REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Udruženi taksisti: Vozimo vas besplatno na prosvjed u Zagreb
VOZAČI IZ SPLITA, KAŠTELA, ŠIBENIKA I ZADRA POZIVAJU SVE ZAINTERESIRANE GRAĐANE ZA ODLAZAK U ZAGREB

 

 

Došli smo iz Splita, Kaštela i Šibenika da zajedno sa zadarskim taksistima ponudimo ljudima besplatnu vožnju na prosvjed u subotu u Zagreb, onome tko želi ići s nama.

Udružili smo se s taksistima iz drugih hrvatskih gradova, ponajprije iz Zagreba, a mi poručujemo: ne rušimo Vladu, nego želimo bolji život - poručili su taksisti okupljeni u četvrtak na zadarskoj rivi.

 

Nije nam teško doći iz Splita i Šibenika, da vam u Zadru kažemo da smo ujedinjeni i da na prosvjed u Zagreb nosimo darove za trudnu suprugu Tihomira Purde. On nije smio ovo doživjeti, ni jedan branitelj ne smije doživjeti da ga nekadašnji agresori opet ponižavaju. Od srca se nadamo da će Tihomir Purda biti u Vukovaru na porodu svoje djevojčice - rekli su taksisti.

Silvio Knežević, Mate Ćaleta, Mate Galić, Denis Bačelić, Joso Matas - neki su od taksi prijevoznika koji su u četvrtak sa zadarskim kolegama dogovarali zajednički subotnji put u Zagreb. Na jednom taksiju splitskih registracija koji će predvoditi kolonu već se nalaze PVC printana slova nalijepljena na haubu: “Dan dolazi”.

Mi predstavljamo dio taksista Dalmacije i poručujemo kako ćemo svakome tko želi besplatno na prosvjed u Zagreb moći osigurati prijevoz - kazao nam je Mate Galić. U slučaju da se javi više ljudi nego što ima mjesta u raspoloživim taksijima, poručuju kako će zainteresiranima osigurati prijevoz autobusom, za koji će taksisti podmiriti troškove.

Dan dolazi, 26. 2. Mi nismo protiv nikoga, samo želimo normalnu budućnost, pa se naši zahtjevi mogu svesti na to da tražimo da Vlada donese zakon o zaštiti hrvatskih branitelja, i to radi naše djece. I mi smo većina bili sudionici Domovinskog rata.

Na rubu egzistencije

Drugo, gospodarska politika ljudima treba omogućiti da žive od svojih plaća i treba konačno glasno reći da su taksisti postali ulična sirotinja. Konkretno, u Zagrebu i Splitu su nas Bandić i Kerum doveli na rub gladi - rekli su taksisti. Za Zagreb su pripremili i megafon, koji na jednoj strani ima naljepnicu “Vukovar”, a na drugoj “Hrvatska”.

Moja supruga je visokoobrazovana, govori tri strana jezika i, naravno, nezaposlena je. Ja s diplomom vozim taksi. Ne treba nas nitko žaliti, ali mi našem djetetu ne možemo ništa priuštiti. Nije rješenje da nam djeca odu raditi u europske zemlje, molim Vladu da osigura našoj djeci sigurnu budućnost u našoj Hrvatskoj - rekao je kaštelanski taksist Silvio Knežević.

LADA KALMETA

 

http://www.dragovoljac.com/index.php?option=com_content&view=article&id=8289:udrueni-taksisti-vozimo-vas-besplatno-na-prosvjed-u-zagreb&catid=9:politika-i-drutvo&Itemid=11

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI