- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -

Oskar Šarunić

2009.12.07 – Reakcije na intervju prof. Tvrtka Jalovine u SD

Čitam neki uradak u SD:  http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/82207/Default.aspx – Sve u Hrvatskoj je  postalo inverzno pa tako ni Slobodna Dalmacija nije slobodna, a bila je Slobodna kad nije bila slobodna  – nekog Prof. dr. sc. Tvrtka Jakovine (Wordov pravopis i gramatika mi je to prezime podvukao crvenom bojom i predlaže mi zamjenu krivo napisane  riječi Jakovina u pravilnu – Jalovine, a kako je  nama prirodnjacima  slaba točka pravopis, tako  sam poslušao Wordov savjet  .

Prof. dr. sc Tvrtko Jalovina odmah na početku sugerira da nas 80% Hrvata nije rastužila vijest o odlasku dr. Franje Tuđmana na drugu stranu rijeke, nego da smo svi bili zbunjeni, kao njegova medicinska sestra, a pitanje jeli i ona bila. Također su  po njemu potreseni jedino «bili policajci u civilu koji su s detektorima metala tih dana nadzirali ulaz svima, pacijentima i posjetiteljima, u moj bolnički odjel.  I nastavlja kao zadrti ateist a možda čak kao i antiteist, kako se tragičan ishod očekivao. Za njega kao takvog uistinu i ne postoji NADA.

Gledam sliku tog Prof. dr. sc Tvrtka Jalovine, podigao jednu obrvu i pokušava zauzeti pozu sveznajućeg koji ne dozvoljava nikakvo suprotstavljanje, a svaki pokušaj bi se završio Golim otokom . Vrlo znakovito na slici u prvom planu stoji knjiga Fareed Zakaria «Svijet nakon Amerike». Što nam to umni Prof. dr. sc s njom želi poručiti. Ništa drugo nego da  komunizam nije mrtav i da će tek doći njegovo vrijeme i to onaj najrigidniji ruski i kineski komunizam, a što je i sadržaj knjige.

Pa nastavlja dalje napade na dr. Franju Tuđmana kao da smo radi njega do 2000. bili u izolaciji. Prvo o kakvoj se to radilo izolaciji? Ma nikakvoj a i da je bio neki vid izolacije, što to govori o Prof. dr. sc. Tvrtka Jalovine? Pa da pojma nema o politici . Da ne zna čemu je trebao poslužiti  embargo na oružje, da ne može dokučiti zašto je bilo potrebno Europskoj zajednici da Hrvatska donese moratorij na osamostaljenje pod izgovorom da se nađe mirno rješenje. Zašto su pokušali spriječiti Oluju, a kad nisu uspjeli zašto su podigli optužnicu o «prekomjernom granatiranju Knina» o «Zajedničkom zločinačkom pothvatu», Zašto hvale Srbiju a nije izručila Ratka Mladića a nas kude što ne damo nepostojeće «topničke dnevnike» Zna on, zna vrlo dobro jer je i on; dušom, srcem i umom  za projekt «JUGOSFERE»

Dalje u tekstu navodi neke tradicionalno nesklone tiskovine Hrvatskoj, kao što su Britanski «BBC» ili «Time», da bi potkrijepio svoju patološku mržnju prema dr. Franji Tuđmanu. Kao potvrdu, spominje i nekog Tonya Judt i Madeleine Albright koja je važno i veselo skakutala po Beogradu kao dijete «Čehoslovačkog ambasadora» a kojoj se raspala i Čehoslovačka i Jugoslavija a s njima i djetinjstvo građeno na ogromnoj količini laži, lažnog sjaja i zločina. Nesretna zbog istine mora da je imala nemiran san i česte noćne izlete do punog hladnjaka.

Ovakvi likovi kao Prof. dr. sc Tvrtko Jalovina s ovakvom količinom mržnje, nabačenih laži i insinuacija PREMA OCU DOMOVINE, su školski primjer Edipovog kompleksa.

Oskar Šarunić

  1. prosinac 2009. godine

Još sličnih članaka

Odgovori

Back to top button

- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -