- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -

Ivica GrgićVideo

Snimak skupa potpore gen Anti Gotovini u Chicagu 2005

Snimak skupa potpore gen Anti Gotovini i obiljezavanja desete godisnjice oslobodilacke akcije OLUJA u Chicagu
Ovaj skup je odrzan 05. kolovoza 2005. godine na desetu obljetnicu oslobodilacke akcije OLUJA u Chicagu . Od strane HDZ-ovih agenata u dijaspori (Frank Bilaver i drugi ) proglasavan je antihrvatskim skupom , organizatorima su upucivane prijetnje smrcu , sirene su razne dezinformacije kao ona da je srpski lobby financirao taj i slicne skupove , bojkotiran je od strane nekih clanova Udruge americkih Hrvata i samog predsjednika CAA za SAD Georga Rudmana . Nisam sudjelovao u organizaciji  tih skupova ali sam ih podrzao . Nazalost u ostalim gradovima diljem svijeta skupovi potpore nisu uspjeli zbog gore navedenih razloga tj. zbog djelovanja HDZ-ovih i srpskih placenika .

08. rujan 2005., Ivica Grgic

 

Neke prijetnje i lazi koje su sirili HDZ-ovi i udbaski placenici u svezi ovog i ovakvih skupova mozete procitati ispod


—–Message d’origine—–
De : Bilaver F. [mailto:[email protected]] Envoyé : July 17, 2005 8:52 PM
À : Ivana Arapovic; a; [email protected]
Objet : 4 RE : RE : NEKA VIDE DA NAS IMA -velike manipulacije i budalestine propalih politicara

Sto se tice http://freegeneralgotovina.com covjek ih je registrirao pravi uslugu prijateljima rodjen je u SAD.Sto se tice organizatora kao sto su Prkici ,Glavasi ,Cuvale i drugi vidjet cete i medju punim imenima kada ih objavimo da posla nisu cista i da su pojedinci i prije optuzivani da su radili za ………….

Ivana svaki prosvjed pred hrvatskim veleposlanstvima ili konzulatima za mene je napad na Hrvatsku drzavu ,sjeti se pjesme -BRANIT CEMO ONO STO JE NASE.

Konzulati su nasi ,veleposlanstvo je nase pozive sam vec odaslao svim prijateljima da organiziraju obranu nasih konzulata i u Chicagu ,LA,.NY I ja cu osbno sa mojima biti u Washingtonu pa gospodo izdajnici dodjite .

Duzni smo svim poginulim braniteljima braniti sve sto je Hrvatsko i to cemo napraviti pa makar se ne vratili zivi sa tih mjesta.Pa gospodo izdajnici i tudji placenici morat cemo se i sa vama obracunati kada tada .U kanadi ce vas cekati isto ,Australiji jos gore a za Europske zemlje da i ne govorim.Necemo dozvoliti ni jednom agresoru stranom ili domacem da nam unistava ono sto je sa krvlju steceno.

Sram Vas bilo …………….

Frank

P.S. Jos jednom molim sve postene i dobronamjerne Hrvate u iseljenistvu posjetite svoje konzulate i Veleposlanstva Kolovoza 5 . da zaustavimo one sto misle rusiti RH u ime Ante Gotovine .Molim starce i djecu da ostanu kod kuce.


Datum objave: 31.7.2005 Rubrika: Novosti
FRANK BILAVER, ZAMJENIK PREDSJEDNIKA HDZ-A ZA SAD
KOS i srpski lobi organiziraju prosvjed potpore Gotovini
Nije uopce jasno zašto se želi demonstrirati pred hrvatskim veleposlanstvima, a ne pred UN-om, istice Bilaver
ZAGREB – Internet stranica freegeneralgotovina.com odbrojava vrijeme do 5. kolovoza u podne kad bi se ispred desetak hrvatskih diplomatskih sjedišta u SAD, Kanadi i Australiji te u Kninu trebali održati prosvjedi u potporu haškom optuženiku Anti Gotovini u organizaciji Hrvatsko-americke udruge (CAA). Kako cure sekunde do najavljenih prosvjeda razbuktava se i verbalni rat izmedu hrvatskih iseljenika koji ih podržavaju i onih koji ih žele diskreditirati i sprjeciti. Iako su organizatori isprva isticali da ce, izmedu ostaloga, tražiti od hrvatske Vlade da ni pod koju cijenu ne izrucuje Gotovinu, ton peticije koju planiraju predati najistaknutijim svjetskim državnicima poput Georga Busha, Tony Blaira, ali i Ivi Sanaderu i Stipi Mesicu ipak je nešto ublažen.

Energicno na Haag

»Mi Hrvati širom svijeta na dan desete godišnjice vojne operacije Oluja i oslobadanja Hrvatske, pridružujemo se svima u Hrvatskoj i svijetu koji traže energican stav prema Medunarodnom sudu u Haagu, bez obzira na njihove pritiske i ucjene, vezane za clanstvo u EU i njene skromne gospodarske povlastice«, navodi se u peticiji i konstatira da general Gotovina, cije ime krasi majice što ce ih nositi prosvjednici, nije ratni zlocinac, nego heroj koji je branio i obranio Hrvatsku poštujuci najviše humane standarde ratnog prava.

Ovaj pomirljiviji stav prema Sanaderovoj vladi vjerojatno je rezultat opsežne protuprosvjedne kampanje koju vodi HDZ u svijetu, a u SAD je posebno aktivan zamjenik predsjednika Frank Bilaver iz Clevelanda. HDZ je proširio pricu da je prosvjede potaknuo »propali politicar Ivic Pašalic« koji se nedavno Americi sastao s nekim hrvatskim iseljenicima »koji su ga krili kao zmija noge«.

– Naravno da sam i ja za prosvjede u potporu našem heroju Gotovini, ali ne na ovaj nacin. Nije uopce jasno tko stoji iza njih i zašto se želi demonstrirati pred hrvatskim veleposlanstvima i konzulatima što je napad na hrvatsku državu, a ne, primjerice, pred zgradom UN-a što bi imalo daleko veci odjek. U stalnom sam kontaktu s hrvatskim zajednicama na sjevernoamerickom kontinentu i siguran sam da prosvjedi nece uspjeti. Bit ce to katastrofa, kazao nam je Bilaver koji je uz Pašalica pronašao još jednog stvarnog organizatora prosvjeda – srpski lobi. Njihova je želja, tvrdi, da se izrežiraju demonstracije tako da ispadne kao da Hrvati zapravo prosvjeduju protiv Oluje.

Hrvati protiv Oluje?

– Ti Srbi i KOS-ovski agenti sve odraduju. Dobro znam kako funkcioniraju svjetski mediji i prikazat ce se da su Hrvati protiv Oluje ili da u najmanju ruku ne znaju što žele, naglašava Bilaver, clan Nacionalnog vijeca HDZ-a.
Istodobno, iz antiprosvjednog tabora na jednom je internetskom forumu plasirana informacija »dobijena u povjerenju od bošnjackog diplomata« da je glavni pokretac prosvjeda Savo Štrbac i njegov Veritas »koji su preko svojih drugova iz hrvatskih udruga platili Hrvatima 250 tisuca dolara da organiziraju prosvjede«.
D. CIGLENECKI

logo_bilaver_frank_osobno.jpgDatum objave: 7.8.2005 Rubrika: Novosti

ZAMJENIK ŠEFA HDZ-a ZA SAD O PROSVJEDIMA
Bilaver: Neka uvijek ovako »uspiju«

ZAGREB – Zamjenik predsjednika HDZ-a za SAD Frank Bilaver u jucerašnjoj izjavi za naš list izrazio je svoje zadovoljstvo potpunim neuspjehom najavljenih prosvjeda.
– Dao Bog da uvijek ovako »uspjeli«. Organizatora mi je jako »žao«. Oni su ili krajnje neodgovorni i bezobrazni ili je sve ovo bilo planirano da se izmisli nekakva nova neprijateljska emigracija, smatra Bilaver.
– Rekao sam im ako žele dobiti medijsku pažnju da demonstriraju pred UN-om ili pred haškim tribunalom, a ne pred hrvatskim diplomatskim predstavništvima, kaže Bilaver, koji ima informacije da se u petak u Chicagu okuplilo samo 25 prosvjednika, a ne 200, kako su bile javile agencije.
Dodaje da su organizatori prosvjeda na jako neozbiljan nacin prikupljli potpise podrške generalu Anti Gotovini, pa se tako na njihovoj internet stranici može vidjeti da ju potpisao i Mickey Mouse.

 


Još sličnih članaka

Odgovori

Back to top button

- Stranica se trenutno korigira - Page is under construction -