- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -

Razno

2009.07.26. – Trpimir Gudar – Spušta se gusta magla

…Ne treba ni zanemariti nedavnu izjavu čelnika Ravnogorskog Četničkog Pokreta u BiH, Jove Vukeljića, da oni trenutno imaju više od 30 000 ozbiljnih i spremnih Srba u tzv. Republici Srpskoj koji su spremni na novi rat.Za sve to vrieme, u ovoj Republici Hrvatskoj, državna vrhuška na čelu s “precjednikom” Stjepanom Mesićem i HDZ-ovskim i SDP-ovskim kriptokomunistima, vrši teror nad svima imalo nacionalno i državotvorno orientiranima. Ustaštvo, kao revolucionarni i radikalno nacionalistički oblik Hrvatstva, zabranjuje se nauštrb nekih “europskih i demokratskih vrijednosti” za koje vjerojatno ni sami promicatelji tih “vrijednosti” ne znaju što zapravo znače…

U srijedu 22.VII. o.g., piše bosanskohercegovački Dnevni Avaz, a prenosi popularno zvani index.yu, u Trebinju se započelo s osnivanjem Srbskog Četničkog Pokreta koji bi se navodno trebao baviti okupljanjem i odgajanjem četničkog podmladka. Netko bi pomislio da je ovo šala, ali kada se pogleda učestalost četničkih i velikosrbskih incidenata na području RBiH, Srbije pa i RH, stvari se učine ozbiljnijima. Ne treba ni zanemariti nedavnu izjavu čelnika Ravnogorskog Četničkog Pokreta u BiH, Jove Vukeljića, da oni trenutno imaju više od 30 000 ozbiljnih i spremnih Srba u tzv. Republici Srpskoj koji su spremni na novi rat.
Za sve to vrieme, u ovoj Republici Hrvatskoj, državna vrhuška na čelu s “precjednikom” Stjepanom Mesićem i HDZ-ovskim i SDP-ovskim kriptokomunistima, vrši teror nad svima imalo nacionalno i državotvorno orientiranima. Ustaštvo, kao revolucionarni i radikalno nacionalistički oblik Hrvatstva, zabranjuje se nauštrb nekih “europskih i demokratskih vrijednosti” za koje vjerojatno ni sami promicatelji tih “vrijednosti” ne znaju što zapravo znače. Iako je još Ronald Reagan kao guverner Kalifornije davne 1968. proglasio 10.travnja nacionalnim praznikom za tamošnje Hrvate i time odao priznanje NDH kao hrvatskoj državi, unatoč tome je 10.travnja danas nekakav užasan dan, dan kad je rođena “zločinačka tvorevina” koja po Jugovićima nije “ni nezavisna, ni država, ni hrvatska”. Slovačka Republika 1938.-1945. i režim Josefa Tisa, u Slovačkoj se vrjednuju kao važan dio slovačke poviesti i nijedna budala ne naziva tu ideju “zločinom u teoriji i praksi”. Isto se događa i sa Salazarovim režimom u Portugalu, Francovim u Španjolskoj, a čak se i Mussolinijev fašistički režim u Italiji manje sotonizira od Ustaštva i NDH. Ne daj Bože da Hrvati (p)ostanu nacionalisti, pa da od ove države nečega i bude. Ne, mi se vodimo pacifističkom i popustljivom politikom, kako prema ratobornim susjedima (Srbijancima i Slovenčadi), tako i prema fantomskoj “međunarodnoj zajednici”.
I onda, jednog liepog dana, čujemo kako Carl Bildt, švedski ministar vanjskih poslova, daje izjavu za medije sliedećeg sadržaja: “Mislim da su obje strane otišle predaleko. Ono što sam privatno rekao Hrvatskoj i Sloveniji, sada ću i javno reći – treba biti oprezan u retorici, Balkan je mjesto gdje se mora biti oprezan s retorikom jer ljudi vjeruju u to što se kaže, a to može izazvati posljedice”. Bildtova izjava još je jedna u nizu tih slučajnosti koje zadnjih godina dolaze iz britanske i europske političke kuhinje (sjetimo se samo dolazka britanske kraljice u Sloveniju, nakon kojeg je usliedila slovenska blokada hrvatskih pregovora s EU), implicirajući da se u Europi i na Balkanu opet nešto sprema. Krleža je jednom rekao da “kad se u balkanskoj krčmi pogase svjetla, onda sijevaju noževi”. Pitanje je, hoće li i ovog puta Europa biti ta koja će “pogasiti svjetla” i hoćemo li mi Hrvati tu novonastalu “gustu maglu” ovog puta znati izkoristiti?
Trpimir Gudar, Vinkovci
http://cropress.org/uzados/archives/19

Još sličnih članaka

Odgovori

Back to top button

- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -