REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Podmetnut požar u katoličkoj crkvi Sv. Ane u Vojvodini


Neštin je rodno mjesto svećenika Ivana Burika ubijenog u listopadu 1991. u Tovarniku gdje je godinama bio župnik

NOVI SAD - Policija u Bačkoj Palanci odredila je zadržavanje Nenadu P. (32) iz Neština zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari. Tereti ga se da je namjerno izazvao požar u Rimokatoličkoj crkvi u Neštinu u Vojvodini, javila je Radio-televizija Vojvodine. Portal Srijemske biskupije donosi više detalja o ovom događaju pa kaže da je policiji prijavljeno kako je u noći s 2. na 3. veljače netko provalio u crkvu Svete Ane i podmetnuo požar.

- Prema izjavi župnika u Čereviću, koji upravlja filijalom Neštin, požar je započeo u sakristiji crkve gdje je izgorio sav crkveni inventar i proširio se u svetište do oltara. Provala na glavna crkvena vrata i požar se ponovio sljedeće noći između 3. na 4. veljače kada je zapaljen oltar i propovjedaonica u crkvi, koji su zajedno s drugim crkvenim inventarom potpuno izgorjeli - navodi portal Srijemske biskupije.

Neštin u općini Bačka Palanka je rodno mjesto Ivana Burika, svećenika ubijenog u listopadu 1991. u Tovarniku gdje je godinama bio župnik. U Neštinu, gdje je 10 posto Hrvata, proveo je dječaštvo i služio mladu misu. Crkva Svete Ane u Neštinu gorjela je i 15. lipnja 1997. kada je također netko podmetnuo požar.

 

 

Namjerno podmetnut požar u katoličkoj crkvi Svete Ane u Neštinu u Vojvodini


NOVI SAD - Policija u Bačkoj Palanci odredila je zadržavanje Nenadu P. (32) iz Neština, "zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari" i tereti se da je namjerno izazvao požar u Rimokatoličkoj crkvi u neštinu u Vojvodini, javila je Radio-televizija Vojvodine. Portal Srijemske biskupije donosi više detalja o ovom događaju pa kaže da je policiji prijavljeno kako je u noći s 2. na 3. veljače netko provalio u crkvu Svete Ane i podmetnuo požar.

- Prema izjavi župnika u Čereviću, koji upravlja filijalom Neštin, požar je započeo u sakristiji crkve gdje je izgorio sav crkveni inventar i proširio se u svetište do oltara. Provala na glavna crkvena vrata i požar se ponovio sljedeće noći između 3. na 4. veljače kada je zapaljen oltar i propovjedaonica u crkvi, koji su zajedno s drugim crkvenim inventarom potpuno izgorjeli - navodi portal Srijemske biskupije. Neštin u općini Bačka Palanka, je rodno mjesto Ivana Burika, svećenika ubijenog u listopadu 1991. u Tovarniku gdje je godinama bio župnik. U Neštinu gdje je 10 posto Hrvata, proveo je dječaštvo i služio mladu misu. Crkva Svete Ane u Neštinu gorjela je i 15. lipnja 1997. kada je također netko podmetnuo požar.

(mfVLM)

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI