REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Sud BiH odlučio da se Tihomira Purdu izruči Srbiji!Purdin odvjetnik Muselimović istaknuo je da će u roku od tri dana podnijeti žalbu na ovo rješenje
Piše: Silvana Perica
 
Sud BiH odlučio je da se hrvatskog branitelja Tihomira Purdu izruči Srbiji, potvrdio je za Večernji list njegov odvjetnik Josip Muselimović. Muselimović je istaknuo da će u roku od tri dana podnijeti žalbu na ovo rješenje. Taj rok istječe u ponedjeljak.

Nakon toga odluku o žalbi donosi apelacijsko vijeće, a konačnu odluku ministar pravosuđa BiH Bariša Čolak.
To još uvijek ne znači da će Purda zaista biti izručen Srbiji jer će idućeg tjedna biti saslušan zajedno s Dankom Maslovom i Petrom Janjićem. Na temelju njihovih iskaza, Vladimir Vukčević, tužitelj za ratne zločine Srbije, donijet će odluku hoće li odustati od zahtjeva za izručenjem.

Proces protiv Purde i dalje ide na dva kolosijeka. Jedan je pred Sudom BiH, a drugi u saslušanjima na zahtjev srbijanskih tužitelja. Zanimljivo je što je Sud BiH u kratkom roku donio odluku o izručenju iako propisanih rokova nema. I oni su mogli čekati da srbijanski tužitelji ispitaju trojicu hrvatskih branitelja.
Hrvatski ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković danas je, osvrćući se na slučaj Purda, na pitanje može li se tražiti i međunarodna pravna pomoć, rekao:
– Postoji i takva mogućnost, no tek ako pravosudna tijela BiH donesu odluku o izručenju. U tom slučaju Purda se može obratiti Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu – rekao je ministar.
Bošnjaković je također ponovio da će Danko Maslov i Petar Janjić Tromblon biti saslušani u četvrtak pred srbijanskim tužiteljima u Vukovaru

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI