REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Program Papinog pohoda - priopcenje
TISKOVNI   URED   HRVATSKE   BISKUPSKE   KONFERENCIJE

Kaptol 22, 10000 Zagreb

Zagreb, 20. prosinca 2010.

Priopćenje

Hrvatska biskupska konferencija i Državni odbor za pripremu i praćenje pohoda svetoga oca Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj imaju čast i radost priopćiti program Apostolskog putovanja pape Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj.

 

Sveti će Otac boraviti u Zagrebu u subotu 4. i nedjelju 5. lipnja 2011. godine, a geslo pohoda bit će "Zajedno u Kristu".

Nakon svečanog dočeka u zagrebačkoj zračnoj luci Papa će se susresti s predsjednikom Republike Hrvatske gospodinom Ivom Josipovićem u Uredu Predsjednika RH na Pantovčaku i predsjednicom vlade Republike Hrvatske gospođom Jadrankom Kosor u Apostolskoj nuncijaturi.

U Hrvatskom narodnom kazalištu Sveti Otac susrest će se s predstavnicima kulture, akademske zajednice, poduzetnika, civilnog društva, politike, diplomatskog zbora te s poglavarima vjerskih zajednica.

Na kraju prvoga dana Papa će biti na molitvenom bdijenju s mladima na središnjem zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića.

Središnja točka pastirskog pohoda Republici Hrvatskoj biti će svečano euharistijsko slavlje u povodu Nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koje će Sveti Otac predvoditi u nedjelju 5. lipnja na zagrebačkom Hipodromu.

Poslije svete mise papa Benedikt XVI. predmolit će molitvu "Kraljice neba" i iz Zagreba, u svom tradicionalnom nedjeljnom podnevnom obraćanju, uputiti poruku vjernicima diljem svijeta.

U nedjelju popodne Papa će u zagrebačkoj katedrali predmoliti molitvu Večernje u zajedništvu s biskupima, svećenicima, redovnicima, redovnicama, bogoslovima i sjemeništarcima. Potom će se Sveti Otac pomoliti na grobu blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

Hrvatska u radosti i ovaj put iščekuje dolazak Petra naših dana pape Benedikta XVI.

Zagreb, 20. prosinca 2010.

mons. Marin Srakić, nadbiskup i metropolita đakovačko-osječki, predsjednik HBK

g. Gordan Jandroković, ministar vanjskih poslova i europskih integracija, predsjednik državnog odbora za pripremu i praćenje posjeta Svetog Oca Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI