REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Vojislav Stanimirović: Marijan je ratni zarobljenik, ja ga moram predati i poslat ću po njega!


Slavica Popović  davno je prijavila Vojislava Stanimirovića policiji za odvođenje supruga Marijana Popovića.

 

2011_04_04_stanimirovicPredsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović svjedočio je u petak na glavnoj raspravi za ratni zločin i genocid počinjen u Tovarniku. Rekao je da poznaje sve optužene, neki su mu i rođaci, ali  on ne zna što su radili za vrijeme rata, osim Jove Janjića, za kojeg nakon skoro 20 godina zna da je pucao u Marijana Popovića, što po svjedočenju Slavice Popović ne odgovara istini.

Bivši zatočenik Đuro Dominiković 11. veljače 2011. godine na sudu svjedoči da je upravo Vojislav Stanimirović dolazio u „plavu sobu“ u kući dr. Cvejića, u prostoriju gdje su tukli zarobljene osobe. On je došao i utvrdio smrt Ante Markanovića, koji je umro od batina 1. listopada 1991. godine oko 8 sati. U svom svjedočenju, međutim, Stanimirović iznosi da je njegova žena Leposava konstatirala smrt Ante Markanovića, dok je on nju vani čekao. Taj dan je deset ljudi odvedeno iz kuće dr. Cvejića i svi su ubijeni. Govorio je o slučaju ranjenog hrvatskog branitelja Marijana  Popovića, te je pred sucem i odvjetnikom i ostalim nazočnima, istaknuo da on s tim nema ništa.

Imamo informaciju od  Slavice  Popović da su optuženi Stevo Srdić i jedan vojnik iz Šida početkom listopada odveli njenog supruga autom prema Ilači, istjerali ga van i pucali u njega, te  ga pogodili u predjelu vrata. Marijan se nakon toga ranjen dovukao do svoje obiteljske kuće u Tovarniku. Supruga svjedoči da ga je nekoliko dana skrivala. Onda je došao Vojislav Stanimirović, koji je u to vrijeme bio rezervni oficir JNA i „šef saniteta i glavni za zdravstvo za područje zapadnog Srema“ i rekao: Slavice, gdje ti je Marijan, mi ga već tri dana tražimo, on je ratni zarobljenik,  ja ga moram predati i poslat ću po njega.

Slavica svjedoči da su poslije došla četvorica iz njihove milicije i odvezli njenog supruga ranjenog hrvatskog branitelja Marijana Popovića.   Nakon određenog vremena Ivan Pavlešević pronašao je mrtvo tijelo na njivi  u blizini pravoslavnoga groblja i tu su ga mještani privremeno zakopali. Nakon progonstva 1997.godine Vladin Ured za zatočene i nestale na čelu s pukovnikom Ivanom Grujićem, pokušao je  pronaći tijelo žrtve Marijana Popovića, ali ga nije našao.Tijelo je u međuvremenu preseljeno na nepoznato mjesto, tako da i dan-danas obitelj ne zna gdje je tijelo i grob.
 
Za Udrugu dr. Ante Starčević – Tovarnik
Antun Ivanković, predsjednik

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI