REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Prosvjed branitelja u Zadru - STOP PROGONU BRANITELJA
2011_02_13_mimohod_zadarDanas 12.02.2011. godine došlo je najavljenog i očekivanog mimohoda i prosvjeda oko 2000- 2500 hrvatskih branitelja. Sve ratne vojne zastave kao i Hrvatski stjegovi  te branitelji u 10.30 sati krenuli su u mimohod ulicama Grada Zadra, prekrasan i već dugo ne viđen skup ratnih prijatelja koji je prštao srećom i zadovoljstvom ali na žalost samo zbog toga jer smo se ponovno okupili na jednome mjestu i obnovili stara siječanja na nikada zaboravljene dane, to jest tu ne tako davnu ali daleko najponosniju 1991. godinu.
Dolaskom na Narodni trg u Zadru kolona se zaustavila te je tom prilikom Damir Prtenjača pročitao zahtjeve upućene Vladi i Saboru RH od kojih  koordinacije a i sami branitelji ne odustaju i neće odustati,  dok se ne ispune svi zahtjevi a to je bezuvjetno puštanje Tihomira Purde i Veljka Marića iz zatvora u BiH i Srbiji , kao i da se trenutno i odmah ispoštuje tč. VII Deklaracije o Domovinskom ratu , kao i da se preispitaju odnosi sa Srbijom . (tekst u prilogu). Skup je prošao iznad svega dostojanstveno i sa skupa je poslana jasna poruka Vladi, Saboru i Predsjedniku a koju će im vjerojatno i prenijeti navodno slučajno nazočni ministar Božidar Kalmeta.
Sa skupa je također jasno i glasno dano do znanja da hrvatski branitelji stoje iza svojih zapovjednika nad kojima se tek sprovode istrage a to su Merčep i Vekić , dok je puna podrška dana našim generalima Gotovini, Markaču, Čermaku, Mirku Norcu i Branimiru Glavašu što je od strane branitelja popraćeno velikim pljeskom.
Nakon mirnog okupljanja sudionici skupa prisustvovali su Svetoj misi za sve poginule hrvatske branitelje i naše uznike u stranim kazamatima Generala Gotovinu Markača i Čermaka i Branimira Glavaša te Mirka Norca.
Iz svega navedenog već sada je razvidno da je veliki i do sada nezapamćeni skup hrvatskih branitelja neminovan na glavnom trgu svih Hrvata, Trgu Bana Josipa  Jelačića u Zagrebu gdje će se pokazati sva snaga hrvatskih branitelja, domoljuba i simpatizera jer dosta je bilo po njihovom,  sada će ići po našem a mi kažemo “STOP progonu hrvatskih branitelja“. Dosta je bilo političkih igara i namjernog ponižavanja hrvatskih branitelja, dosta je rasprodaje naše domovine za 1 kunu. Mi smo na terenu stvorili Državu Hrvatsku i imamo moralno i bilo koje drugo pravo da ju i sačuvamo ako ne za nas onda za buduće generacije.
I da završim skup u Zadru je uspio unatoč raznim pokušajima državne televizije da broj branitelja koji su sudjelovali svede na svega 500 osoba . Ponovno se ponavljam ali moram citirati rečenicu mog dragog prijatelja a ona glasi:
“ Nije ni 1991. godine bila velika gužva!!!
Ali se svašta kasnije dogodilo... “
Mario Adrinek - Specijalac

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI