- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -

Diana Majhen

2009.12.19 – JEL KONAČNO VRIJEME DA KAŽEMO – DOSTA?

U godinama koje su iza nas nakon Domovinskog rata hrvatski su branitelji sustavno hapšeni, izručivani, optuživani za sve i svašta i nije se propuštala niti jedna jedina prilika da nas se ponižava na svakom koraku. Obrambeni  rat u koji su branitelji krenuli kao u  samoubilački pothvat,  samo i isključivo kako bi obranili svoju zemlju i svoj narod, kroz ove se godine pretvorio u gradjanski rat, u dogovoreni rat, u „neke male prepirke izmedju hrvata i srba“, u prljavi rat… poglavito od strane onih koji tu slobodnu Hrvatsku nikada nisu htjeli.


Ništa neobično, obzirom da su nam  na vlasti ostali svi ti bivši komunistički kadrovi, koji su cijeli život po svojim raznoraznim partijskim ćelijama radili protiv Hrvatske. A onda su, kada je postalo jasno da će se Hrvatska ipak osamostaliti, odjednom u sebi otkrili ljubav prema njoj, vodjeni kao i uvijek, samo i isključivo svojim osobnim interesima.

Hrvatski su branitelji, na žalost, na to uredno nasjeli. Rat je konačno bio gotov i svi su bili sretni radi toga, naivno misleći da doista imamo Hrvatsku i da će sve u budućnosti biti dobro. Ta se pogreška skupo platila i još se uvijek plaća.

Opće pomirenje, kao za vrijeme rata? Pa pomiriti i oprostiti jedni drugima mogli su samo oni koji su se borili rame uz rame u obranu ove države. Što se imalo opraštati partijskim parazitima koji su nas desetljećima proganjali, ubijali i zatvarali? Kako je moglo doći do toga da nam ti i dalje kroje sudbinu, a mi to mirno promatramo?

Bivši su nas drugovi, kroz svo ovo vrijeme sustavno pljačkali, bilo da su profitirali u samom ratu, bilo da su provodili privatizacijske pljačke, jer, oni su u biti pljačkali zemlju koju nisu ni htjeli, bilo da su tu istu zemlju prodavali. Ali se moralo nekako i osigurati od onih koji su za tu  zemlju bili spremni umrijeti, jer se nije moglo računati na to da će jedni mirno gledati kako se krade i prodaje ono za što su prolijevali krv.

Tako smo dobili razne zločinačke pothvate, genocidne branitelje koji su iz čista mira ubijali nenaoružane srpske civile,  tone optužbi, sudjenja i zatvaranja ogromnog broja hrvatskih branitelja. I to nikada neće prestati, sve dok je živ i jedan jedini pravi hrvatski branitelj. Treba pozatvarati i onemogućiti sve one koji bi jedan dan mogli zatražiti polaganje računa. A da ne bi ispalo kako hrvatskih branitelja na kraju neće ni biti, stvorili su jednaki broj onih lažnih, koji govore ono što im se kaže da govore, podupiru ih kada treba i glasaju za njih.

Hrvatski branitelji stalno dižu ruku na sebe, jer se jednostavno ne mogu pomiriti sa nastalom situacijom. A one koji se ne ubiju već će se za nešto optužiti i strpati u zatvore. Jeste da Haag ne otvara nove slučajeve, ali zato imamo Vladu koja će napraviti što god Haag od nje zahtjeva, bez obzira koliko to bilo nemoralno i nezakonito. A kada ne zahtjeva Haag, onda se radi na svoju ruku, jer postoji samo jedan jedini cilj u svemu tome: zatrti hrvatske branitelje, da se istina pokopa ili zatvori skupa sa njima, da nikada, nikada ne budu u situaciji da mogu prozvati one koji su od zemlje za koju su se borili stvorili današnju Hrvatsku.

Možda je došlo vrijeme da se konačno upitamo hoćemo li pustiti da se stvari i dalje tako odvijaju. Hoćemo li i dalje odlaziti u zatvore poput janjadi na klanje, hoćemo li se i dalje ubijati radi tudjih grijeha.

Dragi moji branitelji, razmislite o tome. Dobro razmislite, jer ne da je pet do dvanaest, nego je već dvanaest i pet.
Za sve nas, za Hrvatsku i za istinu.

Diana Majhen

Još sličnih članaka

Odgovori

Back to top button

- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -