REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Pronađene mnogobrojne skupne grobnice te masovne grobnice u austrijskoj Koruškoj /Austrijski povjesničar Dr. F. T. RULITZ snima dokumentarni film i piše knjigu o Bleiburgu i Viktringu


partizanski_zlocini_2Još neosvojenog naslova „Hrvatski Bleiburg“ i „Slovenski Viktring“ – partizansko nasilje u Kärntenu na primjeru antikomunističkih izbjeglica u svibnju 1945. Izdavač je Austrijsko-Slovensko kršćansko izdavačko poduzeće iz Klagenfurta :Hermagoras Verlag / Mohorjeva Družba, Klagenfurt/Celje (konzervativna-katolička austrijsko-slovenska izdavačka grupa). Dozvolom autora dokumentarne publikacije objavljujemo odabrane segmente iz knjige. Za nas je osim sabirnog logora izbjeglica na Viktrinskom polju i izdaje Engleza, zanimljivo poglavlje Bleiburga i novih otkrića do kojih je došao austrijski povjesničar.


«Pronađene mnogobrojne skupne grobnice te masovne grobnice u austrijskoj Koruškoj»


Austrijski povjesničar Dr. Rulitz otkrio je, u tijeku svojih istraţivanja, čitav niz zločina koje su počinili partizani i na austrijskom dijelu Koruške. Tako je za vrijeme od oko tri tjedna, tj. od dana kapitulacije Hitlerove Njemačke pa sve do povlačenja Jugoslavenske armije, vladala osveta i revolucionarna pravda koja obračunavala s unutarnjim jugoslavenskim problemima. Povjesničar je uspio pored svega odrediti čitav niz mjesta gdje su vršena ubojstva, pa skupne grobnice i masovne grobnice na austrijskom drţavnom području.

 

Srpski partizani - Ubijalo se već na samom blajburškom polju


Austrijanac Willi Kärntner koji je tri dana pred kapitulacijom dezertirao k partizanima bio je izvježbani topnik na četvero cijevnom topu, Flaku, priča. Naređeno nam je da topove postavimo na uzvisinama oko blajburškog polja i da pucamo preko glava izbjeglica koje nisu izvjesile bijelu zastavu ni predali oružje. Ponekad smo pucali i u masu ljudi. Kad je moja jedinica trebala biti premještena u Jugoslaviju, dezertirao sam po drugi put i napustio partizane. Na blajburškom polju na austrijskoj strani ostalo je oko 100 ubijenih vojnika a isto toliko na današnjoj slovenskoj strani u pravcu Holmeca. Neki hrvatski časnici izvršili su samoubojstvo. Ali veće zločine partizani su učinili na drugim mjestima austrijskog teritorija.
U ono vrijeme 15-godišnji Johann Neubersch koji je radio na roditeljskom imanju u Loibachu na graničnim Gman-travnjacima, sjeća se da su partizani ustaške zarobljenike kod primopredaje mučili i masakrirali. On je opisao smrtne krikove, molitve i pjesme žrtava te strašno mrcvarenje vatrenim oružjem. Svjedok je na poljima vidio rasipane, krvlju oblivene leševe koji su noću natovarivani na kamione i odvezeni u Mießtal (Leše). Neubersch je potvrdio da su zločine počinili srpski partizani. Vidio je kako su jednom Ustaši ogulili kožu s tijela. Slovenski i austrijski partizani nisu sudjelovali u zločinima na ovom polju. Po pričanju svjedoka na području Bleiburga i austrijskog Kärntena došlo je do osvetničkih umorstava na stotinama žrtava. Masovna ubojstva po nalogu komunističke partizanske elite izvršena su od strane srpskih partizana tek na teritoriju sjeverne Slovenije. Zato je svjedok, austrijski partizan Johann Neubersch po drugi put dezertirao i napustio partizane.


Daljnji svjedoci su Helena Kralj koja je vidjela masu ubijenih ljudi u šumi Grablach, na austrijsko-jugoslavenskoj granici. Bivši njemački vojnik s sjevera Njemačke, prema pisanju Kleine Zeitung iz Klagenfurta,doživio je i kao jedini preživio masakr u Unterdrauburgu gdje su partizani na smrt pretukli 200 zarobljenih Hrvata a njemačke vojne zarobljenike su pod izgovorom da će ih pustiti na slobodu dotjerali između dva gospodarstva i tamo strojnicama sve pobili. Ovu masovnu grobnicu lokalizirao je autor knjige. Austrijski povijesničar otkrio je poćinjene masakre, masovna i grupna grobišta također u Kärntenu. Pretpostavlja se i sumnja da ima još više grobova sa hrvatskim i slovenskim žrtvama u Kärntenu koje još nisu eksumirane. Povijesničar se nada skorom iskopu bleiburških žrtava i na drugim dijelovima Kärntena.
Tako na primjer, da su jugoslavenski partizani koji su prodrli na Korušku, 13. svibnja 1945 u Ferlachu, po slovenskom Otroevzda [sic!] (ispravno je slovenski ime sela Otrovca kod grada Ferlach (slovenski Borovlje; njemački Otrovca – primjedba povjesničara Rulitza) te objesili 16 slovenskih domobranskih vojnika i tri žene, a 28. svibnja ubili su 28 hrvatskih vojnika, pripadnika ustaških jedinica [sic!] (izmeĎu 9. i 12. svibnja 1945. – primjedba povjesničara Rulitza).

 

Austrijski povjesničar F. T. Rulitz snima dokumentarni film i piše knjigu o Bleiburgu i Viktringu NASTAVAK 6:


http://www.swr.de/international/hr/-/id=233326/nid=233326/did=7776688/1ibuyy3/index.html

Viktring u Austriji snimanje filma, povjesni svjedoci:
http://www.swr.de/international/hr/-/id=233326/nid=233326/did=6557740/kfhjo8/index.html

Austrijski povjesničar F. T. Rulitz snima dokumentarni film i piše knjigu o Bleiburgu i Viktringu NASTAVAK I:
http://www.swr.de/international/hr/-/id=233326/nid=233326/did=7677982/pfig7c/index.html

 

vise:

http://lijepanasadomovinahrvatska.com/images/stories/pdf/partizanski_zlocini_bucherscheinung_dr_rulitz_bleiburg.pdf

 

http://lijepanasadomovinahrvatska.com/images/stories/pdf/partizanski_zlocini_medienbericherstattung_hrvatski prijevod.pdf

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI