REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

U nakladi HKV-a objavljena knjiga "Croatian generals are not guilty"


2011_03_145_croatian_generals_not_guiltyOvih je dana tiskana knjiga "Croatian generals are not guilty" ("Hrvatski generali nisu krivi"), engleski prijevod ključnih tekstova o radu i karakteru ICTY-ja, znači Međunarodnoga kaznenog suda za zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije. Tekstovi koji su se od 2006. pojavljivali u zbornicima na hrvatskom jeziku, sada su u sažetijem obliku tiskani u engleskom prijevodu, kako bi s njima bila upoznata svjetska javnost.

Knjiga je tiskana u nevelikom broju primjeraka, ali dovoljnom da bi bila upućena svim vladama utjecajnih država, njihovim veleposlanstvima u Hrvatskoj, Europskom parlamentu i Europskoj komisiji, Ujedinjenim narodima i posebno Vijeću sigurnosti koje je utemeljilo ICTY, te kulturnim i znanstvenim institucijama u svijetu.

Pokušaj je to Hrvatskoga kulturnog vijeća da senzibilizira svjetsku javnost kojoj nije poznata pozadina događaja početkom devedesetih godina prošloga stoljeća ili je brifirana iz nepouzdanih, pa i Hrvatskoj nesklonih izvora, te tako pridonese oslobađanju hrvatskih generala Gotovine, Markača i Čermaka, ali i Slobodana Praljka i ostalih optuženih generala i branitelja iz BiH.

U knjizi su zastupljeni sljedeći autori: Milan Vuković, Nedjeljko Mihanović, Josip Jurčević, Višnja Starešina, Robin Harris, Željko Horvatić, Edward S. Yambrusic, Nikica Barić, Bosiljko Mišetić, Mile Bogović, Miroslav Međimorec, Goran Granić, Lujo Medvidović, Miroslav Tuđman, Hrvoje Kačić, Mate Kovačević, Josip Jović, Mate Ljubičić, Josip Pečarić i Hrvoje Hitrec.

Urednik i pisac predgovora je predsjednik HKV-a Hrvoje Hitrec, pripremu tiska obavio je Laserplus, a sam tisak Zinam d.o.o.

Tekstove su preveli Adrian Beljo, Zdravka Bušić i Hrvatsko društvo znanstvenih i tehničkih prevoditelja, te još niz prevoditelja, od kojih su neki i autori tekstova.

Hrvatsko kulturno vijeće zahvaljuje svima koji su pripomogli da se objavi ova dragocjena knjiga, posebno gospodinu Branku Cindri (Laserplus) i gospodinu Branku Ivankoviću (Panorama 360).

Napominjemo da je ovaj pothvat izveden bez i jedne kune potpore hrvatskih državnih institucija.

Sadržaj knjige objavljujemo i na internetskim stranicama HKV-a, sa zamolbom srodnim portalima da prenose tekstove, i s osobitom zamolbom hrvatskim iseljenicima da tekstove putem Interneta ili na druge načine dostave svima koji bi mogli utjecati na povoljan ishod suđenja nepravedno optuženim hrvatskim generalima koji su se borili za slobodu hrvatskoga naroda i teritorijalnu cjelovitost hrvatske države.

(h.h.)

PRILOG

Zbornik u formatu PDF:

http://www.lijepanasadomovinahrvatska.com/images/stories/pdf/2011_03_15_croatian_generals_not_guilty.pdf


preuzeto sa

http://www.hakave.org/index.php

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI