- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -

Diana Majhen

2009.10.05. – Za Marka Perkovica Thompsona – SPREMNI

  ZA MARKA PERKOVIĆA THOMPSONA – SPREMNI ! – Konačno smo se, bar na trenutak, dignuli sa koljena, na kojima već toliko dugo klečimo pred EU, da samo izgleda zaboravili i hodati. I konačno je naša Vlada, bar na trenutak, shvatila da ju je izabrao hrvatski narod, te da o tom narodu i svakom njegovom pojedincu treba i voditi računa, svidjelo se to onima u EU ili ne.

Nakon što je naše Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija uručilo švicarskom veleposlaniku  u RH  prosvjednu notu vezano za trogodišnju zabranu ulaska u Švicarsku Marka Perkovića Thompsona, oglasile su sve redom, „velike Hrvatine“ koje su svojim dugogodišnjim političkim djelovanjem svakako dokazale koliko drže do naše zemlje.

Počevši od ureda predsjednika, koji smatra da,  „ obzirom na razloge koje je Švicarska navela, takva rekacija MVPEI-ja na Hrvatsku baca nezgodno svjetlo u kontekstu spremnosti i sposobnosti za vrijednosti kojima se vodi Europska Unija.“

Bilo bi zanimljivo doznati, što bi DAP, koji je analizirajući tekstove Thompsonovih pjesama, zaključio da Thompson u svojim pjesmama slavi ustaše, zaključio kada bi analizirao govore precednika Mesića u kojim je tvrdio kako je Hrvatska pobijedila 10 travnja, a još bi bilo zanimljivije, kada se već bavi analiziranjem pjesama, da isto tako analizira onu o Juri i Bobanu koju je svojedobno taj isti predsjednik Mesić pjevao u svojim nastupima po inozemstvu. Moguće ni DAP ni Švicarska ne znaju za postojanje takvih snimki, pa ne bi bilo zgorega za uputiti im iste i doznati smije li, nakon njih, predsjednik Mesić ući u Švicarsku ili ne?

Kako god, sigurna sam da će u Nizozemsku moći ući uvijek, ako ne svugdje ali u Haag svakako. Bez sumnje da će tamo uvijek biti toplo dočekan.

Naravno, nije se propustila oglasiti ni Vesna Pusić, ne bi se moglo dogoditi da ne iskoristi ovakvu idealnu priliku da se obruši na Thompsona. Osobno sam mišljenja da je Vesna Pusić svojevrsni fenomen. Nikako da shvatim, kako se netko, tko je vlastitu zemlju proglasio agresorom u Domovinskom ratu sada pokušava izboriti za mjesto predsjednice te iste zemlje. Moguće Vesna Pusić smatra da je Hrvatska dovoljno dugo svijala kičmu na sve i svašta, pa sada u biti i nije više ona Hrvatska za koju smo se borili, a koja je za nju bila agresorska država, nego neka druga, ona koja savršeno odgovara svim pusićima, mesićima, kajinima i njima sličnim?

U svijetlu svega što se posljednjih godina dogadja, takav jedan zaključak činio bi se savršeno logičan. Al činilo se logičnim i zaključiti da će Jugoslavija trajati vječno, pa nije, zar ne? Neki se izgleda nikada nisu oporavili od toga, niti će nas ikada prestati mrziti zato što smo izborili slobodnu, neovisnu Hrvatsku.

I ima potpuno pravo Marko Perković Thompson kada navodi u svom priopćenju da je ovo združeni rad, jer je moje osobno uvjerenje kako sve to i potiče iz Hrvatske, upotrebljavajući navodnike koje je i on stavio, od „naših“ političara i „hrvatskih“ medija.

A sve to, po meni, ima svoje razloge radi kojih se drugačije njihovo ponašanje ne može ni očekivati.

Ulazak u tu EU ubrzano se približava, svidjelo se to nama ili ne. Uostalom, da li nas je netko nešto pitao kada je bila riječ o ulasku u NATO? Pita li nas možda netko nešto kada je riječ o promjenama Ustava?  Dakle, htjeli mi to ili ne, neće proći dugo a naći ćemo se u toj EU.

Pa se onda treba osigurati.

Tražite li možda da se kazne partizanski zločinci koji su pobili tisuće i tisuće civila, žena i djece i njima napunili jame? Ako tražite, možete biti sigurni da ćete postati ustašoid i fašist. Zalažete li se možda da se kazne svi oni koji su u komunističkoj Jugoslaviji ubijali, progonili i zatvarali svoje neistomišljenike po političkoj osnovi? Ako tražite, takodjer ćete postati fašist i ustašoid.

Jer, toj EU svi oni koji se zalažu za to jednostavno se moraju prikazati kao fašisti . Mora ih se učiniti nevjerodostojnim, kako ih nitko ne bi slušao kada u toj istoj EU dignu glas i zatraže pravdu za svoje mrtve. Ma, tko još sluša fašiste, od njih se ogradjuje i bježi.

Pa tako, obzirom da spada u navedene grupacije, Marko Perković Thompson takodjer mora postati fašist. On još prije svih nas ostalih, jer je poznata, popularna ličnost, pa bi njegov jedan takav zahtjev odjeknuo jače od zahtjeva nekog anonimca.

Kažu, ovo mu se ne bi dogodilo da se ogradio od ustaštva.

Postoji li možda neki poseban akt, kojim EU odredjuje da se svaki stanovnik zemlje koja namjerava postati članica EU mora javno ograditi od ustaštva? Ukoliko postoji, ja bih ga doista rado vidjela. To u konačnici govori baš ono što Thompson i navodi, da je Hrvatska za njih fašistička i ustaška i dan danas, jer u suprotnom, nikome ne bi padalo na pamet tražiti od nekoga da se ogradi od ustaštva.

A valjda je i Engleska mjerodavna da se oglasi po tom pitanju,  jeste da Tita više nema i ne bi nas mogla ponovno izručiti njemu da nas pobije i zalije vapnom, ali moguće bi pronašla neki drugi način, tko zna.

Sve u svemu, ova je diplomatska nota dobar i hvale vrijedan potez naše Vlade. Bilo bi dobro kada bi u buduće vodila računa prvo o onima koji su ju birali i postavili, pa onda o mišljenju EU.

A što se Marka Perkovića Thompsona tiče, sumnjam da će na svojim koncertima imati i jednog jedinog posjetioca manje. Ima nas još uvijek jako, jako puno koji smo bili i ostali

ZA DOM SPREMNI

Diana Majhen

{loadposition user18}

Još sličnih članaka

Odgovori

Back to top button

- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -