REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

UHB 1990-1996 RH i ODBOR ZA HRVATSKE BRANITELJE - ABH: SREDSTVIMA JAVNOG PRIOPĆAVANJA - SVIMAabhuhhb

  Prekršajno kažnjavanje za skidanje zastave


Kao organizatori mirnog skupa potpore generalima Anti Gotovina i Mladenu Markač, održanog dana 16. 04. 2011. god. na Trgu bana Josipa Jelačića bb, u Zagrebu, dan nakon izricanja drastićnih kazni, bili smo dužni za održavanje javnog reda i mira, našom redarskom službom i zaštitarima, a tako smo i dužni zaštiti i ljude koji su se nalazili na tom skupku potpore.

Pošto nam to nije bilo prvo organiziranje javnog okupljanja s većim brojem okupljenih građana i ovaj put smo adekvatno i s relevantnim brojem zaštitara i redara osiguravali skup, a što je i predočeno i odobreno od strane PU Zagrebačke, koja nije imala nikakve primjedbe na naš rad, niti je protiv nas kao organizatora podnesena bilo kakva represivna mjera.

Upoznati smo da je dio nezadovoljnih ljudi, a zbog sve učestalijeg progona hrvatskih branitelja, uvjetovanog od strane članica Europske unije, te činjenicom da je VRO "Oluja" proglašena "udruženim zločinačkim podhvatom", što nikoga nije moglo ostaviti ravnodušnim, normalno osim onih koji su inicirali sam rat, a kasnije i procesuiranje ratnih zločina na ozemlju Republike Hrvatske. Naši građani shvatili su da je ovaj cjeloviti postupak, politički montiran, te je shodno tome bilo za očekivati da će neke reakcije biti malo temperamentnije.

Tako se u jednom trenu, nekolicina okupljenih ljudi odlučila skinuti zastavu Eurpske unije, jer je ne logično da svakodnevno imamo izvješene takve zastave, a nismo u sastavu te zajednice. Samim tim, nije bilo ni potrebe (nije bilo državnog praznika ili blagdana, niti posjeta nekog čelnika iz EU, Hrvatskoj) da se na Trgu bana Josipa Jelačića nalazi izvješena zastava. A Zakon poznaje i drugu stranu ili elemente prekršaja kod isticanja zastava druge države ili institucije, stoga prekršajnu prijavu trebao je dobiti i netko drugi, ne samo u Zagrebu, već svugdje gdje je ne osnovano istaknuta zastava EU. Nekad smo skidali Mađarsku zastavu, zbog unije, a sada još nismo niti blizu nekoj zajednici, a istićemo njihove službene simbole, bez temelja, al i bez izjašnjavanja naroda o pristupu toj zajednici.

Pošto je zastava neosnovano i neutemeljeno postavljena, ne može se smatrati zastavom koja predstavlja međunarodno priznatu organizaciju, jer mi nismo dio te zajednice, te je postupak skidanja zastave, revolt na isticanje iste, a ne izvrgnivanju ruglu, preziru i grubom omalovažavanju, što bitno mijenja situaciju.

Zakon o prekršajima protiv JRM-a, nije mijenjan u osnovi od 1990. god. osim prilagođavanja nekih termina, pa tako i izmjene novčanih kazni iz yugo-dinara u DM, no eto to do dan danas nije usklađeno niti promijenjeno, te je sukladno o Zakonu o novačarskom poslovanju, sama Država u prekršaju, jer primjenjuje valutu koja više ne postoji.

Stoga sam proces smatramo ne ustavnim iz više razloga, te molimo osobe koje su kažnjene zbog ovog događaja, da nam se jave, na bilo koji način, radi pružanja pomoći, jer moralno osjećamo tu obvezu.


PREDSJEDNIŠTVO UHB 1990 - 1996 RH
i
ODBOR ZA HRVATSKE BRANITELJE - ABH

 

2011_09_26_presuda_priopcenje

 

http://www.braniteljski-forum.com/forum/content.php?r=6577-UHB-1990-1996-RH-SREDSTVIMA-JAVNOG-PRIOP%C4%86AVANJA-SVIMA

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI