REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Poziv- pravni strucnjaci


Molimo pravne strucnjake da se ukljuce  u prijedloge i daju sugestije koje bi mogli zatraziti da se uvrste u zakonodavstvo. Pogledajte stranicu CMS.Centra za mirovne studije.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
Konferencija o usklađenosti hrvatskog zakonodavstva i prakse sa standardima Europskog suda za ljudska prava

Centar za mirovne studije poziva na Konferenciju o usklađenosti hrvatskog zakonodavstva i prakse sa standardima Europske suda za ljudska prava koja će se održati 19.travnja u hotelu Dubrovnik u Zagrebu s početkom u 10 sati.
28 mart 2011

Centar za mirovne studije (CMS), poziva Vas na konferenciju o Usklađenosti hrvatskih zakona i prakse sa standardima Europskog suda za ljudska prava 19. travnja ove godine, Hotel Dubrovnik u Zagrebu. Na konferenciji će se govoriti o praksi Suda u odnosu na Hrvatsku, izvršenju presuda u Hrvatskoj, kao i o primjeni Konvencije u hrvatskoj sudskoj praksi.

Na konferenciji će se također predstavili publikaciju Usklađenost hrvatskih zakona i prakse sa standardima Europskog suda za ljudska prava koja će uskoro biti izdana. Publikaciju je uredila dr.sc. Ivana Radačić, a pisalo ju je niz autora među kojima i profesori Pravnog fakulteta u Zagrebu i odvjetnica Lovorka Kušan.

Konferencija je dio projekta “Potpora hrvatskim odvjetnicima i nevladinim organizacijama u strateškoj litigaciji pred Europskim sudom za ljudska prava” koji financijski podržava Institut Otvoreno društvo. CMS smatra da Europska konvencija o ljudskim pravima i temeljnim slobodama, unatoč tome što je na snazi u Hrvatskoj već više od deset godina je i dalje prilično nepoznat i neiskorišten izvor prava. Ovom konferencijom i publikacijom želi približiti praksu Europskog suda za ljudska prava te pomoći odvjetnicima i nevladinim organizacijama u litigaciji pred Sudom, sucima i drugim državnim tijelima u primjeni Konvencije u domaćoj praksi a sve u interesu razvijanja zaštite konvencijskih prava.

Smještaj i prijevozni troškovi će biti refundirani. Molimo vas da prijave pošaljete najkasnije do 1.4. na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Program konferencije kao i prijavni obrazac nalaze se na stranicama Centra za mirovne studije.

--
ljiljana canjuga
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI