REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Koordinacija braniteljskih udruga grada Knina - Osuda zbog uhićenja petorice pripadnika i ratnih vojnih invalida Domovinskog rataKnin, 02.ožujak. 2012. godine

 

braniteljiKoordinacija braniteljskih udruga grada Knina i Braniteljski portal najoštrije osuđuju spektakularni način na koji su jučer uhićena petorica pripadnika i ratnih vojnih invalida Domovinskog rata zbog sumnje da su počinili ratni zločin!

Hrvatski branitelji grada Knina najoštrije osuđuju način spektakularnih privođenja osumnjičenih branitelja kao i objavu njihovih punih imena, čime se pored stvaranja psihoze kod ionako napaćenih i istraumatiziranih Hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata, ugrožavaju temeljna ljudska prava i prava njihovih obitelji i djece.

Danas su to branitelji iz Gospića, jučer su bili branitelji iz Varaždina, prije branitelji iz Specijalne policije iz Domovinskog rata, a sutra možemo to biti mi, Vi kao i svi drugi Hrvatski branitelji Domovinskog rata.

Molimo pravosudne organe, institucije, policiju, medije kao i cijelu Hrvatsku i međunarodnu javnost i medije da ubuduće sve takve informacije objavljuju na način kao da se radi o njima samima.

 Zamislite da ste vi osumnjičeni ili pozvani na informativni razgovor, a netko objavi da ste ratni zločinac?

Kako će se osjećati Vaša supruga, obitelj, djeca? Bez obzira što ste još uvijek nevini?

Da li je potrebno prejudicirati sve u slučaju branitelja prije nego sve institucije mogu napraviti svoj posao?

Da li je potrebno slati policiju na taj način da vrše opkoljavanje, pretrese, i privođenje ljudi koji su se dosada odazivali na sve pozive?

A mnogi mediji su jedva dočekali da objave imena privedenih, toliko brzo da su i krivo prepisali imena u nekim medijima, te u najmanju ruku nekorektno i neetički objavili informaciju

 Molimo i apeliramo na sve udruge Hrvatskih branitelja, invalida, dragovoljaca, veterana, Zbor gardijskih brigada, udruge specijalne policije iz Domovinskog rata, udruge policije iz Domovinskog rata, PHR, udruge oboljelih branitelja, zajednice udruga branitelja i invalida, udruge žena iz Domovinskog rata,  i sve ostale udruge branitelja, stradalnika, oboljelih branitelja, invalida iz Domovinskog rata da nam se pridruže i podupru inicijativu Udruge Hrvatskih branitelja „Tvrđava Knin“ i Braniteljskog portala kao i cijele koordinacije braniteljskih udruga grada Knina i kluba branitelja 9.gbr i HVIDR-a  Gospića.

 Dok se uz blagoslov pravoslavne crkve, u Golubiću kod Knina bespravno podiže spomenik poginulim četnicima u Domovinskom ratu a Hrvatske institucije ne reagiraju, dok se u Slunju želi postaviti spomenik poginulim i nestalim Srbima u VRO „Oluja“, dok u Vukovaru stoje spomenici četnicima,  ne smijemo dozvoliti da se policijskim metodama narušava dostojanstvo cijele braniteljske populacije kao i njihovih obitelji.

 Isto tako osuđujemo i natpise u kojima se spominje Hrvatski branitelj i strani dragovoljac Domovinskog rata mučki ubijen Johannes (Johan) Tilder kao strani plaćenik, a ne kao strani dragovoljac i branitelj iz Domovinskog rata.

 Stoga molimo sve udruge da nam se pridruže u ovoj inicijativi te da svi zajedno jednom javno osudimo takav način ponašanja prema braniteljima iz Domovinskog rata, i njihovim obiteljima.

Ovim putem molimo sve udruge branitelja, dragovoljaca, invalida, oboljelih, policije, specijalne policije, udruge HOS-a, maloljetnih dragovoljaca, logoraša, zajednice udruga, krovne i republičke udruge, županijske udruge, udruge stradalnika, udruge žena iz Domovinskog rata, kao i sve udruge koje možda nismo naveli te sve Hrvate i Hrvatice kojima je na srcu zaštita branitelja i  istine o obrambenom Domovinskom ratu da nam se jave i pošalju nam svoju pismenu potporu ovoj inicijativi putem elektronske pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili na broj faksa 022 663-045.

Isto tako predlažemo da se organizira okrugli stol o ovoj temi putem kojega bi kao zaključak sa okruglog stola objavili cjelokupnoj Hrvatskoj javnosti, Hrvatskim institucijama, Hrvatskim medijima i društvu, izložili naše zajedničke stavove.


Koordinacija braniteljskih udruga grada Knina

Predsjednik Ante Anić Kremić

 

Knin.02.ožujak 2012 godine

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI