REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Sporazumi sa Srbijom: BiH i Hrvatska se odricu zahtjeva za kaznjavanje Srbijanskih zlocinaca

 

BEOGRAD - U Hagu ce 1. jula biti potpisan sporazum o ustupanju dokaza izmedju Srbije i Bosne i Hercegovine, izjavio je u ponedjeljak zamjenik srpskog tužioca za ratne zlocine Bruno Vekaric. Srbija do sada ima potpisan takav sporazum s Hrvatskom. Potpisivanjem ovog sporazuma bice eliminisano vodjenje paralelnih istraga koje se sada vode u ...slucajevima ubistva vojnika JNA u Dobrovoljackoj ulici u Sarajevu i u Tuzlanskoj koloni, prenosi Tanjug.

Glavni tužilac BiH Milorad Barašin najavio je u intervjuu "Glasu Srpske" potpisivanje ovog sporazuma izmedju Srbije i BiH.

"Pojavljivali su se ogromni problemi sa dupliranjem predmeta i sa paralelnim istragama. Svi mi u regionu treba da shvatimo da istina mora da dodje na površinu, da se iznesu cinjenice i dokazi i da se procesuiraju svi oni koji su cinili ratne zlocine. Bez obzira na to koje je ko nacionalnosti, takav mora da odgovara", istakao je on.

Barašin je dodao da više nece biti dupliranja istraga, jer ce "postojati sporazum, ne samo ovaj, nego i dogovor pred medunarodnim predstavnicima koji su bili i prisutni kada je pregovarano na koji nacin ce se okoncati predmeti koji su sporni".

(Vijesti.ba/Fena)

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI