REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Montgomery: Bošnjaci misle da samo oni mogu odlučivati o BiH


Srbi doživljavaju RS kao svoju državu, Hrvatima se ne sviđa što nemaju svoj entitet, a Bošnjaci su odličan primjer problema s kojim se BiH danas suočava
 
william_montgomeryBivši američki veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj i Srbiji William Montgomery izjavio je za beogradski Press da međunarodna zajednica mora odmah promijeniti svoju politiku prema BiH, koja ide isključivo u korist bošnjačkim nastojanjima.
"Prilično sam siguran da će, kako vrijeme bude odmicalo, doći do priznanja na Zapadu, ali i u samoj BiH da stvari u zemlji ne funkcioniraju i da se na pregovaračkom stolu moraju naći i alternativna rešenja. Stoga se dijelom slažem s nekim mišljenjima da je vrijeme na Dodikovoj strani", rekao je Montgomery za Press.
Iskusni američki diplomat ističe da Zapad pravi katastrofalnu grešku inzistiranjem da se u BiH održi "status quo" i time što odbija razmotriti alternativna rešenja za budućnost zemlje.
"Dayton je zaustavio rat, ali je, s druge strane, stvorio sustav koji nije provodiv u praksi. Tri naroda su i dalje ekstremno podijeljena. Srbi doživljavaju RS kao svoju državu, Hrvatima se ne sviđa što nemaju svoj entitet, a Bošnjaci su odličan primjer problema s kojim se BiH danas suočava", konstatirao je Montgomery.
On je rekao da Bošnjaci vjeruju da imaju pravo odlučivati o sudbini cijele BiH, a neki ekstremisti čak prijete da će upotrijebiti i nasilje ako se preduzme neka akcija koja bi narušila njihov koncept te zemlje.
On smatra da postoje mnoge sličnosti između Jugoslavije pred raspad i slike današnje BiH, ali i ističe da se ne smije zanemariti da danas ni Hrvatska ni Srbija nemaju nikakvog interesa poticati nasilje u BiH i obeshrabrivati ulogu EU u vezi s BiH.

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI