hrvatska nikada nije primjenila.

Ništa Josipović ne radi bez svrhe i bez namjere da osigura svoju ‘petokrakašku’ braću od svega što bi im se dogodilo kada bi se doista krenulo sa istjerivanjem istine i pravde.

Ono što, izgleda, Josipović i njegovo društvo ne vide je to, da su Hrvati ušutjeli.

I meni se nekako čini kako je ponovno započela ona poznata hrvatska šutnja. Na žalost, posljednji je put trajala desetljećima, prije nego su se Hrvati odlučili nešto poduzeti.

Ostaje nada kako će ta šutnja ovaj put biti puno kraća.

A ja osobno uputila bih Josipoviću jednu poruku:

Druže Josipoviću, zabite si tu svoju petokraku znate već gdje. I živite do kraja života s njom u posebnom mjestu, kako ju slučajno nikada ne bi zaboravili. Ali se prestanite pozivati na nju kada govorite o Hrvatima, jer čak i ako ne govorimo o daljoj prošlosti, nego se fokusiramo samo na Domovinski rat, te su iste petokrake ubijale naše suborce, naše roditelje i djecu. Vašu nisu, naravno. Svoj svoga ne dira.

Stoga se pozivajte na nju i ispričavajte naokolo samo i isključivo u svoje ime i u ime svojih istomišljenika. Ja, kao Hrvatica tražim upravo suprotno:

Tražim ispriku od tih vaših petokraka za svo zlo koje su činile Hrvatima, od ww2 kroz pol stoljeća komunističke diktature, od Domovinskog rata pa sve do današnjeg dana.

U moje se ime nećete nikome ispričavati.

Kada sam ja u pitanju, možete se samo ispričati meni.

Diana Majhen

http://www.dragovoljac.com

Još sličnih članaka

Odgovori

Back to top button

- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -