REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Sto traze abolirani Srbi


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

priopcenje za javnost

ABOLIRANI

 

San o velikoj Srbiji nije ostvaren ali izbjegli Srbi iz Hrvatske bi i dalje  eksploatirali  Hrvatsku. Isti su ovih dana srpskom parlamentu u Beogradu uputili prijedlog rezolucije o pravima izbjeglih i dostavili 45 tisuća potpisa potpore peticiji kojom se želi spriječiti da Hrvatska postane članicom EU-a prije nego se ispune njihovi zahtjevi za naknadom imovine i dr.

Nigdje se u rezoluciji ne navodi da su isti započeli oružanu pobunu protiv RH koja je rezultirala s više tisuća ljudskih žrtava te materijalnom štetom gdje su Hrvatsku vratili desetak godina unatrag.

 

Također nikada se nisu ni pokajali, a kamoli naknadili štetu RH zbog «posijanih» mina u RH znajući da su smišljeno napravili veliki zločin i preko mina  od kojih i dalje gine hrvatski narod.

 

Dakle, može se reći da su Hrvati već dvadeset godina i dalje žrtve od postavljenih mina koje su tu od zadnje srpske agresije na RH. Isti znaju gdje su postavljene mine, međutim nikada nisu pokazali Hrvatima i svijetu gdje se nalaze.

 

Hrvati oprez, pojedini Srbi koji su bili uključeni u veliko srpsku politiku i pobunu  i danas žive u slobodnoj Hrvatskoj, a neki od njih  su na  stalnoj relaciji Hrvatska – Srbija. Mnogi od njih su abolirani, a neki participiraju i u vlasti u Hrvatskoj.

 

Zagreb-Zadar, 3. ožujka 2011. godine

 

 

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

 


Beograd: Predstavnici izbjeglih Srba predali peticiju protiv hrvatskog prijema u EU

 

Predstavnici izbjeglih Srba iz Hrvatske u utorak su predsjednici srbijanskog parlamenta Slavici Đukić Dejanović uputili prijedlog rezolucije o pravima izbjeglih i presliku 45 tisuća potpisa potpore peticiji kojom se želi spriječiti da Hrvatska postane članicom Europske unije (EU) prije nego ispuni njihove zahtjeve.

Prijedlog rezolucije već je upućen i predstavnicima zastupničkih klubova, prenijela je srbijanska agencija Beta dodajući kako je potpise na pisarnici Doma Narodne Skupštine predao predsjednik Koalicije udruga izbjeglih Miodrag Linta.

"Ovim tražimo od svih relevantnih institucija da se proces pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji ne nastavi dok se ne riješe sva pitanja prognanih i izbjeglih Srba", naveo je Linta te pored imovinskih, kao najvažnija naveo pitanja tajnih popisa osumnjičenih za ratne zločine.

Potpisi su, dodaje Beta, već prije predani predsjedniku Srbije Borisu Tadiću.

Linta je sredinom veljače najavio da će 45 tisuća prikupljenih potpisa za peticiju, cilj koje je spriječiti da Hrvatska postane članicom EU prije nego se ispune zahtjevi izbjeglih Srba, biti fotokopirano u 20 primjeraka koji će biti upućeni srbijanskoj vladi i parlamentu, najvišim europskim tijelima, veleposlanstvima SAD-a, Rusije i Kine te da će prvi paket preslika biti uručen srbijanskom predsjedniku.

"Želimo da Narodna skupština zaključi da Hrvatska krši ljudska prava izbjeglih i prognanih Srba i građana Srbije koji su oštećeni u svojim pravima u Hrvatskoj", rekao je Linta, objašnjavajući svoj zahtjev.

Njegova udruga također, kako je rekao, želi da srbijanski parlament podupre peticiju izbjeglih i prognanih Srba iz Hrvatske te da srbijanskoj vladi naloži da u Bruxellesu i svim relevantnim središtima u međunarodnoj zajednici zatraži isticanje važnosti poštivanja njihovih ljudskih prava.

Udruga rezolucijom želi postići i da srbijanski parlament zatraži od vlade izradu polazišta za, kako je rekao, sadržajne pregovore s hrvatskom vladom o pronalaženju trajnog i sveobuhvatnog rješenja pitanja izbjeglica.

Predstavnici izbjeglih Srba iz Hrvatske počeli su u Srbiji 15. prosinca 2010. prikupljati potpise za potporu peticiji cilj koje je spriječiti da Hrvatska postane članicom EU-a prije nego se trajno riješe otvorena pitanja izbjeglih Srba. Peticiju je sredinom listopada potpisalo 100 izbjegličkih i zavičajnih udruga okupljenih u Koaliciji udruga izbjeglih i Asocijaciji izbjegličkih udruga u Srbiji. Njome je zatraženo rješenje 12 otvorenih pitanja Srba iz Hrvatske, a njezini pokretači najavili su da će od EU-a zatražiti da ne dopusti zatvaranje poglavlja 23. Pravosuđe i temeljna prava u pregovorima s Hrvatskom.

Među ostalim, izbjeglice traže povrat pokretnina i nekretnina, obnovu imovine uništene u ratu i, kako navode, "terorističkim akcijama", naknadu za uništene, oštećene i nestale pokretnine i nekretnine, povrat oduzetih stanarskih prava ili pravičnu naknadu bez uvjetovanja i ograničenja.


Potpisnici također traže isplatu zaostalih mirovina i priznanje radnog staža, reviziju presuda za ratne zločine donesenih u odsutnosti okrivljenika te, kako se navodi, "pošteno i ujednačeno procesuiranje ratnih zločina i prestanak etnički motiviranih suđenja". (H)

 

 

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI