REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Pritisci Milorada Pupovca na neovisnost pravosuđa: Hrvatsku ću zbog Boljkovca prijaviti europskim institucijama

 


Reakcije na uhićenje Josip Boljkovca stižu sa svih strana. Zbog postupka hrvatskog pravosuđa, Milorad Pupova Hrvatsku će prijaviti europskim institucijama. Pupovac smatra da Hrvatska samovoljno i pogrešno tumači rezolucije Vijeća Europe - prema kojima se vodi u ovom postupku.

2011_11_04_tadic_pupovac

 
Tadić, Pupovac i Pusić na Šaranovoj jami


Za Dnevnik Nove TV Milorad Pupovac cijelu je situaciju ocijenio 'vrlo riskantnom'.
 
-'Mislim da nije smjelo doći do nje i to zbog činjenice što se zatvara jednog uglednog antifašista, jednog od osnivača hrvatske države, jednog od članova prve hrvatske Vlade koji je čuvao vrijednosti mira, međuetničke tolerancije i suživota i čovjeka koji je u svojim veoma poznim godinama posvetio mnogo vremena na očuvanje hrvatske antifašističke tradicije. I zbog toga je teško shvatiti da nije riječ zapravo o napadu na antifašizam', rekao je Milorad Pupovac, stvarajući dojam kako mu je osobno početkom devedesetih bilo stalo do Hrvatske a ne do Jugoslavije.

>>Što sadrži velikosrpski Memorandum 2

'Ljudi koji se pozivaju na rezoluciju Vijeća Europe i europskog parlamenta, u kojima se osuđuju komunistički režimi i očekuje rehabilitacija žrtava tih režima, pozivaju se na pogrešnu rezoluciju. U tim rezolucijama se osuđuju režimi kao što je staljinistički režim, koji je postojao i tijekom II. svjetskog rata. Za razliku od jugoslavenskog režima, komunističkoga, koji nije postojao tijekom II. svjetskog rata. Postojao je oslobodilački partizanski pokret koji je bio sastavljen kao antifašistička koalicija u kojoj su bili u komunisti. Među njima i Josip Boljkovac', naglasio je Pupovac.

>>Laži pred kojima zastaje pamet: Cijeloj Hrvatskoj podvaljena Šaranova jama kao masovna grobnica Srba i Židova

Potpredsjednik SDSS-a rekao je također da 'sve dok taj režim nije uspostavljen, a uspostavljen je koju godinu nakon osamostaljenja, ne može se govoriti da se može primjenjivati bilo jedna bilo druga rezolucija'. 'Riječ je o opasnom i samovoljnom proširivanju tih rezolucija na vrijeme i ljude na koje se ona po svojoj definiciji i namjeri ne odnosi. Rezolucija se želi pretvoriti u sredstvo za omalovažavanje partizanskog antifašističkog pokreta', rekao je Pupovac.

>>Slučaj Boljkovac: 'Svi civili likvidirani metkom u zatiljak, među njima ima i žena...'

'Ja očekujem da će i moji drugi kolege zastupnici koji su članovi parlamentarne skupštine Vijeća Europe, da će upozoriti na opasnost ovakvog presedana i na samovoljno, neopravdano tumačenje dviju rezolucija koje su išle za plemenitim ciljem - oslobođenjem od režima', zaključio je Pupovac.

 

preuzeto sa http://www.hrsvijet.net

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI