REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

POLANČEC OTVORIO DUŠU - 'HDZ bi mogao bankrotirati i biti zabranjen'

 

 

2011_02_21_damir_polancecHDZ će završiti u stečaju a stranci bi se tada mogao i zabraniti rad, crne su prognoze nekadašnjeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca koje je otkrio u intervjuu Novom listu. Progovorio je i o stezi u toj stranci, problemu s alkoholom Vladimira Šeksa te o procesima koji se vode protiv njega za koje kaže da su politički motivirani

'Ako se utvrdi da je HDZ imao crni fond, kad nakon izbora dođe do promjene vlasti i na čelo državnih poduzeća koja su punila crni fond dođu članovi drugih stranaka – oni će HDZ-u u procesu Fimi– medija podnijeti odštetni zahtjev, a ako stranka neće moći vratiti taj novac, završit će u stečaju. Bojim se da bi to bi bila zabrana rada HDZ-a', kaže Polančec za Novi list.

Oštro se obrušio na nekadašnje kolege rekavši da im je strah 'za vlastite guzice' uzrokovao amneziju no također priznaje da je za vrijeme dok je bio u Vladi šutio i bio 'kao konj'. 'Na Predsjedništvu HDZ-a često smo kimali kada nam je srce govorilo-ne. Premda niti meni niti bilo kome drugome Sanader nije držao poštolj na čelu', iskren je Polančec.

'Zar vi mislite da sa mnom nije sto put obrisao pod? Danas to sam sebi ne mogu oprostiti, ali neću sad o tome laprdati, kad sam onda šutio i bio konj', pojašnjava bivši potpredsjednik Vlade.

Kaže da je ljut na Snadera, da je bio autokrat te da bi na sjeednicama Predsjedništva HDZ-a bilo izuzetno važno tko gdje sjedi jer je ta pozicija pokazivala tko kako stoji kod Sanadera. pritom je, kaže Polančec, Jadranka Kosor bila najrevnija. 'Ne daj Bože da bih sjeo ili stao desno od Sanadera ako je ona bila prisutna. Dobio bih odmah njezin lakat u rebra', pojašnjava i dodaje da niti njoj niti Ivanu Šukeru nije bio simpatičan.

Za Vladimira Šeksa kaže da je jedan od najinteligentnijih ljudi u stranci no da ima nagon za samoodržanje i 'prokletu strast za vlašću'. Progovorio je i o Šeksovom problemu s alkoholom.

'Bilo je sjednica predsjedništva HDZ-a koje su trajale po pet, šest sati, a Šeks bi crven u licu, zajapuren i mokrog nosa »prespavao« prva tri sata. Nije to lijepo reći, ali svi znamo da je znao imati problema s alkoholom. A onda bi se na četvrtoj točki probudio i postavio pitanje koje smo raspravili u prvih dvadesetak minuta. Svima bi nam mrak pao na oči, ali bi Sanader pun razumijevanja rekao: Vlado, pusti sad to, donijeli smo već zaključke, poslije ću ti pojasniti na užem predsjedništvu', opisuje Polančec.

Autor: Novi list


TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI