REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Srbija podignula optužnicu protiv Vesne Bosanac

VUKOVARSKA LEGENDA NA POLICIJI

Autor: tportal.hr/Dalje.com/HTV

vesna_bosanacPolicija je potvrdila kako je nedavno obavila obavijesni razgovor s ravnateljicom vukovarske bolnice dr. Vesnom Bosanac zbog kaznene prijave iz Srbije zbog navodnog ratnog zločina

Zbog nesavjesnog liječenja ranjenika JNA te lošeg upravljanja vukovarskom bolnicom tijekom ratne 1991. godine. podignuta je i optužnica i protiv pokojnog dr. Juraja Njavre. Glasnogovornik srbijanskoga Specijalnog suda za ratne zločine Bruno Vekarić za HTV je to opovrgnuo. Kaže da je riječ o reviziji predmeta s beogradskoga Vojnog suda iz '92., za koje je dogovoreno da će se proslijediti hrvatskom Državnom odvjetništvu na provjeru upravo kako bi se spriječilo ponavljanje slučaja Purda.

'Na osnovu kaznene prijave koja je podnesena u Srbiji protiv Vesne Bosanac, Tužiteljstvo Srbije podiglo je optužnicu protiv nje i poslali su je našem Državnom odvjetništvu', rekao je Andrija Hebrang za portal Dalje.com. Glasnogovornik MUP-a potvrdio je da je s Vesnom Bosanac obavljen obavijesni razgovor u proteklih mjesec dana.

'Čeka se da DORH sada donese odluku o tome hoće li prihvatiti optužnicu protiv dr. Vesne Bosanac', kazao je Hebrang te dodao da je to ugrožavanje suvereniteta Republike Hrvatske i nastavak agresije na Hrvatsku.

'Sve su to gluposti i neutemeljena naklapanja srpske strane koja ne želim posebno komentirati.Smatram da se radi o poznatim metodama KOS-a kojima je cilj izazvati zabrinutost i destabilizirati javnost. Cijela ta priča zapravo nije ništa novo jer sam za mogućnost postojanja optužnice čula još za vrijeme jednoga od mojih svjedočenja u Haagu kada su me htjeli spriječiti da ne svjedočim.Koliko znam od 2009. godine postoji i Interpolova optužnica protiv mene a prije nekih dva tjedna obavila sam i obavijesni razgovor u policiji. Pravo je pitanje zašto se baš sada izlazi sa tom optužnicom u javnost i koji je cilj svega toga, rekla je Bosanac za Večernji list.

Kaže i da su liječnici i osoblje bolnice tijekom 1991. godine radili u iznimno teškim uvjetima, bez lijekova, vode, struje i pod stalnim granatiranjem, da je JNA sprječavala evakuaciju ranjenika i dolazak humanitarne pomoći i lijekova a da sada Srbija protiv vukovarskih branitelja i liječnika podiže optužnice za ratne zločine.

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/115189/Srbija-podignula-optuznicu-protiv-Vesne-Bosanac.html

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI