REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Soroševa YUGOSFERA - projektni paket za bivšu SFRJ

2011_05_04_soros_josipovicOvih dana GEORGE SOROS preuzeo je inicijativu na području bivše SFRJ provodeći svoj dugogodišnji strateški plan kroz PROJEKTNI PAKET u izvedbi "nevladinih organizacija" koje obilato financijski potpomaže.
 
Taj projektni paket nazvan je "Koalicija za REKOM - nepolitički regionalni skup organizacija civilnog drustva" sa sjedištem u Beogradu, te budžetom od oko 3.550 000,00 eura, a čini je mreža nevladinih organizacija, koje su također financijski potpomognute od lokalnih IOD (Sorošev "Institut otvoreno društvo") u zemljama nastalim krvavim raspadom bivše SFRJ. Da bi ovaj "projektni paket" uspio prethodno su u državama nastalim raspadom bivše SFRJ dodatno animirani različiti aktivisti "nevladinih organizacija" te pokrenuti posebni projekti kao potpora "Izlaznoj strategiji" Haškog tribunala ponajviše u svrhu pritisaka, poticanja i potpomaganja nacionalnih tužiteljstava s ciljem provedbi suđenja za ratne zločine. Te "nevladine organizacije" u svojim projektima uzimaju sebi za pravo i zadaću nadzor nad provedbom sudskih postupaka za ratne zločine, formirale su i vode vlastite istraživačke analitičko-dokumentacijske centre, te o provedbi pojedinih postupaka svojim nalogodavcima sačinjavaju iscrpna izvješća i analize.
 

Zadnjih mjeseci postaje sasvim jasno zašto se i aktualni 5P, (Pravnik, Pravednik, Predsjednik, Podupirač Prosvjeda), Ivo Josipović u rujnu 2010. godine, tijekom posjeta SAD-u, sastajao i srdačno razgovarao sa Georgom Sorosom, tim više što su Sorosovi glavni aktivisti u Hrvatskoj i u "balkanskoj regiji" bili javni podupiratelji njegove predsjedničke kampanje. Pojedini glavno-eksponirani podupiratelji su i voditelji tih istraživačkih analitičko-dokumentacijskih projekata koje Soros obilato financijski potpomaže. Tako je izvjesna "Documenta", (koju su neki već prozvali novim Haškim tribunalom Vesne Teršelić & Co), zajedno sa više od 200 "nevladinih organizacija" s područja bivše SFRJ, pokretač novog sveobuhvatnijeg projekta "koalicije za osnivanje regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima" i drugim teškim povredama ljudskih prava (REKOM). U upravnom odboru te "Documente" su Srđan Dvornik, Katarina Kruhonja, Goranka Lalić, Pero Jurišin i Zoran Pusić koji je i predsjednik Upravnog odbora. Voditeljica "Documente" je Vesna Teršelić koja je pružala i nesebičnu javnu potporu Ivi Josipoviću u predsjedničkoj kampanji.
Svakako je za pripomenuti da je taj isti Soros bio i veliki politički neprijatelj prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, što je Tuđman često javno i isticao, dok je Ivo Josipović bliski prijatelj sa Sorosovim aktivistima i voditeljima njegovih projekata "razvoja civilnog društva".
Očekuje li to ponovo Hrvatsku jedan novi PROJEKTNI YU PAKET i scenarij pisan u Beogradu s ciljem integracije u "balkansku uniju" (BU)?
 
Politička scena

 

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI