REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Za godišnjicu Oluje preplavimo sve gradove i sela trobojnicama!

h.zastavaĐAKOVO - Nacija smo ponosna na vojno-redarstvenu akciju Oluja i njenu godišnjicu, 5. kolovoza, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Hrvatskim trobojnicama mašemo na tekmama i dočecima sportaša, na svadbama, no u znak sjećanja na Oluju i druge dane ponosa i slave iz Domovinskog rata i stvaranja samostalne RH, u pravilu izostaje njihovo isticanje na kućama.
U njihovom isticanju potpuno je revnosno bilo za prošlog režima, što mnogi danas pojašnjavaju nekadašnjom “obvezom iz sistema”. Đakovčanin Darko Haramina hrvatsku zastavu neizostavno ističe za svakog državnog praznika, a tako će, najavljuje, biti i za ovogodišnju godišnjicu Oluje.
On i samo još pokoji susjed rijetki su u svojoj ulici s tom praksom. “To mi nalaže moja savjest, moje domoljublje, ljubav prema svome narodu i svojoj državi za koju sam ranih 90-ih, na kraju krajeva, išao i ginuti”, pojašnjava Haramina.
Prisjeća se, za prošlog režima svi su stavljali zastave “jer su se bojali kazni”. Izostanak daleko većeg broja hrvatskih barjaka na “čelima” kuća za državne praznike - stvar nemara, površnosti, opće nezainteresiranosti, “nedržanja do svoga”, odraz razočarenja pojedinca sadašnjim trenutkom ili nešto šesto? U pravilu ne znamo ni (sve) nazive državnih blagdana pa je pitanje je li posrijedi i “hrvatski zaborav”.
Fejsbukovci na to pitanje odgovaraju osnivanjem grupe što već broji više od 30.000 članova, a poziva na akciju Ponosni na Oluju u kojoj se ističe poziv na obilježavanje te velike vojno-redarstvene akcije isticanjem hrvatske zastave na svim zgradama.
- Preplavimo naše gradove trobojnicama i time pokažimo svima da smo ponosni na obranu RH i na sve hrvatske branitelje koji su sudjelovali u obrani hrvatske domovine, što mislimo o sramotnim presudama hrvatskim generalima i hrvatskom narodu. Mi znamo što je bilo i nećemo dozvoliti iskrivljavanje povijesnih činjenica. Želimo osudu svim srpskima agresorima za sve zločine počinjene na teritoriju RH i tražimo zaštitu i prestanak progona hrvatskih branitelja. Akcija Oluja je legitimna akcija HV-a i hrvatskog naroda. Stoga, 5. kolovoza podiginimo hrvatske barjake, stoji u pozivu na akciju koju su podržali braniteljski i drugi portali.

 

Objavio: www.glas-slavonije.hr

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI