REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Priopćenje - Ne okupljam ( samo )desnicu, već naš narod i sve građane Hrvatske

zeljko_sacicU intervjuu „Jutarnjem listu“ predsjednik Republike ,dr. Ivo Josipović mi imputira da mi je „cilj okupiti desne stranke za predstojeće izbore“. Tu njegovu tvrdnju odlučno odbacujem jer je glavni cilj mojeg javnog angažmana bio oslobađanje Tihomira Purde iz zeničkog pritvora i njegovo vraćanje u domovinu,među svoje najmilije . Ne radi se samo o Tihomiru Purdi nego i neopravdano zanemaranom našem braniteljskom sudurgu Veljku Mariću koji je skoro već godinu dana u pritvoru u Srbiji.

To što se u tu svrhu na najvećem prosvjedu u Zagrebu odazvalo prema skromnim procjenama 35 000  ljudi ne samo branitelja nego seljaka, ribara,obespravljenih radnika i drugih građana ne može se ocijeniti pokušajem okupljanja desnice za predstojeće izbore, nego revoltom  čitave  hrvatske javnosti prema nebrizi za svoje branitelje u čemu ima udjela i sam predsjednik Republike. I nije točna njegova tvrdnja da je za oslobađanje Tihomira Purde najviše zaslužan državni odvjetnik Mladen Bajić. Naprotiv,on je jedan od najodgovornijih što je uopće došlo do toga ,da  hrvatske branitelje progone tijela  druge države, i  još k tome,to agresorske države. Najviše zasluga za oslobađanje Tihomira Purde ima cjelokupna hrvatska javnost  i jedinstven hrvtski narod,koji ,kad je u pitanju Domovinski rat ne odobrava politiku popuštanja međunarodnoj zajednici, a pogotovo ne agresorskoj Srbiji, što sustavno čini upravo predsjednik Republike,sa svojim štićenikom Mladenom Bajićem.

U takvom smjeru uz suradnju s braniteljima, ali i širim građanstvom, nastavit ću djelovati i dalje, jer je slučaj Tihomira Purde, kako se sada vidi, bio jaki povod da se ispolji opće nezadovoljstva građanstva sa stanjem u zemlji koje jednostavno treba mijenjati na demokratski i civilizirani način.
 
S poštovanjem! 
Željko Sačić,v.r.

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI