REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

Damir Markuš

Poštovana gospođo Novak Srzić, moje ime je Damir Markuš(suborci me zovu Kutina) i jedan sam od branitelja Vukovara koji je zadnji izašao iz grada, što nažalost Vi ne možete znati jer serijal „Heroji Vukovara-Sajmište“ u kojem moji bliski i drugi suborci kojih je u serijalu preko 200 i koji se radi preko 3 godine(što znam jer usko surađujem sa njegovim stvaraocima) blokirate na HRT-a već preko godinu dana.
Ja itekako dobro znam sve načine na koje HRT to zbog uskih interesnih grupa na i oko HRT radi, kroz razne komisije, budžete mišljenja ...itd. Znam jer sam sa gospodom stvaraocima prošao trnoviti put kod prvog serijala kod kojeg je Vaša kolegica Marija Nemčić(lažima i obmanama zbog svojih interesa) indirektno prouzročila smrt jednog on najvećih heroja Vukovara i Domovinskog rata, Marka Babića(tema koja će itekako biti aktualizirana ako bude potrebno).
Vjerujte mi hrvatski branitelji nismo stoka sitnog zuba.Znamo
-koliku je gledanost imao prvi serijal
-koliko je puta emitiran u kratkom razdoblju
-znamo da je gosp.Galić proglašen jednim od najboljih svjetskih dokumentarista
-znamo kad je drugi serijal dan HRT-u i kojim urednicima
Draga gospođo, moji su suborci ubijeni i mučeni ,a ja tri puta ranjen da bih u zemlji koju sam izborio doživio ovakvo poniženje. Još jednom Vam ponavljam u najboljoj namjeri da mi nismo stoka sitnog zuba. Naš suborac , Nikica Burić-Samoborac, je jedan od savjetnika predsjednika Josipovića. Između ostalog on je gospodu Galliće predložio za odličja vezano za promociju vukovarske bitke koju su dosad napravili. Danas je upoznao predsjednika Josipovića sa onim što se događa. Ja ću osobno,a i u ime koordinacije upoznati sve vijećnike programskog vijeća sa svima što se dogodilo i događa. Gospoda Galići su me dosada, pa čak i jučer, molili da ne radim ništa jer su vjerovali kako se ne može dogoditi ono šte se dogodilo sa prvim serijalom, no ja sam znao da će do ovoga doći, znao sam jer sam vidio s kime imam posla. Znam i za udruge od četiri člana koje povezane sa raznim sapuničarima pokušavaju maznuti lovu na Vukovaru. Vjerujte, mi jesmo branitelji, ali nismo blesavi.
Ovo Vam pismo pišem u najboljoj vjeri i namjeri jer računam da još postoji zrno poštenja i domoljublja, no vjerujte moji suborci i ja tek krećemo u bitku za naš(Hrvatski) serijal i pratimo sve što se događa.Ako bude potrebno kontaktirati ćemo i USKOK, prosvjedovati pred HRT-om, što god treba ali istina će izaći na vidjelo.
S poštovanjem i najboljim namjerama
Damir Markuš-Kutina
predsjednik koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata i tajnik UDHOS-a sisačko-moslavačke županije

Dodaj komentar