REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Koordinacija braniteljskih udruga grada Knina - Osuda zbog uhićenja petorice pripadnika i ratnih vojnih invalida Domovinskog rataKnin, 02.ožujak. 2012. godine

 

braniteljiKoordinacija braniteljskih udruga grada Knina i Braniteljski portal najoštrije osuđuju spektakularni način na koji su jučer uhićena petorica pripadnika i ratnih vojnih invalida Domovinskog rata zbog sumnje da su počinili ratni zločin!

Hrvatski branitelji grada Knina najoštrije osuđuju način spektakularnih privođenja osumnjičenih branitelja kao i objavu njihovih punih imena, čime se pored stvaranja psihoze kod ionako napaćenih i istraumatiziranih Hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata, ugrožavaju temeljna ljudska prava i prava njihovih obitelji i djece.

Danas su to branitelji iz Gospića, jučer su bili branitelji iz Varaždina, prije branitelji iz Specijalne policije iz Domovinskog rata, a sutra možemo to biti mi, Vi kao i svi drugi Hrvatski branitelji Domovinskog rata.

Molimo pravosudne organe, institucije, policiju, medije kao i cijelu Hrvatsku i međunarodnu javnost i medije da ubuduće sve takve informacije objavljuju na način kao da se radi o njima samima.

 Zamislite da ste vi osumnjičeni ili pozvani na informativni razgovor, a netko objavi da ste ratni zločinac?

Kako će se osjećati Vaša supruga, obitelj, djeca? Bez obzira što ste još uvijek nevini?

Da li je potrebno prejudicirati sve u slučaju branitelja prije nego sve institucije mogu napraviti svoj posao?

Da li je potrebno slati policiju na taj način da vrše opkoljavanje, pretrese, i privođenje ljudi koji su se dosada odazivali na sve pozive?

A mnogi mediji su jedva dočekali da objave imena privedenih, toliko brzo da su i krivo prepisali imena u nekim medijima, te u najmanju ruku nekorektno i neetički objavili informaciju

 Molimo i apeliramo na sve udruge Hrvatskih branitelja, invalida, dragovoljaca, veterana, Zbor gardijskih brigada, udruge specijalne policije iz Domovinskog rata, udruge policije iz Domovinskog rata, PHR, udruge oboljelih branitelja, zajednice udruga branitelja i invalida, udruge žena iz Domovinskog rata,  i sve ostale udruge branitelja, stradalnika, oboljelih branitelja, invalida iz Domovinskog rata da nam se pridruže i podupru inicijativu Udruge Hrvatskih branitelja „Tvrđava Knin“ i Braniteljskog portala kao i cijele koordinacije braniteljskih udruga grada Knina i kluba branitelja 9.gbr i HVIDR-a  Gospića.

 Dok se uz blagoslov pravoslavne crkve, u Golubiću kod Knina bespravno podiže spomenik poginulim četnicima u Domovinskom ratu a Hrvatske institucije ne reagiraju, dok se u Slunju želi postaviti spomenik poginulim i nestalim Srbima u VRO „Oluja“, dok u Vukovaru stoje spomenici četnicima,  ne smijemo dozvoliti da se policijskim metodama narušava dostojanstvo cijele braniteljske populacije kao i njihovih obitelji.

 Isto tako osuđujemo i natpise u kojima se spominje Hrvatski branitelj i strani dragovoljac Domovinskog rata mučki ubijen Johannes (Johan) Tilder kao strani plaćenik, a ne kao strani dragovoljac i branitelj iz Domovinskog rata.

 Stoga molimo sve udruge da nam se pridruže u ovoj inicijativi te da svi zajedno jednom javno osudimo takav način ponašanja prema braniteljima iz Domovinskog rata, i njihovim obiteljima.

Ovim putem molimo sve udruge branitelja, dragovoljaca, invalida, oboljelih, policije, specijalne policije, udruge HOS-a, maloljetnih dragovoljaca, logoraša, zajednice udruga, krovne i republičke udruge, županijske udruge, udruge stradalnika, udruge žena iz Domovinskog rata, kao i sve udruge koje možda nismo naveli te sve Hrvate i Hrvatice kojima je na srcu zaštita branitelja i  istine o obrambenom Domovinskom ratu da nam se jave i pošalju nam svoju pismenu potporu ovoj inicijativi putem elektronske pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili na broj faksa 022 663-045.

Isto tako predlažemo da se organizira okrugli stol o ovoj temi putem kojega bi kao zaključak sa okruglog stola objavili cjelokupnoj Hrvatskoj javnosti, Hrvatskim institucijama, Hrvatskim medijima i društvu, izložili naše zajedničke stavove.


Koordinacija braniteljskih udruga grada Knina

Predsjednik Ante Anić Kremić

 

Knin.02.ožujak 2012 godine

 

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI