- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -

Diana Majhen

2008.02.11. – CIJELI PRAVOSUDNI SUSTAV ORGANIZIRANO ŠTITI PARTIZANSKE RATNE ZLOČINCE ?

…Nadalje, izjavljuje Hršak kako sa njim punih 16 godina nitko iz policije i državnog odvjetništva nije razgovarao o tome.Bravo za policiju, bravo za državno odvjetništvo!Ako sa Hršakom uistinu nitko iz državnog odvjetništva nije ni razgovarao, pod hitno se trebaju zatražiti ostavke onih koji ga vode. ..

CIJELI PRAVOSUDNI SUSTAV ORGANIZIRANO ŠTITI PARTIZANSKE RATNE ZLOČINCE ?

Nakon današnjeg intervjua sa Stjepanom Hršekom, bivšim komandantom Vojne OZN-a u Krapini,  protiv kojeg je podnešeno više kaznenih prijava radi višestrukih ubojstava katoličkih svećenika i civila, objavljenog u Jutarnjem listu http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2008,2,9,,108130.jl možemo se upitati sljedeće:

Da li onaj tko štiti Hršaka štiti samo njega, ili su razlozi za tu zaštitu mnogo dublji?

Hršak je, naime, izjavio kako je 1992. g bio pod istragom radi ubojstva 25 svećenika, ali da su te prijave povučene nakon što je on rekao istražnom sucu da to nije uradio.

Ej, ljudi, jel vam ide to u glavu?
Netko protiv vas podnese hrpu prijava da ste nekoga ubili, vi samo kažete istražnom sucu da niste i sudac odbaci prijave??!!!!

To je izgleda moguće jedino ako se radi o partizanima protiv kojih su podnešene kaznene prijave. Ako oni kažu da nisu, onda nisu i to je to.
Badava svjedoci, badava njihove izjave, badava sve. Jedino je mjerodavno to što je izjavio Hršak. I po tome se ravna cijeli pravosudni sustav u Hrvatskoj, ako Hršak govori istinu.

Nadalje, izjavljuje Hršak kako sa njim punih 16 godina nitko iz policije i državnog odvjetništva nije razgovarao o tome.

Bravo za policiju, bravo za državno odvjetništvo!
Ako sa Hršakom uistinu nitko iz državnog odvjetništva nije ni razgovarao, pod hitno se trebaju zatražiti ostavke onih koji ga vode.
Jer, u tom slučaju je to tipičan primjer zlouporabe ovlasti, zataškavanja višestrukog ubojstva,  što bi od nadležnih u državnom odvjetništvu stvorili sudionike u tom kaznenom djelu.

Da uzmemo samo jedan primjer:
Dana 21.12.2005.g. nevladina udruga NGO Istina podnijela je kaznenu prijavu protiv Stjepana Hršeka državnom odvjetništvu RH radi:

A) (po)ratnog zločina, počinjenog u lipnju 1945. godine u Maceljskoj šumi, i

B) osnovane sumnje u umiješanost u do danas nerazjašnjenu smrt Frana (Franje) Živičnjaka 1998. godine u Zagrebu, Šubićeva ulica

priloživši uredno izjave svjedoka te svu prateću dokumentaciju.
KAZNENA PRIJAVA BR. 1498/05 KR I DO od 21.12.2005.

Dakle, o čemu se tu radi, drugovi?
Prije više od dvije godine podnešena je kaznena prijava protiv čovjeka za višestruka ubojstva. Taj isti čovjek danas izjavljuje kako nitko iz državnog odvjetništva ni policije sa njim nije razgovarao već 16 godina.

U civiliziranim, pravnim državama, za ovo padaju glave.

U komunističkoj Hrvatskoj, nikome neće faliti niti dlaka sa iste.

Ovaj se slučaj treba dalje pomno pratiti.
A vjerujem da će ga pratiti i europske institucije.

Diana Majhen

{loadposition user18}

Još sličnih članaka

Odgovori

Back to top button

- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -