- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -

Video

Dr Davor Pavuna – znanstvenik i vizionar – VIDEO

Član Obamina savjetničkog tima izjavio je kako je teško ljudima koji ga žele u nešto uvjeriti te da vjeruje boljima od sebe. Također je ustvrdio da čovjek njegove struke mora pomalo biti i vizionar.


 

 

Dr Davor Pavuna – znanstvenik i vizionar – VIDEO

(15.03.2009)

2009_04_13_dr_davor_pavuna.jpgGost “Nedjeljom u dva” bio je fizičar Davor Pavuna koji je u timu američkog predsjednika Baracka Obame i kojega je ministar energetike Steven Chu imenovao recenzentom projekta u američkome ministarstvu energetike.

Član Obamina savjetničkog tima izjavio je kako je teško ljudima koji ga žele u nešto uvjeriti te da vjeruje boljima od sebe. Također je ustvrdio da čovjek njegove struke mora pomalo biti i vizionar. Odlazak u inozemstvo naučio ga je da je znanje moć. Prvi biraju prve, drugi biraju druge, samo najbolji biraju bolje od sebe, istaknuo je. Poštuje ideju demokracije i smatra da kao civilizacija nismo svjesni globalnih problema. Proučava globalnu ekonomiju te savjetuje razne političare. Također je naglasio da ima i kontakte sa sadašnjom hrvatskom vladajućom strukturom koju savjetuje na temelju informacija dobivenih od njegovih studenata koji rade u consulting kompanijama diljem svijeta.

Stratešku budućnost Hrvatske vidi u termoelektranama i hidroektranama. Pritom tvrdi kako je Sunce planetarno energetsko rješenje te da se prijelaz iz “sive” u “zelenu” energetiku neće dogoditi preko noći.

Pavuna je diplomirao na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, a doktorirao na Sveučilištu Cambridge. Znanstveno se usavršavao u Francuskoj, Australiji, Americi i Indiji.

Posljednje 22 godine živi u Lausanni, gdje je profesor fizike na Ecole Polytechnique Federale (EPFL). Objavio je više od 150 znanstvenih radova te udžbenik o supravodljivosti na engleskom jeziku. Redovito predsjeda svjetskim kongresom o nanoinženjeringu i novim oksidnim tehnologijama u SAD-u, a predsjedao je na nekoliko svjetskih konferencija i ljetnih škola o fizici. Savjetnik je nekoliko korporacija u Engleskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Japanu, SAD-u te u Koreji.

Pavuna komunicira na pet jezika i, među ostalim aktivnostima, svira u jazz-grupi 4e Etage. Živi u švicarskim Alpama, oženjen je Francuskinjom Sylvie i imaju sina Marka (18) i kćer Anu (14).

Predsjednik Stjepan Mesić prof. dr. sc. Pavunu odlikovao je 2006. godine Redom Danice hrvatske s likom Nikole Tesle za osobite zasluge u izumiteljstvu.

 

  – VIDEO –

 

“Iskustvena smo Bozja Bica : Mi trebamo i smijemo UPOZNATI Boga u sebi.
To je sasvim drugacija dimenzija Covjeka!
Za TO treba ‘umrijeti’ u svakodnevnoj svijesti i zaroniti u dubinu Sebstva jer TU je Susret sa Zivim Bogom!

 

Takodjer, svi smo mi intelektualno podcijenili Uzrok Svega Sto Jest: Bog je Bice koje je beskonacno inteligentnije i kompleksnije nego sto mi mozemo shvatiti umom. Tako_er, Njemu ni_ta nije potrebno, a najmanje nase ”cijenkanje”s njim. Osobna veza k Bozjem bicu je transcendentalna, taj vazan dio jest izvan svakodnevice znanosti. (Fizika divno obja_njava mnoge pojavnosti i manifestacije ‘plesa dinami_ke energije u prostor-vremenu’). Bog je apsolutno bice (Religio = absolut) koje se ‘skriva’ ispod svih pojavnosti, ali ostaje nemanifestirano; dakle osjetilima i mentalnom dijelu covjeka to je ne_to nedokucivo. Ta mistika (pojednostavljeno transcedentalna komunikacija u sebi) dubina je prave vjere, a vecina ljudi su prelijeni da bi ”umrli” u dnevnoj svijesti i zaronili u dubine Sebstva gdje se krije Bozja ljubav u svakome od nas. To je proces koji treba htjeti zazivjeti, a ako imate i Milost pa vam se Bozji znak pojavi, nakon toga ste potpuno drugaciji iznutra. Izvana isti, a unutra drugaciji.
Kao dokazani svjetski prihvacen znanstvenik, koji je dosad najmanje triput ‘umro’, javno svjedocim dubinu osobne vjere i susreta s Isusom Kristom, a to sokira tzv. ”intelektualce” (kojima je mentalni nivo najvisi stupanj dosega) jer nije prihvatljivo svjedociti javno vjeru u ovim antibozjim, hipnotiziranim drustvima konzumacije.
To svjedocenje budi ljude i zele s nama nastaviti Put Ljubavi i Cestitosti.
Zato cijelim bicem svjedocim da Mi jesmo Pobjednici !”Preuzeto sa:
http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[cat]=172&tx_ttnews[tt_news]=32652&tx_ttnews[backPid]=185&cHash=6de9c37055Komentari:http://www.glas-koncila.hr/rubrike_komentar.html?news_ID=16271
http://amac.hrvati-amac.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2880&Itemid=1
http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2009,3,18,pavuna_ephtv,156174.jl

Još sličnih članaka

Odgovori

Back to top button

- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -