REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Srpski trojac Pupovac, Uzelac i Višnjić ucjenjuju Vladu: Mirovine agresorskim vojnicima2011_08_09_srpski_trojacZakonom o konvalidaciji («Narodne novine», broj 104/1997.) i Pravilnikom o postupku konvalidiranja odluka i pojedinačnih akata iz područja mirovinskog osiguranja («Narodne novine», broj 53/2008.), koji je stupio na snagu 17. svibnja 2008., uređuju se pitanja konvalidacije staža osiguranja i konvalidiranja odluka i pojedinačnih akata iz područja mirovinskog osiguranja donesenih ili izdanih od strane raznih tijela ili pravnih osoba koje su imale javne ovlasti na područjima Republike Hrvatske koja su bila pod zaštitom ili upravom Ujedinjenih naroda. Osnovna novina koju je donio Pravilnik je ta da osobe koje su bile u osiguranju na bivšim okupiranim područjima Republike Hrvatske nisu više ograničene rokom za podnošenje zahtjeva za konvalidaciju staža osiguranja i mirovina.

Tročlana ekipa za pritisak

Prema evidencijama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, od stupanja na snagu Pravilnika do 2008., zaprimljeno je 7796 zahtjeva za konvalidaciju staža, te je 861 zahtjev riješen, od kojih je 425 pozitivno riješeno, a negativno je doneseno 436 rješenja u kojima se odbija zahtjev za konvalidaciju staža. Istina u zakionu o konvalidaciji piše i ovo: „Vrijeme provedeno u paravojnim formacijama ne utvrđuje se u mirovinski staž, te se konvalidira samo onaj staž za koji postoji pisani dokaz o postojanju radnog odnosa. Konvalidacija pretpostavlja postojanje pisanog akta čija se konvalidacija traži, što znači da se samo na osnovi izjava svjedoka u postupku konvalidacije ne može utvrđivati staž“, ali svi jako dobro znamo da se toga nitko ne pridržava. Milorad Pupovac i njegovi jataci u hrvatskoj vlasti, prije svega potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac iz Kakme ponad Biograda i Čedo Višnjić iz Ministarstva kulture, stalno pritišću HDZ-ovu petljavu i podaničku vlast, tako da među onima koji su dobili i ovce i novce, uglavnom su i oni koji su ratovali protiv Hrvatske. A i ne može biti drukčije, jer su gotovo svi izvan neokupiranoga dijela Hrvatske bili „aktivni borci“ raznih fantomskih krajina.

Isto tako piše da u „mirovinski staž, kao staž osiguranja, ne priznaje se razdoblje provedeno u aktivnoj službi ili u pričuvnom sastavu vojske, milicije ili teritorijalne obrane tzv. Republike Srpske Krajine i razdoblje provedeno na radu, u bilo kojem svojstvu, u Ministarstvu obrane ili Ministarstvu unutarnjih poslova tzv. Republike Srpske Krajine“. U nastavku Zakona o konvalidaciji zapisano je: „Također se, kao staž osiguranja, ne priznaju razdoblja koja je zainteresirana osoba provela na radnom mjestu u tijelima čiji je rad bio usmjeren na rušenje pravnog poretka Republike Hrvatske, niti je takva mogućnost propisana zakonima Republike Hrvatske“. I te se odredbe nitko ne pridržava.

Činjenica je da je najviše zahtjeva od odbjeglih, pa privremeno pristiglih srba zaprimljeno u Područnoj službi u Sisku (2662 zahtjev) i Područnoj službi u Šibeniku (1600 zahtjeva), te u Područnoj službi u Zadru (1420 zahtjeva), Osijeku (708 zahtjeva), Vukovaru (574 zahtjeva), Gospiću (465 zahtjeva) i u Karlovcu (317 zahtjev). Ostale područne službe primile su manji broj zahtjeva.

„Zbog velikog broja ovih zahtjeva i uvijek posebno osjetljivoj materiji utvrđivanja staža, provedbi Zakona o konvalidaciji kao i Pravilnika o postupku konvalidiranja odluka i pojedinačnih akata iz područja mirovinskog osiguranja, pristupa se stručno i odgovorno“, piše hrvatske vlasti u svojim aktima. Kažemo „pišu“, jer to nije istina. Svaka šuša koja se predstavlja pripadnikom srpske manjine u Hrvatskoj što god zatraži – ponavljam, pod velikim pritiskom Uzelca, Višnjića ili Pupovca – od hrvatskih vlasti dobije sve na tanjuru. Ako se slučajno netko od službenika „na terenu“ suprotstavi, odmah biva tužen od strane ovo troje tužibaba i prijeti mu otkaz na poslu.

A prilog Srba u Hrvatskoj ide i činjenica što se na Hrvatskome zavodu za mirovinsko osiguranje stalno mijenjaju propisi kako bi se što više udovoljilo onima koji su nas do jučer ubijali i progonili
 
Milan Horvat / Hrvatski fokus

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI